Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ως ΕΛΛΗΝ ΟΦΕΙΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ!Ως ΕΛΛΗΝ ΟΦΕΙΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ!
"Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ, ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ."
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ....
Η λέξη «ἐλευθερία» προκύπτει «παρά τό ἐλεύθειν ὅπου ἐρᾶ τίς», δηλαδή «να πηγαίνει κάποιος εκεί όπου αγαπάει/επιθυμεί».
(ἐλεύθω= ἐρχομαι, πορεύομαι / ἐρῶ= αγαπώ -> ἔρως)
«Ελευθερία» λοιπόν δεν είναι, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξεως, το να μην είσαι σκλάβος ή δούλος, αλλά το να πράττεις εν γένει σύμφωνα με ό,τι σου γεννά έρωτα στην ψυχή σου…
Δεν αρκεί επομένως να μην είσαι υπόδουλος για να είσαι ελεύθερος. Πρέπει να βαδίζεις σύμφωνα με ό,τι έρωτα σου προκαλεί, δηλαδή σε ενθουσιάζει, ταράζει την ψυχή σου, σε οδηγεί στην δημιουργία και την υπέρβαση, σε συγκλονίζει… Ζώντας μία ζωή ρουτίνας και ημιμέτρων, ελεύθερος δεν εισαι...
ΕΡΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΔΑΞΕΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΣ.
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΓΟΝΕΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ..... ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ. ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ, ΤΟ ΠΥΡ, ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ. ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΩ, ΑΡΜΟΖΩ, ΦΕΡΩ, ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΩ, ΔΙΕΓΕΙΡΩ, ΞΕΣΗΚΩΝΩ, ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΩ, ΟΡΜΟ, ΠΟΘΩ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΟΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΒΑΣΗ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΣ ΑΓΑΘΩΝ, ΑΜΕΛΗΣ ΚΑΚΩΝ.....
Ο ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΑΜΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥ... Ο ΕΡΩΣ!
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ. Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΣ.
ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΘΕΟ.
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΑ. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΑ. ΖΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΣ ΕΛΛΗΝ....
ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΑΝΤΕΞΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΑ ΕΣΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΟΠΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΧΘΡΟ.
Η ΕΛΛΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ,, ΜΟΝΟ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ Η τεχνολογία, ιδίως οι δύο αιχμές της, η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία, μπορούν να διαβρώσουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας και να υποσκάψουν την ελευθερία και την ισότητα, ευνοώντας τη συγκέντρωση δύναμης στα χέρια μιας μικρής ελίτ, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη τυραννία, μια ψηφιακή δικτατορία.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΘΕΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ! ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΔΟΥΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΩΝ ΟΛΩΝ;
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου