Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ψυχή δεν πεθαίνει, αλλά επιστρέφει στο σύμπαν.



Μια επαναστατική θεωρία διατυπώνει την υπόθεση ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι περισσότερο από απλές «αλληλεπιδράσεις» νευρώνων στον εγκέφαλό μας και μπορεί να ήταν παρούσα ακόμα και πριν την αρχή του χρόνου. Δηλαδή, με απλούστερα λόγια, η ψυχή δεν πεθαίνει, αλλά επιστρέφει στο σύμπαν.

Ο Αμερικανός γιατρός Dr. Stuart Hamerroff και ο Βρετανός φυσικός Roger Penrose έχουν αναπτύξει μια κβαντική θεωρία της συνειδητότητας, η οποία υποστηρίζει ότι η ψυχή μας περιέχεται σε δομές, που ονομάζονται μικροσωληνίσκοι μέσα στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Η ιδέα αναπτύχθηκε στη βάση της άποψης ότι ο εγκέφαλος είναι ένας βιολογικός υπολογιστής με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, των οποίων οι συνδέσεις των συνάψεων δρουν ως δίκτυα μεταφοράς πληροφοριών.

Ο Dr. Hameroff, επίτιμος καθηγητής στο Τμήμα Αναισθησιολογίας και Ψυχολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών για την Συνειδητότητα στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και ο Roger Penrose εργάζονται πάνω σε αυτή τη θεωρία από το 1996. Ισχυρίζονται ότι οι συνειδητές μας εμπειρίες είναι το αποτέλεσμα των επιδράσεων της κβαντικής βαρύτητας στους μικροσωληνίσκους, μια διεργασία που εκείνοι ονομάζουν αντικειμενική ενορχηστρωμένη αναγωγή (Orch-OR).

Σε μια επιθανάτια εμπειρία, οι μηκροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά οι πληροφορίες που περιέχουν, δεν καταστρέφονται. Μιλώντας απλά, η ψυχή δεν πεθαίνει, αλλά επιστρέφει στο σύμπαν. Ο Dr. Hameroff εξηγεί τη θεωρία λεπτομερώς σε ένα ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον Morgan Freeman, που ονομάζεται «Through the wormhole» και το οποίο άρχισε να προβάλλεται το 2010.

«Ας υποθέσουμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση. Οι κβαντικές πληροφορίες μέσα στους μικροσωληνίσκους δεν καταστρέφονται, δεν γίνεται να καταστραφούν, απλά διαχέονται και διασκορπίζονται στο σύμπαν. Αν επαναφέρουμε τον ασθενή, αυτές οι κβαντικές πληροφορίες επιστρέφουν στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής δηλώνει ότι έζησε μια επιθανάτια εμπειρία. Αν δεν επανέλθει ο ασθενής και πεθάνει, είναι πιθανό αυτές οι πληροφορίες να υπάρχουν έξω από το σώμα, ίσως επ’ αόριστον, ως ψυχή».

Ο Dr. Hameroff πιστεύει ότι οι νέες ιδέες για το ρόλο της κβαντικής φυσικής στις βιολογικές διαδικασίες, όπως στον προσανατολισμό των πουλιών, βοηθούν στην επιβεβαίωση της θεωρίας. Σύμφωνα με αυτή την επαναστατική θεωρία λοιπόν, η ανθρώπινη ψυχή είναι κάτι παραπάνω από αλληλεπιδράσεις νευρώνων στον εγκέφαλό μας και ίσως προϋπήρχε της ζωής όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου