Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η κυβέρνηση τα δίνει όλα (και) στο Σκοπιανό με αντάλλαγμα το απόλυτο τίποτα..


To Σκοπιανό παρά το γεγονός ότι λόγω της τουρκικής επιθετικότητας και της αιχμαλωσίας των δύο στελεχών των ελληνικών ΕΔ, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε στο άτυπο κυβερνητικό όργανο τις βασικές πτυχές του συμφώνου με την ΠΓΔΜ και ετοιμάζεται να μεταβεί στα Σκόπια παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί όχι μόνο εμφανίζονται αδιάλλακτοι αλλά είναι πλέον και ιδιαίτερα προκλητικοί είτε με δηλώσεις είτε με διοργανωμένες από το κράτος διαδηλώσεις στις οποίες καίνε ελληνικές Σημαίες και προσβάλλουν τον Ελληνισμό και την Ιστορία του.
Σημειώνεται ότι το άτυπο κυβερνητικό όργανο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2015 αλλά δεν συγκαλούνταν μετά τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου του 2017. 
Ασχολείται με την διαχείριση κρίσεων και μετέχουν, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί. 
Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει επτά σημεία όπως είναι ήδη γνωστό και θα παραδωθεί από τον ίδιο τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ. 
Να σημειώσουμε ότι το ταξίδι του Ν.Κοτζιά στα Σκόπια έχει αλλάξει ημερομηνία τρεις φορές! Τώρα θεωρείται ως πιο πιθανό να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μηνός ενώ επιχιερείται να υπάρξει «στεγανοποίηση» καθώς κάθε διαρροή επί του θέματος προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση, αν και η αιχμαλωσία των δύο στελεχών των ΕΔ από τους Τούρκους κυριολεκτικά την «σάρωσε»
Φυσικά οι απανωτές μεταθέσεις ημερομηνιών έχουν να κάνουν όχι μόνο με την αδιαλλαξία των Σκοπίων αλλά κυρίως με έναν άλλο ακόμα σοβαρότερο λόγο: Εμφανίστηκε σε όλο του μεγαλείο πίσω από την «γελαστή» κυβέρνηση Ζαεφ ο αλυτρωτισμός που διακατέχει αυτήν την μικρή χώρα έναντι των ελληνικών εδαφών και της ελληνικής Ιστορίας.
Ενδεικτικό είναι ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναγκάστηκε να  παρέμβει με τηλεφωνικές επικοινωνίες στους δυο πρωθυπουργούς, ζητώντας να μην χαθεί το μομέντουμ  αν και γνωρίζει ότι ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ η ελληνική πλευρά.
Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, ακριβώς όπως πράττει με τους Τούρκους έτσι θα πράξει και με τους Σκοπιανούς. Θα προσποιηθεί ότι δεν βλέπει τίποταα και όλα πάνε καλά.
Θα αγνοήσει τις δηλώσεις Ζάεφ και τις μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις των Σκοπιανών και θα συνεχίσει να παρακαλάει για «λύση» ότι ναναι με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και μαζί και των ιστορικών δικαιωμάτων της, επειδή απλά το ζητάνε Αμερικανοί και Γερμανοί.
Ευτυχώς που στα Σκόπια δεν μπορούν να κρυφτούν και τα «χαμόγελα» τελείωσαν και δεν «υποχωρούν» ούτε βήμα οπότε από μόνοι τους περιορίζουν τους ελιγμούς της κυβέρνησης.
Στην ουσία για να μην κοροιδευόμαστε οι Σκοπιανοί θέλουν τα εξής:
Να κρατήσουν όνομα, ταυτότητα, Ιστορία και γλώσσα
Μας κάνουν την χάρη να τους αποκαλούμε με κάποια σύνθετη ονομασία μόνο εμείς. Σε όλους τους άλλους θα αποκαλούνται «Μακεδονία»
Δηλαδή θα έχουν κερδίσει τα πάντα χωρίς να τους ανήκουν και εμείς θα εμφανιζόμαστε δια παντώς σε όλον τον πλανήτη ως «οι τρελοί του χωριού»
Τόσο απλά 
Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο Ζάεφ είχε απορρίψει την αλλαγή του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί επαρκή εγγύηση για την Ελλάδα, απαιτώντας δηλαδή τη διπλή ονομασία, όπου το νέο συμφωνημένο όνομα θα αντικαταστήσει απλώς το FYROM και θα παραμείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Το μεγάλο ανέκδοτο βεβαία είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) των Σκοπίων οι οποίες κατηγορούν την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913. 
Μόνο που επειδή ζούμε στην εποχή της ανοησίας (παγκοσμίως) δεν είναι ανέκδοτο. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ γαλουχούνται και εκπαιδεύονται από ανιστόρητες σειρές τύπου «Xena the warrior princess» που στο τέλος δημιουργούν Ιστορία.

Συνεχίζουν το αλυτρωτικό «τροπάριο» οι Σκοπιανοί: «Είμαστε η Μακεδονία!» (φωτό, βίντεο)Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν το δικό τους αλυτρωτικό τροπάριο και διαδηλώνουν κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας τους εμμένοντας στις ακραίες θέσεις τους αγνοώντας ιστορικά δεδομένα,
Χιλιάδες πολίτες της FYROM διαδήλωσαν την Κυριακή στα Σκόπια αλλά και Αυστραλία, αντιδρώντας σε αλλαγή του ονόματος της χώρας τους και απαιτώντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.
Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε Μακεδόνες», συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων.
«Είμαστε εδώ γιατί η αμφισβήτηση του ονόματος, της ταυτότητας, του συντάγματος και της γλώσσας είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να υιοθετούμε μια ισχυρή θέση» δήλωσε μία από τους διαδηλωτές.
Tο συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα«Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της ΠΓΔΜ.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την σκοπιανή κυβέρνηση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Έθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Σύμφωνα με το ίδιο, ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία. 
Πυροδοτώντας το ήδη εκρηκτικό κλίμα της διαμάχης μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης, κάνουν την εμφάνισή τους ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα. Μάλιστα στην Μελβούρνη έκαψαν και ελληνικές σημαίες. 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.com.au, το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία και αποτελεί για πολλούς αφορμή για εξάρσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους. 
Κατά των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ξηλώσει τις πινακίδες του αεροδρομίου της χώρας, τάχθηκε μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκοσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου