Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Νάπολη τιμά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Ελλάδα περιμένει την υπουργική απόφαση.

Η Νάπολη τιμά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Ελλάδα περιμένει την υπουργική απόφαση
Με μια διπλωματική απάντηση, ότι η ελληνική γλώσσα γιορτάζεται κάθε μέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αλλά και να απαντήσει στη ΝΔ, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η οποία κανονικά τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή σήμερα!
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Σάββας Αναστασιάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και αναξιοπιστία καθώς για δεύτερη χρονιά από τότε που καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας γιορτάζει, αλλά η Ελλάδα όχι.
Αιτία είναι η καθυστέρηση στη νομοθετική εξουσιοδότηση προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εξωτερικών.
Ο Τέρενς Κουίκ αρνήθηκε να απαντήσει σε φραστικές ακρότητες (στην ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται λόγος για «εθνικό έγκλημα»), και εξήγησε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι έτοιμα από τις αρχές Ιανουαρίου και έχουν την έγκριση των αρμόδιων υπουργών. Έτσι απέδωσε την καθυστέρηση «στις γνωστές τυπικές διαδικασίες». Μάλιστα εξήγησε ότι είχε ενημερώσει τον Σάββα Αναστασιάδη, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που η κοινότητα της Νάπολης, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία καθιέρωσης της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας, διοργανώνει συγκεκριμένες εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα, και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων, Γιάννη Κορίνθιο.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ο ίδιος θα δώσει το παρών στην επίσημη εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνει στην Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου