Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ο Τραμπ γνώριζε από το 2017 για τον κορωνοϊό.

Ο Τραμπ γνώριζε από το 2017 για τον κορωνοϊό
Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τραμπ ότι ο κορωνοϊός ήταν «απρόβλεπτος» και ότι «προήλθε από το πουθενά» μάλλον δεν είναι και τόσο ειλικρινείς, εκτός εάν ο Αμερικανός πρόεδρος δεν συμβουλεύεται το... Υπουργείο (του) Εθνικής Άμυνας.
Κι αυτό διότι, όπως αποκαλύπτει το γνωστό αμερικανικό πολιτικό περιοδικό «The Nation», το Πεντάγωνο είχε προειδοποιήσει ήδη από τις 6 Ιανουαρίου του 2017 ότι υπάρχει επικείμενη απειλή μιας «νέας» γρίπης ή άλλου «νέου» ιού, με πολύ σοβαρές συνέπειες, και μάλιστα γίνεται εκτενής αναφορά για τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα δημόσιας υγείας και σε υγειονομικό υλικό, όπως αναπνευστήρες, μάσκες και κλίνες νοσοκομείων!
«Η πιο πιθανή και σημαντική απειλή είναι μια νέα αναπνευστική ασθένεια, ειδικά μια νέα ασθένεια γρίπης» αναφέρει το στρατιωτικό σχέδιο. Ο Covid-19 είναι μια αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από έναν νέο -δηλαδή νέο για τον ανθρώπινο οργανισμό- κορωνοϊό. Το σχέδιο μάλιστα αναφέρει τον «κορωνοϊό» σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ χαρακτηριστικά σημειώνεται πως «οι μολύνσεις από κορωνοϊό είναι πολύ κοινές σε όλο τον κόσμο». 
Το σχέδιο του 2017, με τίτλο «Πανδημία γρίπης και η αντίδραση στη μολυσματική ασθένεια», παραπέμπει και σε ένα προγενέστερο σχέδιο του 2012, το οποίο αναφερόταν συγκεκριμένα στον MERS.
Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε ο Denis Kaufman, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Μονάδας Αντιμετώπισης Μολυσματικών Ασθενειών στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Πενταγώνου από το 2014 έως το 2017 (στη συνέχεια αποστρατεύθηκε) και ο οποίος ανέφερε ότι «η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ γνώριζε καλά τους κινδύνους από τους κορωνοϊούς εδώ και χρόνια». Και συμπληρώνει: «Οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει για την απειλή πολύ επικίνδυνων ιών γρίπης εδώ και δύο δεκαετίες, το λιγότερο. Συγκεκριμένα για τους κορωνοϊούς προειδοποιούν εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον».
Εκτός όμως από την επικείμενη απειλή μιας πανδημίας, ο στρατός αναφερόταν με εκπληκτική ακρίβεια και στις πολλές υγειονομικές ελλείψεις, εξαιτίας των οποίων δυστυχώς αυτή τη στιγμή πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ (μόνο χθες, Τρίτη, απεβίωσαν 2.000 άνθρωποι).
Στο αδιαβάθμητο -αλλά μόνο για «επίσημη χρήση»- σχέδιο των 103 σελίδων παρουσιάζεται επίσης μια επισκόπηση των αιτιών εξαιτίας των οποίων μπορεί να ξεσπάσει μια πανδημία, τυχόν επιπλοκές και πρόκληση σοβαρών προβλημάτων, καθώς και το πώς θα πρέπει να αντιδράσει ο στρατός. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι ένας μεταδιδόμενος ιός μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία μέσω των χώρων εργασίας, των διεθνών αεροδρομίων και της έλλειψης υγιεινής σε διάφορους χώρους.
Η έκθεση αναφέρει ακόμα εύστοχα πως «όλες οι βιομηχανοποιημένες χώρες θα έχουν ελλείψεις σε κλίνες νοσοκομείων και σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πληθυσμών τους, σε περίπτωση μιας σοβαρής πανδημίας».
Το Πεντάγωνο κλήθηκε από το περιοδικό «The Nation» να σχολιάσει την αποκάλυψη, όμως δεν δόθηκε καμία απάντηση.
Χθες, Τρίτη, επίσης, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε σφόδρα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπισή του σχετικά με το ζήτημα, ενώ απείλησε να διακόψει και τη χρηματοδότηση προς τον οργανισμό...
Διαβάστε όλη τη μελέτη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου