Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Οι ραγιάδες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες και το κόστος των επιλογών τους.

μάσκεςΤο κατοχικό καθεστώς πορεύεται βάσει της αλλοπρόσαλλης "λογικής" του Τσιόδρα: προαιρετικη η μασκα στα σουπερμαρκετ υποχρεωτικη στα μεσα μεταφορας.

Όσοι πολίτες, καταστηματάρχες, και επιχειρήσεις, εφαρμόσουν αυτά τα γελοία και ανθυγιεινά μέτρα, και καταστραφούν οικονομικώς, κοινωνικώς, και οικογενειακώς, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Οποιοδήποτε γελοίο μέτρο σκαρφιστούν οι τσαρλατάνοι κορωνο-προφήτες το χρωματίζουν θετικώς με μία φράση, "δημόσια υγεία", και ύστερα ένα σωρό ραγιάδες προσκυνούν και υπακούν στις αυτοκαταστροφικές διαταγές.

Όποιος εμπιστεύεται την ζωή και την υγεία του σε τσαρλατάνους τύπου Τσιόδρα, είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες που θα υποστεί.

Αρκετά με την ανευθυνότητα των πολιτών. Μεταθέτουν συνεχώς τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες αχρήστων πολιτικών και "ειδικών", και ύστερα έχουν το θράσος να παραπονούνται για τις ζημίες που υπέστησαν. Με απύθμενο θράσος ζητούν αποζημιώσεις από το κοινωνικό σύνολο, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες των επιλογών τους.

Αν ένας ιδιοκτήτης καφενείου υπακούσει στα μέτρα του Τσιόδρα και δεν δέχεται πολλούς πελάτες στο κατάστημα, επειδή φοβάται το διοικητικό πρόστιμο, γιατί θα πρέπει να τον αποζημιώσει το κοινωνικό σύνολο; Επειδή είναι ραγιάς;

Ενώ έχει επιλογές, προτιμά τον ραγιαδισμό. Αν θέλει, μπορεί να δώσει συλλογική μάχη στους δρόμους ενάντια στην υγειονομική χούντα. Μπορεί να καταφύγει στην μαζική πολιτική ανυπακοή.

Αλλιώς σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να αναλάβει το ρίσκο να δουλέψει κανονικά, και ας του επιβάλλει πρόστιμο ο πραιτωριανός. Αλλά η συνύπαρξη ραγιαδισμού, και αποζημιώσεως από το κοινωνικό σύνολο δεν αποτελεί βιώσιμη λύση.

Ή μπορεί να συμφωνεί κατά 100% με τις "επιστημονικές" πομφόλυγες του Τσιόδρα και θεωρεί ότι είναι απολύτως σωστό να κρατάμε κοινωνικές αποστάσεις, για τα επόμενα 2 χρόνια. Τότε να σωπάσει, και να πάψει να διαμαρτύρεται για την καταστροφή που θα υποστεί. Κάνει μία επιλογή, πρέπει να αναλάβει και το κόστος της επιλογής του.

Ένα ποσοστό πολιτών θα προτιμήσει να υποστεί ανήκεστο βλάβη από τα μέτρα του Τσιόδρα, προκειμένου να μην κολλήσει τον ιό. Αυτά τα άτομα δεν αξίζουν ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά δικαιώματα. Είναι ήδη ζωντανοί-νεκροί. Πρέπει να τους εκβάλλουμε κοινωνικώς.
 Είναι ξένοι και ανυπόφορο βάρος για την κοινωνία.Μέχρι σήμερα πηγαίναμε στα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα, αλλά από Δευτέρα που υποτίθεται "χαλαρώνουν" τα μέτρα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική!!! [ξάδελφος του πρωθυπουργού είναι βλέπεις αυτός που κατασκευάζει τις μάσκες, τι να λέμε πια...]
Ούτε μαθητευόμενοι μάγοι δεν κάνουν τέτοιες σαχλαμάρες....κάτσε να δεις γέλια με την οικουμενική του 100% που θα εφαρμόσει 5ο μνημόνιο ενώ θα εγκατασταθούν 2-3 εκατομμύρια λαθραίοι ακόμα μέσα στην νύχτα και καθώς ο ραγιάς θα μετράει τα ψιλά του από το επίδομα μήπως μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο άι-φόουν.
Τα νέα δεδομένα για τις μάσκες και τι θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020. Οι διευκρινίσεις του Στέλιου Πέτσα και του Κώστα Καραμανλή για τα μέτρα προστασίας από τον κορονο.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πρώτο στάδιο άρσης των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοιου. Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, η καθημερινότητα μας αλλάζει. Αν και δεν θα υπάρχει ο περιορισμός κυκλοφορίας, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεχτικοί, τόσο για τους ίδιους, όσο και για να προστατεύσουν τους γύρω τους, τηρώντας τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα… φέρνουν και νέα πρόστιμα για τους παραβάτες. 
Σε σημερινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι οι μασκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ. “Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες”, είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε πως, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. “Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε”.

Απαραίτητες οι μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ξεκαθάρισε πως οι μάσκες θα είναι απαραίτητες για τους επιβάτες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως σημείωσε, θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες, ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από την αστυνομία, με την οποία όπως είπε, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε πλήρη συνεργασία και την οποία ευχαρίστησε για τη βοήθεια της. “Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάθε λεωφορείο και σε κάθε συρμό ένα αστυνομικό, να επιβάλλει ποινές. Αυτό που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός”.
“Το ζήτημα όμως εδώ δεν είναι να επιβάλλουμε. Το ζήτημα είναι η πρόληψη. Το ζήτημα εδώ είναι ότι ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τον εαυτό του και να σκεφτεί και το διπλανό του”, τόνισε ο κ. Καραμανλής.
Και συνέχισε αναφερόμενος στο επιπλέον προσωπικό 300 ατόμων: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να προλάβουμε αντί να θεραπεύσουμε. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης του πλήθους πριν ανέβουν στους συρμούς και τα οχήματα. Για αυτό το λόγο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν την ευθύνη για τις επιθεωρήσεις στα λεωφορεία και τους συρμούς και επιπλέον προσωπικό, που θα προσεγγίζει τα 300 άτομα, θα βρίσκονται σε 45 σταθμούς ανταποκρίσεων με λεωφορεία και Μετρό, δηλαδή στην Ομόνοια στο Σύνταγμα, στους Αμπελόκηπους, στο Συγγρού – Φιξ, σε μεγάλους σταθμούς και θα βοηθάνε τους επιβάτες έτσι ώστε να ανεβαίνουν με ασφάλεια στο μετρό, στα λεωφορεία και στα τραμ. Διότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δημόσια υγεία”.

Τα ταξί και το όριο ατόμων στα ΙΧ

Στην επισήμανση πως το όριο ατόμων ανά ΙΧ αυτοκίνητο δεν λαμβάνει υπόψη, για παράδειγμα τις πολύτεκνες οικογένειες, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι λογικά θα υπάρξει ανοχή όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά, ενώ όσον αφορά στα ταξί, σημείωσε πως όταν συνοδεύει κανείς ενήλικο άτομο που πηγαίνει σε γιατρό ή παιδί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανέφερε ότι κατανοεί τους οδηγούς ταξί, όμως προέχει η Δημόσια Υγεία.

Εμβόλιμα δρομολόγια

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια στο μετρό και στα λεωφορεία, με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς δεν μπορούν να βγουν πάνω από 1.100 οχήματα στο δρόμο, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε συρμούς. “Παρόλα αυτά, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε τη Δευτέρα να κυλήσουν όλα ομαλά”, διαβεβαίωσε.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι όσοι είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριόριστων διαδρομών, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, δεν θα χάσουν τα χρήματα τους για τις 55 ημέρες που κράτησαν οι περιορισμοί, καθώς θα έχουν πίστωση στην αγορά της επόμενης κάρτας από 1η Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10% για όσους προμηθευτούν ετήσιες κάρτες. Σημείωσε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε αυτή την απόφαση για να ευχαριστήσει στους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να προμηθεύονται κάρτες απεριόριστων διαδρομών, αλλά και για να τονωθούν τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Τα νέα πρόστιμα

Τα νέα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και τους κανόνες υγιεινής στους χώρους εργασίας περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Το διοικητικό πρόστιμο ξεκινάει από 150 ευρώ και φτάνει μέχρι 5.000 ευρώ, ενώ στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας επιβάλλεται, για κάθε παράβαση από 1.000 έως 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 90 ημέρες.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ΠΝΠ, “προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα προβλέπεται στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού:
α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,
β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,
γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,
δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας.
Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα παραπάνω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από εκατόν πενήντα (150) έως πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000). Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.
Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου της παρ. 2 είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.).
Με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών εξειδικεύονται τα πρόστιμα αναλόγως του βαθμού διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας καθώς και τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα για την επιβολή κυρώσεων και προβλέπεται η εφαρμοστέα διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου