Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η τουρκική «Γιαβούζ» πλέει στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ ζητάει από το ΠΝ να εντοπίσει... ρωσικό υποβρύχιο!

Oι Αμερικανοί πιστοί στα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα και αδιαφορώντας για τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία με υπευθυνότητα και των ΗΠΑ και ενώ στο Αιγαίο νοτιοδυτικά της Χίου, πλέει η Γιαβούζ, η γνωστή από τα Ίμια τουρκική φρεγάτα, μας ζητούν διαμέσου του ΝΑΤΟ να εντοπίσουμε ρωσικό υποβρύχιο που κινείται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο!
Φυσικά οι Αμερικανοί ζητούν κάτι τέτοιο σε μια πολύ ακατάλληλη στιγμή. Το ΠΝ έχει επιφορτισθεί την προσπάθεια αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το να ζητείται τώρα από το ΠΝ να διαθέσει πόρους και χρόνο για να εντοπίσει ένα ρωσικό υποβρύχιο προκαλεί το λιγότερο υποψίες για τους σκοπούς των Αμερικανών
Είναι σαν να μην γνωρίζουν στις ΗΠΑ ποιες είναι οι προτεραιότητες αυτή την στιγμή της χώρας. Και σίγουρα δεν είναι η ομόδοξη Ρωσία.
Αν θέλουν να είναι εξυπηρετικοί ας φροντίσουν να πιέσουν τους Τούρκους να επιστρέψουν πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Πολύ λίγοι κατανόησαν την προχθεσινή ανακοίνωση του State Department με την οποία δυστυχώς οι Αμερικανοί όχι μόνο κλείνουν το «μάτι» στην Τουρκία αλλά επί της ουσίας της έδωσαν το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει σε όλα τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ στα οποία δεν εμπλέκεται η Exxon Mobil
Aπό το State Department είπαν ότι «στηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της»
Μέχρι εδώ θα έλεγε κάποιος όλα καλά. Όμως είχε και συνέχεια η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της κυπριακής δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων!
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει.
Δίνει δηλαδή το «οκέι» στους Τούρκους να παρέμβουν σε όλη την υπόλοιπη ΑΟΖ διότι απλούστατα δεν έχουν κανέναν συμφέρον εκεί.
Προχθές ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.
«Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή».
Και εκστόμισε νέες απειλές: «Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα».
Δηλαδή η προεδρία Ερντογάν το είπε ξεκάθαρα: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10» καθώς η Άγκυρα «δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή».
Έχουμε επομένως ένα υπόγειο παιχνίδι ΗΠΑ-Τουρκίας όπου στο προσκήνιο εμφανίζονται να βρίσκονται στα «μαχαίρια» αλλά στο στο παρασκήνιο να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Τώρα μας ζητάνε να αποδυναμώσουμε το ΠΝ ασχολούμενοι με δραστηριότητες που δεν είναι της παρούσης και δεν μας αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου