Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η γη αυτή δεν ανήκει στους Τούρκους – Tο μαθαίνουν κι άλλοι σιγά-σιγά


Ελληνικές περιοχές τα τοπωνύμια των οποίων έχουν εκτουρκιστεί

Σε tweet του Αμερικανού πολιτικού αναλυτή Νίκολας Ντάνφορθ* βρήκαμε το χάρτη που ακολουθεί, ο οποίος δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους. Η επί αιώνες πολιτιστική και πληθυσμιακή κατίσχυση Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων στη Μικρά Ασία και την Ανατολία δεν σβήνεται όσο αίμα κι αν χύσει, όση προπαγάνδα κι αν ασκήσει η εξ Ανατολών γείτων.

Το γεγονός ότι η σύγχρονη Τουρκία «πατάει» ακριβώς πάνω σε αυτά τα εδάφη, οφείλεται σε μια και μόνο πρακτική: της γενοκτονίας.
Των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αλλά και την επιχειρούμενη των Κούρδων, που πήραν σειρά τις τελευταίες δεκαετίες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορική γεωπολιτική πρωτοτυπία που αφορά τη σύγχρονη Τουρκία: την εδραίωση του γεωπολιτικού της status και τα στρατηγικά οφέλη που αποκομίζει τις τελευταίες δεκαετίες, τα οφείλει σε αυτές ακριβώς τις γενοκτονίες, χάριν του «ενιαίου» θρησκευτικά και «εθνικά» χώρου της. Δηλαδή αύξησε το γεωπολιτικό της έρεισμα χάριν των γενοκτονιών!
Και το προαναφερθέν επιχείρημα επιβεβαιώνεται από τον σημερινό επαπειλούμενο ακρωτηριασμό-διαμελισμό της προς όφελος της μοναδικής εθνοτικής ομάδας που δεν πρόλαβε ακόμα να «εκκαθαρίσει»: τους Κούρδους!


Ο χάρτης που δημοσίευσε ο Νίκολας Ντάνφορθ (πηγή: Wikipedia.org)

Κεμαλιστές και ισλαμιστές είναι εξίσου ένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα, καθότι κανείς εξ αυτών δεν αναγνώρισε την τέλεση των γενοκτονιών. Και η άρνηση της γενοκτονίας είναι μια προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, είναι μια δεύτερη γενοκτονία, γεγονός το οποίο κανείς Δυτικός «πολιτισμένος» παράγων δεν έχει επισημάνει, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τη γενοκτονία των εβραίων της Ευρώπης από τους Γερμανούς Ναζί, τους ιδεολογικούς απογόνους του Μουσταφά Κεμάλ.
Μάλλον κάποιοι στη Δύση έχουν αρχίσει να βγάζουν τα φιλοτουρκικά γυαλιά...
Ωραία υποδοχή του σουλτάνου στην Ουάσινγκτον!
Σχόλιο: Στέργιος Φαρσαντιάν.
_____
* Ο Νίκολας Ντάνφορθ (Nicholas Danforth) είναι ανώτερος αναλυτής πολιτικής για το εθνικό πρόγραμμα ασφαλείας του BPC (Bipartisan Policy Center - Διακομματικό Κέντρο Πολιτικής των ΗΠΑ). Πριν από την είσοδό του στο BPC, τον Ιανουάριο του 2016, εργάστηκε σε θέματα πολιτικής της Μέσης Ανατολής για Έννοιες και Στρατηγικές και στο Διεθνές Κέντρο Θρησκευμάτων και Διπλωματίας. Έλαβε Μaster από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών και Bachelor από το Yale. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν το 2015 και έχει γράψει ευρέως για την Τουρκία, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, για φορείς όπως η Atlantic, η Washington Post, το Foreign Policy, το Al Jazeera και το Foreign Affairs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου