Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

“Πώς θα μας οδηγήσουν σε πόλεμo με τους Toύρκoυς & θα πετάξουν τον Ερντογάν έξω από το ΝΑΤΟ”

Πώς θα μας οδηγήσουν σε πόλεμo με τους Toύρκoυς & θα πετάξουν τον Ερντογάν έξω από το ΝΑΤΟ”(ΒΙΝΤΕΟ)
                               “ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ”

Η Τουρκία τεντώνει το σχοινί: Δεν αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ, ετοιμάζει νέα πρόκληση στο Αιγαίο

Υπερθερμαίνεται η κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) καθώς είναι προφανές πως η Τουρκία παρουσιάζεται αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα παίζοντας με τη φωτιά. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ‘Αγκυρα ενημέρωσε όσες χώρες την συμβούλευσαν να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, ότι ΔΕΝ θα το πράξει.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, προγραμματίζει νέες προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της, που θέλει τις βραχονησίδες τουρκικές.
Το τουρκικό παιχνίδι έντασης και επιβολής τετελεσμένων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και το Αιγαίο δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, ούτε μπορεί πλέον να θεωρηθεί πως το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν μπλοφάρει μόνο για εκφοβισμό.
Έχει, η Τουρκία, προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο και επιχειρεί να επιβάλλει τους σχεδιασμούς της διά της δύναμης του πολεμικού της ναυτικού. Η ακινητοποίηση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ εδώ και 15 μέρες είναι ένδειξη των προθέσεων της Τουρκίας.
Η απουσία διεθνούς αντίδρασης διευκολύνει τον Ταγίπ Ερντογάν να μην έχει αναστολές και να προχωρεί στην εφαρμογή των σχεδιασμών του. Είναι σαφές και από τις δημόσιες τοποθετήσεις, τόσο σε Άγκυρα όσο και σε κατεχόμενα, πως το δίλημμα που τίθεται προς τη Λευκωσία είναι ξεκάθαρο: Είτε θα υπάρξει από τώρα συμφωνία για διαμοιρασμό του φυσικού αερίου είτε δεν θα συνεχιστούν οι έρευνες από τις εταιρείες.
Κι αυτό το δίλημμα τίθεται ανεξάρτητα εάν επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό. Όπως προκύπτει και από τοποθετήσεις τόσο του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί όσο και του λεγόμενου και παράνομου “υπουργού ενέργειας” του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, μπορεί από τώρα να συγκροτηθεί επιτροπή διαχείρισης του φυσικού αερίου.
Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις, η Τουρκία προετοιμάζεται να μεταφέρει στην περιοχή το γεωτρύπανο που έχει πρόσφατα αποκτήσει.
Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό σήμερα, είναι ένα άλλο ζήτημα, όμως, Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως αυτό θα είναι το επόμενο τους βήμα. Κίνηση που θα εδραιώσει τετελεσμένα που επιχειρεί να επιβάλλει η κατοχική δύναμη. Πώς αντιδρά η Λευκωσία;
Η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως προκύπτει και από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών, θα κινηθεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητώντας στήριξη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε., να εγκαταλείψουν την τακτική τους, σύμφωνα με την οποία θεωρούν το θέμα διμερές και πως μπορεί «να λυθεί με συνομιλίες μεταξύ των δυο κοινοτήτων».
Το εγχείρημα Αναστασιάδη δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς υπάρχουν κράτη-μέλη, τα οποία θεωρούν την Τουρκία «πολύτιμο σύμμαχο», κυρίως οικονομικό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να εξασφαλίσει το αυτονόητο: Να εξασφαλίσει, εμπράκτως, την αλληλεγγύη και τη στήριξη του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Λευκωσία έχει στραφεί και προς τα Ηνωμένα Έθνη χωρίς να αναμένει οποιαδήποτε στήριξη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία τον ενημερώνει για τις τουρκικές προκλήσεις και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική εταιρεία EXXON MOBIL, θα στείλει τις επόμενες δυο εβδομάδες ερευνητικά πλοία (και υποβρύχια) για να μελετήσουν το βυθό ενόψει των ερευνών που θα διενεργήσει το φθινόπωρο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ) ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …
ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ …
ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ …
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΗ, ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ …
ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΝΗΣΙΩΝ …
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ …
ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ …
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ …
Μόνο η Γαλλία φαίνεται ότι στέκεται στο πλευρό της Κύπρου ενώ τα τύμπανα πολέμου στην περιοχή ηχούν δυνατά. «Χοντρό» και κυρίως «βρώμικο» παιχνίδι παίζει ο διεθνής παράγοντας στην προσπάθεια της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της για να εξέλθει της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων χρόνων.
Οι πληροφορίες που έρχονται δείχνουν ότι θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιήσαν την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους!
Κοινώς αμερικανική βοήθεια γιοκ!
Παρέμβαση-στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο για ΑΟΖ: Στέλνει δύο κλιμάκια για τη βάση στο Μαρί
Το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την ΕΕ, ανέφερε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, ενώ πρόσθεσε ότι το Παρίσι έχει δώσει «δείγματα γραφής» της αλληλεγγύης του προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρέσβη, δύο κλιμάκια του γαλλικού ναυτικού βρέθηκαν τον Ιανουάριο στην Κύπρο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Μαρί και άλλων εγκαταστάσεων, στη βάση πρότασης που έγινε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο.
«Πρόκειται για μια κυπριακή πρόταση» συνέχισε και είπε ότι η Γαλλία ανταποκρίθηκε θετικά με την αποστολή δύο κλιμακίων του γαλλικού ναυτικού στην Κύπρο το περασμένο Ιανουάριο «και συνεχίζουμε».
Γαλλική φρεγάτα «έσπασε» την τουρκική Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ
Η φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean De Vienne» πέρασε πριν μια περίπου βδομάδα ανεμπόδιστα από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή.
Η συγκεκριμένη φρεγάτα είχε λάβει μέρος νωρίτερα σε αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου με την ονομασία “CYFRA-01/18”.
Μετά την αναχώρησή της από την Κύπρο, η φρεγάτα συνέχισε την πορεία της νότια και διέσχισε ελεύθερα τη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ την περασμένη εβδομάδα, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η τουρκική NAVTEX που λήγει σήμερα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.
Πρόσθεσε πως για το γεγονός ενημερώθηκαν άμεσα οι κυπριακές αρχές, περιλαμβανομένων της Εθνικής Φρουράς και του Κέντρου Συντονισμού ‘Ερευνας και Διάσωσης.
Η αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της γαλλικής φρεγάτας.
Διεξήχθη στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας – διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης, που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας.
Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.
ΗΠΑ σε Κύπρο: «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε»
Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ σήμερα αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και την κρίση που έχει δημιουργηθεί.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους.
Την ίδια ώρα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα οι Βρετανοί και άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται από «πίσω» από τους Τούρκους, θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να πιέσουν αφόρητα την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό«.
Πληροφορίες φέρουν την Βρετανία μαζί με την Τουρκία ότι έχουν σχεδιάσει να υφαρπάξουν μέρος της κυπριακής ΑΟΖ σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία.
Σύμφωνα με το παλαιότερο ( αλλά πάντα επίκαιρο) επαίσχυντο σχέδιο Ανάν, το οποίο ήθελαν και θέλουν πρωτίστως οι Βρετανοί να επιβάλλουν «από την πίσω πόρτα» (για αυτό και έπαιξαν παρασκηνιακά «βρώμικα» στις πρόσφατες συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου), η Κύπρος ,θα έχανε πιθανόν ένα μέρος του τεράστιου εθνικού της πλούτου ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στις θάλασσες της, διότι υπήρχε «προσπάθεια» ώστε οι βρετανικές Βάσεις να αποκτούσαν υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, ή αιγιαλίτιδα ζώνη.
Πολλοί είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτός ήταν και ο λόγος των τουρκικών προκλήσεων με τέτοιο τρόπο ενώ αναμένουμε και την κάθοδο του τουρκικού πλωτού τρυπανιού μέσα στον Μάρτιο στην κυπριακή ΑΟΖ.
Παλαιότερο δημοσίευμα που αναφέρονταν στο σχέδιο Αναν ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης του 1960 (Παράρτημα Α, Παράγραφος 3), η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικούσε ως μέρος των χωρικών της υδάτων τη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής των βάσεων, σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων.
Δηλαδή, οι Βάσεις ως κυρίαρχες, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα «αποκτούσαν» χωρικά ύδατα έκτασης 3 μιλίων σε όλο το μήκος των ακτών τους.
Για αυτό και οι Τούρκοι σε κάθε κυπριακή αντι-NAVTEX δηλώνουν ότι η Κύπρος δεν αποτελεί το κράτος του 1960, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν όλες τις παράνομες προσπάθειες τους, για να υφαρπάξουν ΑΟΖ .
Στο παιχνίδι είναι σίγουρα και οι Βρετανοί ..οι οποίοι σαφώς θα ζητήσουν το δικό τους μερίδιο σε μια κυπριακή ΑΟΖ στην οποία μαζεύτηκαν πολλοί «βάρβαροι» ξένοι.
Αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους και την προσπάθειά τους να γίνουν συμβαλλόμενο μέρος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επιδίωξη που έχουν εδώ και καιρό μαζί με την Άγκυρα είναι να συζητήσουν τους όρους του διαζυγίου πριν από τον γάμο, κάτι που, όπως πρόσθεσε, δεν θα γίνει αποδεκτό.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης, στην παρουσία του στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει την κρίση στο τεμάχιο «τρία» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστεί από το Κραν Μοντανά.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΕΝΙ ως αδύναμο κρίκο, εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της ιταλικής κυβέρνησης.
Σε σχέση με το κατά πόσο ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέτ Οζερσάι συναντήθηκε με στελέχη της ΕΝΙ στη Ρώμη, ο κ. Κασουλίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι ο πρέσβης της Κύπρου δεν έχει τέτοια πληροφόρηση.
Αυτό που οφείλουμε ως ελληνισμός να κατανοήσουμε πολύ βαθιά είναι ότι ήρθε η εποχή να μάθουμε να στηριζόμαστε στις δικές αποκλειστικές δυνάμεις και όχι να αναμένουμε πάντα «βοήθεια» από τις αποκαλούμενες «Μεγάλες δυνάμεις», οι οποίες πρωτίστως κοιτούν το δικό τους αποκλειστικό συμφέρον.
Το σύστημα το εγγυήσεων από την Βρετανία και την Τουρκία θα πρέπει να ακυρωθεί έστω και μονομερώς από την ελληνοκυπριακή πλευρά , και πιθανόν μετά από δημοψήφισμα η Κύπρος να αποτελέσει μέρος της ελληνικής ομοσπονδίας με τα χαρακτηριστικά της Σκωτίας , ( δικής της κυβέρνηση , αστυνομία κτλπ).
Στο νησί θα δημιουργηθούν ενωμένες πλέον ένοπλες δυνάμεις, με την παρουσία μοίρας μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .
Αυτό θα έδινε την δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής παρέμβασης της Αθήνας σε οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις και οι Τούρκοι θα σκεπτόντουσαν διπλά ότι και να επιχειρούσαν.
Σε αυτήν την βάση οφείλουμε να κινηθούμε και όποια βοήθεια έρθει από έξω θα είναι καλοδεχούμενη και ευπρόσδεκτη εφόσον θα σέβεται τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια.

EN

2 σχόλια:

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΣΛΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έλληνας έχει γαϊδουρινή υπομονή δεν θα μιλήσει θα τον πουν και κότα αλλά έτσι και μιλήσει θα γ@ κι ολας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή