Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η Σόφια μπλοκάρει τα Σκόπια; - Βούλγαρος αντιπρόεδρος κυβέρνησης: «Θα θέσουμε βέτο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»!

H Βουλγαρία φαίνεται ότι αναθεωρεί την στάση της σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών (αν και αυτό απομένει να καταδειχθεί με σαφήνεια στην πράξη όταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση) και ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, μετά την προ εβδομάδος δήλωση-προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να παύσει να λέει ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα, διότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τώρα επανέρχεται ακόμα πιο σκληρή:
Ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος βουλγαρικού VMRO, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Νόβα’ είπε ότι στην Κοινή Επιτροπή Σκοπίων- Βουλγαρίας ότι η Βουλγαρία θα μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στους δύο οργανισμούς από την στιγμή που εμμένουν με αλαζονεία σε πλαστά ιστορικά γεγονότα!
Και διέψευσε ότι έχει επέλθει συμφωνία Σόφιας-Σκοπίων: «Διαφωνώ με τα Σκόπια ότι έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα. Και αν δεν βρούμε λύση θα προβάλουμε βέτο. Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει», είπε ο Καρακατσάνοφ με λόγια που θα μπορούσε κάλλιστα να τα πει Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά τέτοιος δεν υπάρχει...
Και συνέχισε ο Καρακατσάνοφ λέγοντας: «Η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι ένα φάντασμα,που σχηματίστηκε με ξένες παρεμβάσεις το 1944».
Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τη δήλωση του Καρακατσάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε «Είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».
Αναμένεται πάντως και η θέση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου