Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους αλλοδαπούς.Έρχονται κύματα προσφύγων

Το μήνυμα, η καλύτερα η έκκληση  προς τους αλλοδαπούς, «αιτούντες» που  βρίσκονται στα Κέντρα Μόνιμης Εγκατάστασης «Stay in Camps», ως το αντίστοιχο του «Μένουμε Σπίτι» στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», χωρίς να αναφέρει βέβαια τίποτα για πρόστιμα με τα οποία επιβαρύνεται μόνο ο Έλληνας πολίτης.
Παράλληλα ο Ν.Μηταράκης παραδέχθηκε ότι οι επιστροφές είναι ελάχιστες αφού (σ.σ. φυσικά) η Τουρκία δεν δέχεται κανένα πίσω!
Όπως επισημαίνει «δίνουμε μια διαρκή μάχη για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας, των όμορων περιοχών, καθώς και των τοπικών κοινωνιών».
Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου «ο δραστικός περιορισμός κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα μας», ενώ «στις λίγες μέχρι στιγμής περιπτώσεις αφίξεων, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τη διαπίστωση τυχόν συμπτωμάτων».
Εξηγεί ότι στα νησιά έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι απομόνωσης για τις νέες αφίξεις «μακριά από τις δομές φιλοξενίας, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες», ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν επανδρωθεί ειδικοί χώροι με κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Εξάλλου, προσθέτει ότι «αυτονόητα το υπουργείο διαθέτει σχέδια έκτακτης ανάγκης».
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η μετατροπή των ανοικτών κέντρων σε κλειστά είναι αναγκαία, όπως φαίνεται σήμερα με τη διπλή κρίση των συνόρων και της δημόσιας υγείας».
Επίσης, διευκρινίζει ότι «υπήρξε σημαντική αύξηση των επιστροφών το πρώτο δίμηνο, αλλά πλέον η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας δεν εφαρμόζεται στην πράξη, με ευθύνη της γείτονος χώρας.
 Η Τουρκία αρνείται να δεχθεί επιστροφές, με πρόσχημα τον κορωνοϊό».
Ζητάει δε την αναθεώρησή της «με τρόπο που θα άρει το γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά μας και θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ως προς τις τουρκικές υποχρεώσεις» και επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ «για την αρχική συμφωνία και τη συμφόρηση των νησιών»
Στο βίντεο δείτε τι γίνεται στη Σάμο με τους αλλοδαπούς:
Στη Λεσβο
Gestern war ne Demo in Moria. Die Menschen sind wütend. Ich auch! - Das Problem heißt Moria, nicht Corona! und Ein Freund im Camp schrieb mir dies: "The animals of Moria don't have water, please help!"
22 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΘα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση για το τι ακριβώς έχουμε συμφωνήσει και κυρίως, γιατί το συμφωνήσαμε. 
Έρχονται κύματα προσφύγων από τη Λιβύη
– Έλληνας αξιωματούχος: “Δώσαμε λιμάνι για αποβίβαση μεταναστών”
Αποκάλυψη από τη Guardian για την κατάσταση στα νότια σύνορα της χώρας – Επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Νέα κύματα μεταναστών φαίνεται πως πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Η Λιβύη αποτελεί το νέο επίκεντρο των συγκρούσεων και εν μέσω της παναδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα “προσφέρθηκε” να ανοίξει λιμάνια για την αποβίβαση μεταναστών από μια εμπόλεμη χώρα, όπου επιχειρούν εδώ και μήνες Τούρκοι στρατιωτικοί και μισθοφόροι της Άγκυρας.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι “η Ελλάδα προσέφερε λιμάνια της ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώσονται στη Μεσόγειο από τα πολεμικά πλοία της επιχείρησης Irini” και επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης.
Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση για το τι ακριβώς έχουμε συμφωνήσει και κυρίως, γιατί το συμφωνήσαμε. Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία την Πέμπτη για την έναρξη ναυτικής επιχείρησης στη Μεσόγειο για την επιβολή εμπάργκο όπλων με εντολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.
“Ο στόχος της αποστολής με την ονομασία Operation Irini, από την ελληνική λέξη Ειρήνη, θέτει ενδεχομένως την ΕΕ σε κίνδυνο αντιπαράθεσης με την Τουρκία, η οποία στέλνει όπλα στη Λιβύη”, γράφει ο Guardian προσθέτοντας ότι “η προηγούμενη ναυτική αποστολή, η Επιχείρηση Σοφία, σταμάτησε, καθώς χώρες όπως η Αυστρία και η Ιταλία ισχυρίστηκαν ότι τελικά ενήργησε ως «παράγοντας έλξης», ενθαρρύνοντας τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης, να βγουν στη θάλασσα με την ελπίδα να διασωθούν.
Η Ελλάδα προσέφερε λιμένες ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώζονται στη θάλασσα από τα πολεμικά πλοία της αποστολής, δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης”.
Όπως είχαμε μεταδώσει στο Πενταπόσταγμα την Παρασκευή, νέα μεταναστευτική “βόμβα” σκάει στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα συμφώνησε να μετατραπεί η χώρα μας σε πρώτο σταθμό αποβίβασης προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη, μια χώρα στην οποία δρουν ανεξέλεγκτα οι τζιχαντιστές-μισθοφόροι της Τουρκίας που επιθυμούν την άμεση μεταφορά τους στην Ευρώπη.
Η εν λόγω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί για την Κρήτη και την πιθανή δημιουργία νέων δομών τύπου “Μόριας”, αφορά την εσωτερική και εθνική ασφάλεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης. 
Το γεγονός ότι “εκκρεμούν ζητήματα για την κατανομή των ροών στην Ευρώπη” ενισχύει τους παραπάνω φόβους και καθιστά σχεδόν βέβαιη μια νέα μεταναστευτική κρίση εκ του Νότου, με τη διαφορά ότι πλέον η απειλή των τζιχαντιστών και των Τούρκων πρακτόρων από τη Λιβύη είναι πιο ισχυρή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συμφωνία προβλέπει ότι οι διασωθέντες θα διανέμονται μετά από την αποβίβαση τους σε ελληνικό λιμάνι, σε όλες τις χώρες που θα παρέχουν εναέρια ή πλωτά μέσα στην επιχείρηση, αναφέρει το militaire.
Η Ελλάδα θα μπορεί ανά τετράμηνο να αποσύρει το λιμάνι της αν κρίνει ότι επιβαρύνεται δυσανάλογα. Το κόστος της μεταφοράς και της διαμονής των διασωθέντων θα καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου