Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία: Ολομέτωπη «επίθεση» στην Ελλάδα που παρακολουθεί Novartis.

Εκεί που τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία βρίσκονταν στην κορυφή της επικαιρότητας, ξαφνικά «έσκασε» το «σκάνδαλο» Novartis, το οποίο προφανώς προκαλεί προβληματισμό για την στιγμή που «ξεπήδησε» αλλά και για τα ελλιπή στοιχεία του.
Την ίδια ώρα, με την κοινή γνώμη εκ νέου απασχολημένη με κάτι άλλο, αναζωπυρώνεται η συζήτηση όχι μόνο για το Σκοπιανό αλλά και για την Τσαμουριά, με την Τουρκία να «τρίβει τα χέρια της».
Άραγε, τα εθνικά θέματα «ξεπουλιούνται» με αντάλλαγμα «φθηνά σκάνδαλα» και στόχο τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων;
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, η κυβέρνηση του κρατιδίου δηλώνει έτοιμη να δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει τα ονόματα δρόμων και του αεροδρομίου, τα οποία βέβαια, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να επαναφέρει, μετά από την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία», από την πλευρά της Ελλάδας.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε την πρόθεση μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία, επίσης, της εθνικής οδού των Σκοπίων, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλίας».
«Φιλία» με τα Σκόπια, όπως και με την Τουρκία άλλωστε! Ωστόσο, αυτοί που θα δώσουν, θα είμαστε εμείς.
Ειρήσθω εν παρόδω, ενώ η Ελλάδα παρέδιδε κάποτε τον «Οτσαλάν» στην Τουρκία, η γείτονα τηρεί κατά γράμμα το δόγμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και μέσω του Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο πλευρό των Σκοπίων, αποκαλώντας τα φυσικά «Μακεδονία».
Στην Αλβανία, τώρα ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αναφέρει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.
Κουτοπόνηρα δηλώνει για το θέμα της Τσαμουριάς πως «εδαφική διεκδίκηση απλά δεν υπάρχει», ωστόσο δεν διστάζει να δηλώσει ότι «οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί με δικαιώματα».
Ταυτόχρονα, αλβανικά δημοσιεύματα, αποκαλούν την Ελλάδα «έθνος υβριδικό» ενώ κάνουν λόγο ευθαρσώς για «απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.»!
Η Τσαμουριά είναι ονομασία, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αλβανούς για να περιγράψει παράλια τμήματα της Ηπείρου, τόσο της ελεύθερης όσο και της κατεχόμενης.
Οι Αλβανοί ζητούν εδάφη, την ώρα που μαζί με τους Ναζί έσφαζαν Έλληνες, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με την δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνουν δημοσιεύματα.
Σε βίντεο, Αλβανοί σχηματίζουν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους και τραγουδούν για τη “Μεγάλη Αλβανία”, ζητώντας Τσαμουριά και Θεσπρωτία, ισοπεδώνοντας την ιστορία.
Η κυβέρνηση, ωστόσο, επιμένει στο σκάνδαλο Novartis, ενώ η κοινή γνώμη μένει ανενημέρωτη ή ανεπαρκώς ενημερωμένη, για την συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου