Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ΟΣΜΑΝΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ! Θα την σερβίρουν μαζί με επέκταση σε 12 μίλια και ΑΟΖ Ιουνίου


 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι, αποκάλυψε στην εκπομπή «360 μοίρες» ότι υπάρχει κλεισμένη Συμφωνία για το όνομα ανάμεσα σε Τσίπρα και Ζάεφ και μάλιστα ιστορικήδικαιώνοντας τις πληροφορίες μας, ότι έκλεισε η Συμφωνία και θα ανακοινωθεί στις Πρέσπες στις αρχές Ιουνίου, ιδίως εάν καταφέρει σήμερα ο Ζάεφ να πάρει πράσινο φως από Αντιπολίτευση και Πρόεδρο των Σκοπίων!
ΟΣΜΑΝΙ: Η Διάσκεψη Κορυφής της Σόφιας θα είναι ιστορική λόγω της σημαντικής προόδου στο ζήτημα του ονόματος. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια διαμάχης, έχουμε μια λύση που γίνεται δεκτή και από τις δύο κυβερνήσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε λύση;
ΟΣΜΑΝΙ: Ναι, η οποία γίνεται δεκτή και από τις δύο κυβερνήσεις, αλλά οι κυβερνήσεις δεν είναι αυτές που αποφασίζουν μόνο για τέτοια θέματα. Αυτό περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη της κοινωνίας, την αντιπολίτευση, τον πρόεδρο, τους πολίτες
 Ο Οσμάνι προφανώς μιλάει για κλεισμένη ιστορική Συμφωνία με την ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ», αλλά αρνήθηκε να μιλήσει για το συγκεκριμένο όνομα, πριν ενημερωθούν σήμερα επίσημα από τον Ζάεφ ο Πρόεδρος και τα άλλα κόμματα.
  Αυτά σημαίνουν ότι Τσίπρας και Ζάεφ έχουν όντως δεχτεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν» (ή κάποιο παρόμοιο με το «Μακεδονία» πάντα εντός) και παίζουν θέατρο για να μπορέσουν να το περάσουν «μαλακά» στη Βουλή, σερβίροντάς το, όπως υπολογίζουν, μαζί με την ανακοίνωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στον Ιόνιο και την κήρυξη ΑΟΖ, για να παραπλανήσουν και να ξεθυμάνουν τον κόσμο, όπως έκαναν με την εμφάνιση του «σκανδάλου Novartis» την επομένη του μεγάλου Συλλαλητηρίου της Αθήνας!
   Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, που δημιουργείται από την Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, όπως αναφέραμε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, προτείνει σε όλες τις πλευρές ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ την Κυριακή 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, επάνω στην επέτειο θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 Αναμένουμε την τοποθέτηση της ΠΟΠΣΜ, των Παμμακεδονικών και των διοργανωτών των πρόσφατων Συλλαλητηρίων ενώ είμαστε βέβαιοι για τη θετική θέση της Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου, εφόσον συμφωνήσουν όλοι και πάμε σε ένα γιγάντιο ενωτικό Εθνικό Συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, 2.341 χρόνια μετά τον θάνατό του!
Δικαιώνονται πολύ γρήγορα αυτοί που υποστηρίζουν ότι η σκοπιανή πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» έγινε σε συνεννόηση με την Αθήνα, προκειμένου να «καεί» ανέξοδα και εν συνεχεία να προχωρήσει η Αθήνα σε αποδοχή των ονομασιών "Νέα Μακεδονία" ή «Βόρεια Μακεδονία» ή κάτι σχετικό.
Ετσι τυπικά η πρόταση «Ilidenska Republika Makedonija»-«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»-προτάθηκε επισήμως από τον Ζ.Ζάεφ, η Αθήνα με δήλωση του Μαξίμου, «ηρωικά» απέρριψε την ονομασία που έτσι ή αλλιώς ούτε για αστείο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή, αλλά εν συνεχεία τα Σκόπια αποδέχθηκαν το erga omnes, δηλαδή «για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», βασική ελληνική απαίτηση και τώρα «η μπάλα είναι στο γήπεδο» της Αθήνας που θα δηλώσει ποια ονομασία με τον συνθετικό όρο Μακεδονία θα κάνει αποδεκτή χωρίς να έχει αλλάξει ΑΜΕΣΑ το αλυτρωτικό Σύνταγμα των Σκοπίων.
Απλά θα το «υποσχεθούν».
«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς», προσθέτει η ανακοίνωση του Μαξίμου.
Το θέμα είναι πώς θα καταφέρει να το περάσει όχι από την Βουλή (έχει την στήριξη του Ποταμιού και του Σ.Θεοδωράκη και θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά από τον ελληνικό λαό: Ερώτημα είναι κατά πόσον και η ίδια η ΕΛΑΣ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή μιας τέτοιας ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο...

Μαξίμου: «Ηρωική» απόρριψη της «Μακεδονικής Δημοκρατίας του Ιλιντεν» αλλά «Ναι» σε «Νέα» ή «Βόρεια Μακεδονία»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου