Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ! «ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 24.442 ΕΥΡΩ»- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΆΠΟΨΗ ΣΑΣ!

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά κάνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: Διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε, που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ, 1.111 ευρώ επί 22 μήνες».
Πρόσθεσε ακόμα: «Τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα όταν παίρνει αναδρομικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος στην πατρίδα μας, αυτομάτως, αν δεν υπάρξει αρνητική ρύθμιση, ρητή ρύθμιση απαγόρευσης, παίρνουν και οι βουλευτές».
Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως είναι πρόκληση να μην μεριμνήσουν οι βουλευτές να αυτόεξαιρεθούν από την επιστροφή των αναδρομικών.

Ο «ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΠΡΑΣ «ΒΡΩΜΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

Tsiprakos
Ενώ η κυβέρνηση – αλλά και χιλιάδες συνταξιούχοι που βρίσκονται σε ομηρεία όλο αυτό το διάστημα – περίμενε να βγει «λευκός καπνός» όπως και έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group για την αποφυγή των περικοπών στις συντάξεις το 2019 και για την εφαρμογή του πακέτου θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει ως σωτήρας ο Αλέξης Τσίπρας, από τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εξάγονται χρήσιμα και κρίσιμα συμπεράσματα για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και το μέλλον της χώρας
Ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι επί δέκα μήνες χτίζεται ένα θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα με αποτέλεσμα το Δημοσιονομικό Συμβούλιο να προβλέπει ότι και είναι εφικτός και το 2019 ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ (ή περίπου 6,5 δισ. ευρώ), είτε κοπούν τελικά οι συντάξεις είτε όχι.
Τα 6,5 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα όμως, τα έπιασε ήδη εφέτος -και έως τον Οκτώβριο μόλις- ο κρατικός Προϋπολογισμός!
Ο στόχος ήταν και είναι εφικτός εξ αρχής, μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει ακάθεκτη – παρά τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ – τις «αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων του 2012» που υποσχόταν να καταργήσει (υποσχόμενη ως αντιπολίτευση 13η και 14 σύναξη κλπ) και τα οποία η υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πριν μια εβδομάδα μόλις ότι ανέρχονται σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!
Επιπλέον αυτών όμως, από το 2016 πετσόκοψε τις νέες συντάξεις, ενώ επέβαλε και νέους φόρους (ΦΠΑ 24% παντού) και ασφαλιστικές εισφορές που τις πληρώνουν αδιακρίτως συνταξιούχοι και εν ενεργεία ασφαλισμένοι.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωσε ένα απίστευτο πρωτογενές πλεόνασμα (6,5 δισ. ευρώ ως τον Οκτώβριο), σχεδόν διπλάσιο πρωτογενές σε σχέση με ό,τι υπολόγιζε πριν 5 μήνες μόλις η ίδια η κυβέρνηση ότι θα έχει όταν συμπληρωθεί το δεκάμηνο!
Τον Ιούνιο στο Μεσοπρόθεσμο προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5-3,6 δισ. ευρώ, αλλά τα τελευταία (προσωρινά) στοιχεία του ΓΛΚ δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 2,9-3 δισ. ευρώ περισσότερα -ή 80% μεγαλύτερο!
Πόσο θετικό όμως είναι για το μέλλον, ένα τόσο μεγάλο υπερπλεόνασμα;
– Το υπερπλεόνασμα ήταν αχρείαστο! Σημαίνει 3 δισ. ευρώ επιπλέον λιτότητα, σε 10 μήνες μόλις, για να ισχυρίζεται η κυβέρνηση στους δανειστές ότι δεν χρειάζονται περικοπές 2,065 δισ. το χρόνο στις παλαιές συντάξεις, από το 2019 και μετά! Για να «σώσει» δηλαδή τους παλαιούς συνταξιούχους από περικοπές 2,065 δισ. ευρώ, υποβάλλει αυτούς και όλη την ελληνική Οικονομία σε υπέρμετρη λιτότητα (3 δισ.ευρώ), ενώ στερεί από τους ίδιους και συντάξεις 4,5 δισ. ευρώ ανά έτος, που τα ζητάνε πλέον δικαστικά και αναδρομικά!
– Το υπερπλεόνασμα, δεν είναι πραγματικά υπερπλεόνασμα. Είναι ανύπαρκτο και δεν οφείλεται στην Ανάπτυξη και στην «υπεραπόδοση της Οικονομίας» (όπως λένε στην Κυβέρνηση) αλλά στο ότι κόπηκαν 2 δισ. ευρώ από κρατικές δαπάνες στο 10μηνο, ενώ εισπράχθηκαν αντίστοιχα 800 εκατομμύρια επιπλέον φόροι.
Πώς συνέβη όμως όλο αυτό;
– «Κόπηκαν» ή «πάγωσαν» 700 εκατ. ευρώ πρωτογενείς κρατικές δαπάνες, Το από πού ακριβώς θα αποτυπωθεί σε λίγες μέρες, στα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού.
– Άλλα 1,3 δισ. ευρώ δαπάνες (σύνολο 2 δισ. ευρώ) δεν δόθηκαν για δημόσιες επενδύσεις, όπως σχεδιαζόταν.
– δόθηκαν όμως και 770 εκατομμύρια λιγότερα για επιστροφές φόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Χωρίς τις περικοπές αυτές, που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ, δεν θα υπήρχε πρωτογενές υπερπλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ στο 10μηνο στον Κρατικό Προϋπολογισμό!
Με βάση τα στοιχεία Οκτωβρίου, η κυβέρνηση αξιοποίησε δύο κρυφά «όπλα»:
1. Την φοροεπιδρομή: τα «ακαθάριστα» έσοδα του Κράτους (πριν δοθούν οι επιστροφές φόρων) ξεπέρασαν κατά 861 εκατ. ευρώ τον στόχο του δεκαμήνου.
2. Το «κόλπο» με τις καθυστερήσεις στις νέες συντάξεις μετά το 2016: Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει την έκδοση κι πληρωμή τους, συσσωρεύει ληξιπρόθεσμα χρέη και ύστερα τα εκμεταλλεύεται, για να τα αποπληρώνει από το ειδικό δάνειο που έλαβε η χώρα για να πληρώσει παλιά χρέη του 2015 (7 δισ. τότε) και όχι τα νέα μετά το 2016, όπως τώρα κάνει. Δαπάνες 2,6 δισ. ευρώ βγήκαν από τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, γιατί αφορούν τέτοιες πληρωμές κρατικών χρεών σε ιδιώτες, χρησιμοποιώντας το ειδικό «Πρόγραμμα» αποπληρωμής ληξιπροθέσμων. Αυτές δεν μετράνε σε επίπεδο Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά μόνον σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης (ενώ προστίθενται και στο δημόσιο χρέος φυσικά, αφού συνδέονται με το ειδικό δάνειο από τους πιστωτές).
Με 4,5 δισ. παράνομες –αντισυνταγματικές- περικοπές κατ’ έτος, βγαίνει ευκολότερα το υπερπλεόνασμα των 3 δισ. ευρώ το χρόνο, ειδικά μετά το 2016 που κόπηκαν και όλες οι νέες συντάξεις, οι συντάξεις χηρείας, τα μερίσματα και πολλά άλλα επιδόματα.
Ποιος πληρώνει έτσι όμως το «μάρμαρο» της υπερβολικής –πέρα και από τους στόχους- λιτότητας; Όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, δηλαδή η ελληνική Οικονομία και η Κοινωνία.
Το αποκάλυψαν τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, που δείχνουν την μεγάλη «σφαγή» από την υπερφορολόγηση…
Στο Γ΄τρίμηνο 2018 (Σεπτέμβριος) με πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, το αποτέλεσμα ήταν:
– 4.312.395 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα «μαύρα κατάστιχα» της εφορία. Δηλαδή οι μισοί και πλέον φορολογούμενοι στη χωρα μας χρωστούν και δεν πληρώνουν.
– 248.538 οφειλέτες περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2017
– 585.000 περισσότεροι μέσα σε μόλις 1 τρίμηνο (σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018)
– Στην πλειοψηφία τους (περίπου 312.812) για χρέη κάτω κι από μόλις 500 ευρώ
Καθώς μάλιστα τον Αύγουστο (μήνα κατά τον οποίο δεν υπήρχαν προγραμματισμένες λήξεις δόσεων πληρωμών φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ) ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου μειώθηκε κατά 131.661 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο, προκύπτει ότι μέσα σε μόλις 3 μήνες, στη σύγκριση Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, «κοκκίνησαν» περίπου 700.000 φορολογούμενοι, ακόμα και αν … «πρασίνησαν» προσωρινά τον Αύγουστο, πριν αρχίσει ο «Γολγοθάς» των ταυτόχρονων πληρωμών δόσεων ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος –και τελών κυκλοφορίας από αυτόν τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου