Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί παγκόσμιος πόλεμος – Τι είπαν Τραμπ και Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Μόσχα ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο...
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα με αφορμή την 75η επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, συζητήσαν για τον κορωνοϊό αλλά και για τον έλεγχο των εξοπλισμών, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί πιθανή παγκόσμια σύγκρουση και η όποια αντιπαράθεση να μείνει σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο.
Στο επίκεντρο βρέθηκε και το πρόβλημα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ (της 1ης Μαΐου) για την μείωση της παραγωγής.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την επιθυμία των ΗΠΑ για έλεγχο των εξοπλισμών ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα. Άλλωστε ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει ασκήσει πιέσεις στο Πεκίνο, καθώς θεωρεί πως οι πυραυλικές και πυρηνικές δυνατότητες του «Δράκου» αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.
«Ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ ενός αποτελεσματικού ελέγχου των εξοπλισμών, ο οποίος περιλαμβάνει όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα και επίσης προσβλέπει σε μελλοντικές συζητήσεις ώστε να αποφευχθεί ένας δαπανηρός ανταγωνισμός των εξοπλισμών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση του.
Πέραν τούτου, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε πως είναι έτοιμος να στείλει ιατρική βοήθεια στην Μόσχα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως οι δύο ηγέτες ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο και αντιτίθενται στην εγκαθίδρυση παγκόσμιας αριστερόστροφης κυβέρνησης (βλ. Ο.Η.Ε.), η οποία δεν θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Εθνικής Δεξιάς, η οποία επιθυμεί δυνατή και ελεύθερη οικονομία και όχι ακινητοποίησή της με αφορμή τον κορωνοϊό.
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ συζητήσαν για την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και τη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ+, επισημαίνοντας την επίδραση που είχε στην σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου.
Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, επισήμανε ότι Ρωσία και ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν πολλά, εάν ακολουθήσουν τις παραδόσεις που διαμορφώθηκαν κατά την συμμαχία τους κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με λίγα λόγια, Ρωσία και ΗΠΑ, με τις παρούσες ηγεσίες είναι σε θέση να βρουν κοινό έδαφος. Ωστόσο, το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον κ.α.) χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προκειμένου ο Τραμπ να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου. Με τον Λευκό Οίκο να επιστρέφει στους αντιπάλους του Τραμπ, τα πράγματα μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον θα αλλάξουν, καθώς οι επικεφαλής των Δημοκρατικών δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του Προέδρου Πούτιν.
Πέραν τούτου, μένει να δούμε αν θα βρεθεί κοινή συνισταμένη στα πυρηνικά και με την Κίνα, η οποία αναβαθμίζεται, στον τομέα αυτό, μέρα με την μέρα, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία των δύο χωρών.
Γίνεται ύστατη προσπάθεια λοιπόν, προκειμένου να αποφευχθεί η παγκόσμια σύγκρουση και πολλά θα κριθούν στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ αλλά και από το κατά πόσο είναι εφικτός ένας διάλογος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Σε αυτό το κομμάτι, διαμεσολαβητικό ρόλο μπορεί να παίξει η Μόσχα, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές. Μάλιστα προσφάτως ο «Τσάρος» έκλεισε νέα συμφωνία για αγωγό με το Πεκίνο (ΕΔΩ).
Για την ώρα δείτε την Κίνα να επιδεικνύει τα πυρηνικά της όπλα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου