Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός – Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσιόδρας είναι ο οικογενειακός γιατρός του ελληνικού έθνους.

Κορωνοϊός – Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσιόδρας είναι ο οικογενειακός γιατρός του ελληνικού έθνουςΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ..ΕΤΣΙ Κ ΑΛΙΟΣ ΠΙΟΝΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.

Ιός που προκαλεί στους 97% ήπια συμπτώματα, ακόμα και την μεγίστη μεταδοτικότητα να είχε (ούτε αυτό τελικά αποδεικνύεται).

Και δεν φταίει ο απλός κόσμος που νομίζει οτι σερβίρεται.

Αντιθέτως οδηγείται μεγάλη μάζα ανθρώπων σε καταστροφή υγείας (λόγω αναίτιου εγκλεισμού, ψυχικής υγείας και οικονομίας).

Η Ελλάς μπορεί να χρωστά σε δανειστές, όμως αυτό δεν θα πει πως παραδίδουμε την εθνική μας ανεξαρτησία σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Θα ξεχρεώσουμε ότι λάβαμε, αλλά τις τύχες μας ως έθνος θα τις κρατάμε ΕΜΕΙΣ.

Και σε αυτήν την επόμενη μέρα, αληθινά δεν περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ.


Με διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα και τον τρόπο που χειρίστηκε την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού αναφέρεται το Σάββατο το δίκτυο εφημερίδων «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND), αποδίδοντας, παράλληλα, τα εύσημα στον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, χαρακτηρίζοντάς τον «οικογενειακό γιατρό του έθνους – μια μορφή εμπιστοσύνης».
Υπό τον τίτλο «Πώς η Ελλάδα αντλεί δύναμη από την κρίση του κορωνοϊού», το δίκτυο RND δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία o συντάκτης, βασιζόμενος στα στοιχεία έρευνας, επισημαίνει ότι, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία, στην Ελλάδα «υπάρχει πνεύμα αισιοδοξίας».
Ο συντάκτης τονίζει ότι, σύμφωνα με έρευνα της δεξαμενής σκέψης «διαΝΕΟσις» που διενεργήθηκε στο τέλος Απριλίου, το 40% των ερωτηθέντων εκφράζει «αισιοδοξία», ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 30%. Αντίστοιχα, η «αβεβαιότητα» έφθανε τότε το 38%, ενώ τώρα περιορίζεται στο 31%. Σε ποσοστό 21% οι Έλληνες εκφράζουν «υπερηφάνεια», κατά επτά μονάδες περισσότερο από ότι τον Δεκέμβριο και περίπου εννέα στους δέκα εκτιμούν ότι η χώρα βρίσκεται στον «σωστό δρόμο».
«Για την αισιοδοξία υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ένας από αυτούς ονομάζεται Σωτήρης Τσιόδρας», συνεχίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στην καθημερινή ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας για την εξέλιξη της πανδημίας, περιγράφοντάς τον ως «οικογενειακό γιατρό του έθνους – μια μορφή εμπιστοσύνης».
Ο κ. Τσιόδρας είναι και «ο σημαντικότερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ακούει τους ειδικούς», τονίζεται στο δημοσίευμα και εξηγείται η τακτική που ακολούθησε η Ελλάδα, η οποία επέβαλε περιορισμούς «νωρίτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και είχε ως αποτέλεσμα να περάσει την πανδημία σχετικά ελαφρά. «Η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στην έγκαιρο και συντεταγμένο περιορισμό επαφών, λένε οι ειδικοί, αλλά και στην πειθαρχία του πληθυσμού».
Οι κανόνες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αναφέρει ο συντάκτης, κάνοντας λόγο για «εκπληκτικό φαινόμενο», καθώς, όπως σημειώνει, «οι εντολές συνήθως δεν γίνονται καλά αποδεκτές στην Ελλάδα, ενώ η προσωπική ελευθερία είναι για τους Έλληνες ύψιστο αγαθό».
Ο ανταποκριτής υποστηρίζει ακόμη ότι ενώ κατά την διάρκεια της κρίσης του ευρώ η Ελλάδα είχε την εικόνα ενός «κατεστραμμένου κράτους», τώρα το πολιτικό σύστημα είναι «πιο σταθερό από ποτέ» και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός αξιολογείται από τους πολίτες θετικά για τις επιδόσεις του στην διαχείριση της κρίσης. Θετικά αξιολογούνται ακόμη οι θεσμοί και το κράτος στο σύνολο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου