Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ..


Έμεινες μόνος, το ξέρεις;
Μόνος ανάμεσα στα θηρία.
Δεν έχεις βοήθεια και στήριγμα από πουθενά.
Σε πρόδωσαν όλοι. Και πάνω απ’ όλα εσύ τον εαυτό σου!
Όταν νόμιζες ότι ψήφιζες πολιτικούς που θα έκαναν πράξη τα ωραία παχιά τους λόγια για «δημοκρατία», «δικαιοσύνη», «ισονομία», «ανάπτυξη», «ελευθερία» κλπ.
Το 1981, το 1985, το 1989, το 1990, το 1993, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, το 2012, το 2015 (δις). Μπορεί και παλιότερα, σίγουρα όταν ψήφιζες τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε συμφωνήσει με τους «δικούς» του να ξεπουληθεί, πάλι, όπως και τώρα, μια ιστορία χιλιάδων ετών και ο Ελληνισμός της Ιωνίας να ξεριζωθεί βίαια και με πολύ αίμα και πόνο από την εστία του.
Πάντα σε παρέσυραν τα μεγάλα παχιά τους λόγια, ποτέ σχεδόν δεν νομίζω να χρησιμοποίησες τη λογική σου ή να πήρες ασφαλείς πληροφορίες για αυτούς.
Σε κορόιδεψαν πανεύκολα γιατί είσαι αδιάβαστος, με το θυμικό και το συναίσθημα σε χειρίζονται καλύτερα από τον καραγκιοζοπαίχτη τις κούκλες του.
Βλέπεις, ήταν τόσο εύκολο γιατί το μόνο που σε ενδιάφερε ήταν η τσέπη σου, τα ανταλλάγματα που περίμενες (διορισμός, μια θεσούλα για το παιδί, μια σύνταξη, ένα οικοπεδάκι, ένα δάνειο, μια προμήθεια), το τομάρι σου κοινώς.
Και παρασυρόμενος από τις υλικές σου προσδοκίες (ποτέ ηθικές) ψήφιζες φερέφωνα και εντολοδόχους ξένων δυνάμεων, που μισούν, καταλαβέ το επιτέλους, θανάσιμα τη χώρα σου κι’ εσένα.
Τους δόθηκε τώρα η εντολή να εξοντώσουν κάθε Έλληνα και να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει να το κάνουν. Η Μακεδονία και η κατάπτυστη, αντισυνταγματική και παράνομη συνθήκη των Πρεσπών ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Δεν φαντάζεσαι, αν και θα έπρεπε, τι έρχεται στο κατόπιν.
Δεν σου έφθανε η Μικρασιατική καταστροφή;
Φαίνεται πώς όχι γιατί νομίζω ότι ούτε καν ξέρεις τι πραγματικά έγινε, ούτε καν υποψιάζεσαι την πρωτόγνωρη τραγωδία των γενεών εκείνων, αλλά ξέρεις κάτι; Ιστορία που δεν μαθαίνεται επαναλαμβάνεται και πάθημα που δεν γίνεται μάθημα ξαναγίνεται πάθημα και μάλιστα πολύ χειρότερο στη δεύτερη εκδοχή του.
Άλλωστε για τις νεότερες γενιές φρόντισαν, δια των εντολοδόχων τους, να ξαναγραφούν τα βιβλία ιστορίας και η λέξη καταστροφή να αντικατασταθεί, ως περίτρανο δείγμα ύβρεως στους νεκρούς, από την πιο κομψή και political correct «συνωστισμός»!
Σου εύχομαι να μην ζήσεις ποτέ έναν τέτοιο συνωστισμό, γιατί πίστεψέ με, δεν έχει καμία σχέση με το στρίμωγμα στο λεωφορείο.
Στο πλαίσιο των δογμάτων άμυνας, όμως, εντάχθηκε κι’ αυτό, μια μικρή αλλαγή στο ουσιαστικό για να μην εξαγριώνουμε τους καλούς μας γείτονες, ξέρεις το λένε «πολιτική του κατευνασμού», αλλά ισχύει μόνο για τον αδύναμο και φοβισμένο. Ξαναγράφει την ιστορία του και σιωπά για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του έθνους του για να μην «προσβάλλει» τους γείτονες, σαν να λέμε ο δολοφόνος μπορεί να μας σκοτώνει και να ασελγεί σε βάρος μας αλλά να μην τον προσβάλλουμε και από πάνω, κατά βάθος καλό παιδί είναι, μην του το χτυπάμε ότι είναι δολοφόνος, λες και αυτή μας η «μεγαλοψυχία» θα τον σταματήσει από το να μας φονεύει κατ’ εξακολούθηση. Νομίζω το αντίθετο, ο δολοφόνος θα σκοτώσει ακόμη περισσότερο αφού δεν υπάρχει τιμωρία, αντίθετα τον «χαϊδεύουν» τα ίδια του τα θύματα!
Κλείνω την παρένθεση που μόνο άσχετη δεν είναι, αφού με το ένα και με το άλλο το έθνος σου το κατάντησαν ανίσχυρο και το ποινικοποίησαν επιπλέον! Αυτό και αν είναι παγκόσμια πατέντα! Πουθενά στον κόσμο δεν έγινε σε τέτοιο βαθμό και έκταση αυτό που έγινε στην κακόμοιρη τη χώρα μας, να ποινικοποιείται δηλ. και να καταδιώκεται με δαιμονική μανία η λέξη έθνος και πατρίδα. Και μάλιστα από άτομα τα οποία καμία σχέση με τη λέξη δημοκρατία έχουν!
Μήπως όμως ξανάγινε να εκλέγονται τόσο αλαζόνες και αποθρασυμένοι πολιτικοί που δεν κρατούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα και κόπτονται περισσότερο για τα συμφέροντα των ξένων χωρών (και των λαών τους που δεν τους ψήφισαν) από τα συμφέροντα της δικής τους (και του λαού της που τους ψήφισε)! Αυτό και αν είναι το άκρον άωτον της προδοσίας!
Που παραδίδουν ιστορία, ιερότητα, μεγαλείο, νομιμοποιούν ιστορικές ανακρίβειες, απεμπολούν χωρίς κανένα ενδοιασμό και τύψη συνειδήσεως (έχουν άραγε;) τα κόκαλα των προγόνων τους, ξεπουλάνε την περιουσία της οικογένειάς τους (για ένα παχυλότατο λογαριασμό σε κάποιο φορολογικό παράδεισο μήπως;).
Τι να κάνουμε όμως; Όταν ψήφιζες με γνώμονα το ΕΝΦΙΑ που νόμιζες ότι θα σου καταργούσαν και την ελπίδα, που έκανε στροφή και έφυγε για άλλη χώρα μη σου πω και άλλο πλανήτη, ότι θα σου καταργούσαν με ένα νόμο τα μνημόνια που σε εξόντωσαν, δεν φρόντισες να ρίξεις μια ματιά, έστω, στο κουρικουλουμ αυτών των ατόμων, τώρα με πικρό τρόπο καταλαβαίνεις ότι αφού σε ξεπούλησαν, σε παρέδωσαν και μάλιστα εν καιρώ υποτιθέμενης ειρήνης. Και σαν να μη φθάνει αυτό σε καθυβρίζουν, σε κοροϊδεύουν και σε χλευάζουν. Και βάζουν τους γνωστούς αγνώστους να σου επιτίθενται και να σε λένε «φασίστα», «ακραίο» και άλλα κοσμητικά επίθετα επειδή διαδηλώνεις για την πατρίδα σου (ενώ αυτοί που επιτίθενται σε πολίτες, καίνε σημαίες και καταστρέφουν περιουσίες είναι «δημοκράτες»).
Και έτσι έμεινες ολομόναχος, δεν έχεις κανένα να σε στηρίξει, ο Γολγοθάς είναι όλος δικός σου.
Τα θηρία απειλούν να σε κατασπαράξουν και επιπλέον, έχω την εντύπωση, κάθε μέρα γίνονται και περισσότερα, με μεγαλύτερα και κοφτερότερα δόντια και νύχια σαν μαχαίρια.
Η λύση δύσκολη, ίσως και ανέλπιστη, όμως, αν ξυπνήσεις επιτέλους από τον λήθαργο και δεις τα πράγματα κατάματα χωρίς άλλο φόβο, να έρθει με κάποιο θαυμαστό τρόπο.
Προσωπικά ούτε εγώ την γνωρίζω, ελπίζω όμως, γιατί ο καλύτερος μας σύμμαχος είναι πάντα ο αληθινός μας εαυτός, όταν μείνει μόνος, όταν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να παλέψει για τη ζωή του,και τότε η λύση, που στο λήθαργο δεν υπήρχε, ξαφνικά σε συνθήκες διέγερσης της συνείδησης και εγρήγορσης του ενστίκτου της αυτοεπιβίωσης, έρχεται.
Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις να προδίδεις τον εαυτό σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου