Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ιταλία: Ο δήμος της Νάπολη αφιέρωσε οδό στην μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία.


Στην περιοχή Σπανιόλι ο δήμος της Νάπολης έδωσε σε δρόμο το όνομα της φιλοσόφου Υπατίας της Αλεξανδρινής «ως σύμβολο της γυναικείας αναζήτησης της γνώσης και της ελεύθερης σκέψης».

Ο δήμαρχος της Νάπολης Luigi de Magistris μιλώντας για την Υπατία είπε ότι με την κίνηση αυτή αναδεικνύουμε την ιστορία και δυναμική των γυναικών όχι μόνο στην Νάπολη αλλά και σε περιοχές έξω από τα όρια της πόλης μας. Και συνέχισε λέγοντας, γράφουμε την ιστορία της Νάπολης-Νεαπόλεως, και μέσω της τοπωνυμίας και ειδικά της γυναικείας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι μαθητές του Λυκείου ‘Pansini’ και του Λυκείου ‘Calamandrei’, αντιπρόσωποι του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου L’Orientale.Και η υπεύθυνη του Δήμου για θέματα τοπωνυμίας Alessandra Clemente πρόσθεσε στην διάρκεια της τελετής ονομασίας της οδού: Σε αυτόν τον μήνα που διανύουμε, θελήσαμε να ταυτίσουμε σημαντικούς χώρους με ονόματα γυναικών. Σήμερα αφιερώνουμε αυτήν την οδό σε μία γυναίκα με μεγάλα χαρίσματα, την Υπατία, που με έναν σκληρό και απάνθρωπο τρόπο δολοφονήθηκε και κατακρεουργήθηκε στην προσπάθεια της να διαδώσει την γνώση και την επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου