Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Αντίστροφη μέτρηση! Η «ιδανική λύση» παγκοσμίως για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κοινωνία των ανθρώπων περνά στο περιθώριο...

Ο κορωνοϊός προκάλεσε οικονομική κατρακύλα, ενώ πλέον οι άνθρωποι φοβούνται, καθώς, όπως λένε οι «ειδικοί», ο ιός θα είναι εκεί και το Φθινόπωρο.
Ως εκ τούτου, η όποια παγκόσμια κυβέρνηση θα χρειαστεί ταχείς ρυθμούς στον τομέα της εργασίας και ανθρώπους να μην κολλάνε ιούς, ώστε να μην κινδυνεύουν.
Και επειδή άνθρωποι που να μην κολλάνε ιούς και να δουλεύουν υπεράνθρωπα, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχουν, τα ρομπότ και δη τα βιορομπότ θα μπουν όλο και περισσότερο στις ζωές μας.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Anastasia Monakova, βρέθηκε στην Ιαπωνία και διαπίστωσε πως τα ρομπότ εκεί ήδη φροντίζουν τους ηλικιωμένους, μη έχοντας φυσικά την δυνατότητα να κολλήσουν ή να μεταδώσουν αρρώστιες. Μπορούν να απομνημονεύσουν πρόσωπα, να μιλήσουν αντ’ αυτών ή ακόμα να βγάζουν φωτογραφίες και να τις στέλνουν σε συγγενείς που βρίσκονται μακριά.
Πέραν τούτου, πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής των ειδικών σε θέματα ρομποτικής Καθηγητή, Ishiguro Hiroshi, σχετικά με το ανθρωποειδές ρομπότ, Erica, το οποία έχει κατασκευάσει. Η Erica έχει την δυνατότητα να αισθάνεται και να κάνει συζητήσεις. Πέραν τούτου είναι σε θέση να «διαβάσει« τις ανθρώπινες αντιδράσεις.
Άραγε, θα χρησίμευαν τέτοια ανθρωποειδή σε ένα παγκόσμιο κράτος; Για παράδειγμα στο Δημόσιο, όπου άκαμπτα θα υποδέχονται τους πολίτες, οι οποίοι χρωστάνε ή διαμαρτύρονται;
Ρομπότ θα χρειαστούν και στην βιομηχανία! Έχουν περισσότερη αντοχή από τους ανθρώπους και αυτό που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία μπορεί να κουβαλήσει μέχρι και 100 κιλά, ενώ υπάρχουν και ρομπότ που ακούραστα θα καλλιεργούν τα χωράφια, για να υπάρχουν τορφές, τώρα που, όπως λένε, εξαντλούνται τα αποθέματα με τον κορωνοϊό.
Λοιπόν τι λέτε; Μήπως ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσουν τα ρομπότ ως την «ιδανική λύση», παγκοσμίως, προκειμένου να αποφευχθούν «περιττές ανθρώπινες επαφές», μέσω κατάργησης θέσεων εργασίας που αποπνέουν κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου