Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Λογοκρισία Facebook: Θα καταργεί αναρτήσεις που τάσσονται κατά της καραντίνας

Λογοκρισία Facebook: Θα καταργεί αναρτήσεις που τάσσονται κατά της καραντίνας
Το Facebook υπήρξε ο κύριος κόμβος για το συντονισμό και την προώθηση αυτών των εκδηλώσεων
Το Facebook έχει ήδη προβεί σε αφαίρεση αρκετών σελίδων και έχει κατεβάσει αναρτήσεις που προωθούν διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα καραντίνας που έχουν σχεδιαστεί και επιβληθεί από τις πολιτείες, για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μέχρι στιγμής, ξεχώρισε τις δημοσιεύσεις που προωθούν διαδηλώσεις στην Καλιφόρνια, στο Νιου Τζέρσεϋ και στη Νεμπράσκα, οι οποίες παραβίασαν τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήτες για να επιβραδύνουν τη διάδοση του COVID-19.
Όπως αναφέρει το NBC, το Facebook υπήρξε ο κύριος κόμβος για το συντονισμό και την προώθηση αυτών των εκδηλώσεων, συγκεντρώνοντας αντικυβερνητικούς και συνωμοσιακούς ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων ομάδων πολιτοφυλακών, θρησκευτικών φονταμενταλιστών και υποστηρικτών κατά του εμβολιασμού, με την κοινή αιτία να τερματιστούν οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές προσπάθειες να περιοριστούν η ελευθερία κινήσεων για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο Andy Stone εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στην Washington Post, πως, «δεν επιτρέπονται στο Facebook προτροπές και αναρτήσεις που αψηφούν την καθοδήγηση της κυβέρνησης σχετικά με την κοινωνική απόσταση», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg μιλώντας στο ABC, διευκρίνισε πως αναρτήσεις και σελίδες αναλόγων παροτρύνσεων, κατηγοριοποιούνται ως επιβλαβής παραπληροφόρηση και απορρίπτονται».
«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συζητούν περί πολιτικής, πρόσθεσε, «περισσότερο από τον συνηθισμένο πολιτικό λόγο».
«Νομίζω όμως ότι πολλά από τα πράγματα που λένε οι άνθρωποι ότι είναι ψέμματα για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή, μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιβλαβής παραπληροφόρηση.»
Η κίνηση του Facebook έγινε μετά από δεκάδες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες - με μικρότερες συγκεντρώσεις, με «δεκάδες ή εκατοντάδες διαδηλωτές», να συγκεντρώνονται μπροστά από τα κρατικά καπιτώλια και τα αρχοντικά των κυβερνητών, κουνώντας αμερικανικές σημαίες και πινακίδες που υποδηλώνουν ότι το lockdown έχει παραβιάσει τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με το NBC News.
Οι πολιτειακές κυβερνήσεις ζήτησαν από τους πολίτες να μην παρευρεθούν στις διαμαρτυρίες, καθώς οι ομάδες έχουν συγκεντρωθεί χωρίς να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές κοινωνικής απόστασης και θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν να διασπείρουν το ιό σε περισσότερα άτομα και να επιμηκύνουν τα μέτρα lockdown των πολιτειών.
Ο Πρόεδρος Donald Trump έχει ενθαρρύνει την κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά προσέφερε επίσης υποστήριξη στις διαμαρτυρίες.
Την περασμένη εβδομάδα έγραψε στο tweet «Ελευθερώστε τη Μινεσότα!» (LIBERATE MINNESOTA!) καθώς ομάδες ακροδεξιών οδήγησαν μια διαμαρτυρία μπροστά στο αρχοντικό του κυβερνήτη, όπως ανέφερε το ΝBC News.
Χθες Κυριακή επίσης ο πρόεδρος Trump υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές λέγοντας, «δεν έχω δει ποτέ τόσο πολλές αμερικανικές σημαίες.
Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τη χώρα μας.
Θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά.»

Image

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου