Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για καραντίνα: «Έρχεται μεγάλη πείνα από τα τέλη Μαΐου»!

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για καραντίνα: «Έρχεται μεγάλη πείνα από τα τέλη Μαΐου»!
«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σύμφωνα με το οποίο οι συνέπειες του κορωνοϊού και της καραντίνας, αναμένεται να είναι αρκετές, έντονες και να εκδηλωθούν άμεσα!
.Όπως αναφέρει θα υπάρξει ραγδαία αύξηση της πείνας και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ίσως και από τα τέλη Μαΐου.
Όπως αναφέρει για πολλές χώρες με αδύναμη οικονομία η καραντίνα σημαίνει έως και πλήρη αδυναμία πρόσβασης σε τροφή.
Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σχολεία κλείνουν και δίνουν τη θέση τους σε πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα παιδιά του παγκόσμιου νότου, όμως, εκτός από τα μαθήματά τους, χάνουν και τα δωρεάν γεύματα που μπορούσαν να λάβουν εκεί. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό ήταν και το μοναδικό ζεστό γεύμα που έτρωγε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ήδη πριν από την πανδημία, περισσότεροι από 820 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε καθεστώς πείνας. Πρόκειται για έναν πραγματικά τεράστιο αριθμό, όχι μόνο από ηθικής άποψης, αλλά και σε σχέση με τις πολιτικές που απαιτεί. Άλλωστε, ο πλανήτης είχε βάλει στόχο να δώσει τέλος στην παγκόσμια πείνα μέχρι το 2030.
Κίνδυνος για τις εφοδιαστικές αλυσίδες
Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πολιτικές του αποκλεισμού σχεδιάστηκαν με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ζωής. Ωστόσο, μια ανεπιθύμητη παρενέργεια των μέτρων ενδέχεται να είναι η περαιτέρω αύξηση της πείνας, πιθανώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Σε αντίθεση με την κρίση του 2007/2008 και παρά τα δημοσιεύματα για άδεια ράφια στο σούπερ μάρκετ, ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι οι άμεσες ελλείψεις. Τα παγκόσμια αποθέματα φαγητού παραμένουν ισχυρά. Το πρόβλημα βρίσκεται στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρυθμίσεις της καραντίνας και η μερική παύση της λειτουργίας των λιμανιών δημιουργούν καθυστερήσεις και προβλήματα στην βιομηχανία των εξαγωγών διά θαλάσσης. Εν μέσω περιορισμών των συνόρων, το ίδιο ισχύει και για τις οδικές μεταφορές.
Επικείμενα προβλήματα και στην αγροτική παραγωγή
Η ανησυχία δεν σχετίζεται μόνο με τα άμεσα αναλώσιμα. Οι περιορισμοί των μεταφορών ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά την μεταφορά φυτοφαρμάκων, κτηνιατρικών φαρμάκων και άλλων αγροτικών εφοδίων. Ταυτόχρονα τα κλειστά εστιατόρια και οι σπανιότερες επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ συνεπάγονται πτώση της ζήτησης, πράγμα που εντέλει θα οδηγήσει και σε μείωση της προσφοράς.
Στη Δύση, η μειωμένη μετακίνηση των εργαζομένων απειλεί να παρεμβληθεί στις αγροτικές διαδικασίες, αφήνοντας την παραγωγή να σαπίζει στα χωράφια και στερώντας τους εργάτες από τα προς το ζην τους. Στην Αφρική, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έμπολα, η παραγωγή τροφίμων μειώθηκε κατά 12%.
Ακριβώς όπως συμβαίνει και στη σφαίρα της δημόσιας υγείας, όπου οι επιπτώσεις του ιού γίνονται εμφανείς εβδομάδες μετά την αρχική λοίμωξη, οι σωρευτικές επιπτώσεις μιας τέτοιας αναταραχής των αγορών μπορεί να μην φαίνονται δραματικές αυτή τη στιγμή, όμως είναι πιθανό να γίνουν ορατές ήδη από αυτό το μήνα. Στις δυτικές χώρες, οι κάτοικοι μπορεί να είναι σε θέση να επιβιώσουν για μερικούς μήνες χωρίς εισαγόμενα προϊόντα. Ωστόσο, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αυτό μπορεί να σημαίνει πως αμέτρητα παιδιά θα πεινάσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ασιτία να τους προκαλέσει μόνιμες βλάβες.
Τι συστήνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κυβερνήσεις, ακόμη και αν θέτουν σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν ανοιχτούς τους εμπορικούς δρόμους και να τροφοδοτήσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Ταυτόχρονα, πρέπει να ωθήσουν την βιομηχανία τροφίμων και τους εκπροσώπους των αγροτών να αναγνωρίσουν τα κωλύματα και να εργαστούν για την εξομάλυνσή τους.
Επιπλέον πρέπει να αποφασίσουν ποιες κατηγορίες αγροτών θα πρέπει να θεωρηθούν «απαραίτητοι εργαζόμενοι» ώστε να τους επιτρέπεται να κινούνται και να εργάζονται, ενώ παράλληλα τα μέτρα παραμένουν σε εφαρμογή.
Συστήματα πρέπει να δημιουργηθούν για να εξασφαλίσουν ότι οι πληροφορίες για τις τιμές των προϊόντων, την κατανάλωσή τους και τα αποθέματα σε όλο τον κόσμο κυκλοφορούν ευρέως και άμεσα.Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προειδοποιεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη η διεθνής συνεργασία και οι συμφωνίες για τον εφοδιασμό ώστε να διατηρηθεί η ροή στην παγκόσμια αγορά τροφίμων. Ο κορωνοϊός απειλεί τον κόσμο μας όπως τον γνωρίζουμε, όμως δεν πρέπει και εμείς να κάνουμε τη δουλειά του ευκολότερη, προειδοποιεί ο οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου