Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ποιος κορωνοϊός; - Σ. Τσιόδρας: «Θα κάνουμε μαζικό εμβολιασμό για τη... γρίπη»

Ποιος κορωνοϊός; - Σ. Τσιόδρας: «Θα κάνουμε μαζικό εμβολιασμό για τη... γρίπη»!
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη γρίπη η οποία φέτος «εξαφανίστηκε», όπως τόνισε υπάρχουν σκέψεις να γίνει μαζικός εμβολιασμός, για τη γρίπη. 

Ερωτηθείς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου την Πέμπτη, ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με το κατά πόσο θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τη γρίπη στους υγειονομικούς, είπε ότι πρόκειται για λεπτό θέμα.
Όπως σημείωσε, υπάρχει ξεκάθαρη σύσταση και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών ώστε να εμβολιάζονται, κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η γρίπη στην κοινότητα σε μία περίοδο που ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι ιοί του αναπνευστικού στην κοινότητα.
Μόνο στις ΗΠΑ προβλέπεται ο μαζικός εμβολιασμός για την γρίπη
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως η μόνη χώρα που έχει στα κριτήριά της τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με το εμβόλιο της γρίπης είναι οι ΗΠΑ και γι’ αυτό εκτιμάται ότι σώζονται κάθε χρόνο 6000-7000 ζωές στην Αμερική.
Σε ό, τι αφορά ωστόσο μια παρόμοια σύσταση στον υπόλοιπο κόσμο ή τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ο λομωξιολόγος είπε ότι αυτό έχει να κάνει με συζητήσεις και αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από μεγάλους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Νοσημάτων.
Ο κορωνοϊός περιόρισε την μετάδοση της γρίπης
Άλλωστε, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στις νέες συνήθειες που φέρνει η κρίση του κορωνοϊού αναφορικά με την ατομική υγιεινή. Όπως είπε, η επιμελής και σχολαστική υγιεινή των χεριών είναι μια πρακτική που έρχεται να συμβάλει σημαντικά, εκτός από την μετάδοση του κορωνοϊού και στον περιορισμό άλλων λοιμώξεων, όπως ο ιός της γρίπης.
«Η εποχιακή γρίπη τελείωσε πιο γρήγορα απ’ ό,τι συνήθως φέτος και αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν για τον SARS-CoV-2, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα», δήλωνε πριν από μερικές ημέρες στο πρακτορείο Reuters ο Χόλγκερ Ραμπενάου, ιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης, χρησιμοποιώντας την επιστημονική ονομασία του νέου κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου