Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ΦΕΥΓΟΥΜΕ! ΑΠΛΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ…- ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !


Φεύγουμε. Απλά φεύγουμε. Τις λεπτομέρειες θα τις πληροφορηθείτε σύντομα…
foto1
Ο Πολ Τόμσεν δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας στον Ελληνα δημοσιογράφο για τις προθέσεις του Ταμείου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
-Εξάλλου δεν ανέχομαι μετά την πολυετή προσπάθεια με κυβερνήσεις που αρνούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις να βρίσκομαι στο επίκεντρο προσβλητικών επιθέσεων στο πρόσωπό μου…
Ο επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του Ταμείου ήταν σχεδόν οργισμένος με την Ελλάδα-ενώ έδειχνε να μην μπορεί να ξεχάσει και την περιπέτεια με τους “Κοριούς”.
Το ΔΝΤ εγκαταλείπει το πρόγραμμα και ο Σόιμπλε ξεκινάει την προεκλογική περίοδο στην Γερμανία με σφοδρή επίθεση κατά του Σουλτς που θέλει μια Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις ώστε να πετάει στο σκουπιδότοπό της το χρήμα των Γερμανών φορολογουμένων.
Στο μεταξύ πλέον για τον Σόιμπλε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι σχεδόν ανώδυνη οικονομικά εάν σκεφτεί κανείς ότι εκείνη της Γαλλίας θα στοιχίσει περί τα 30 δις ετησίως.
foto2Αυτό ανακοίνωσε  ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας και μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau-photo.
Το επιτόκιο που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του χρέους της έχει μειωθεί κατά 1,5% από την ημέρα που υιοθέτησε το ευρώ, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής της τράπεζας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της Γαλλίας “δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Γάλλων ή στις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας μετά από μια δημοκρατική απόφαση που ελήφθη μέσω δημοψηφίσματος για την επιλογή του ευρώ”, τόνισε ο VIlleroy de Galhau.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το ευρώ εμπνέει εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρηματιών, καθώς διατηρεί την αξία του. Η Γαλλία χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είπε, για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε ταχύτερο ρυθμό από το 1,3% που αναμενόταν το 2017.
Εάν το κόστος εξόδου της Γαλλίας είναι μόλις 30 δις ευρώ, για τον Σόιμπλε δεν έχει νόημα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε.
Στο μεταξύ ειλικρινείς και κοντά στην πραγματικότητα, δηλαδή απαισιόδοξες, είναι οι εκτιμήσεις των βρετανικών Financial Times και Guardian για την ελληνική αξιολόγηση, αλλά και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ευρώπη και Ελλάδα κινδυνεύουν επειδή δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, επισημαίνει σε άρθρο του στους Financial Times ο οικονομικός αναλυτής Wolfgang Munchau.
Με ένα ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, επισημαίνει πως “όλοι θέλουν να διατηρήσουν για λίγο ακόμη το παραμύθι της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους”, παρά την “ειλικρινή”, όπως τη χαρακτηρίζει, τοποθέτηση του ΔΝΤ πως το χρέος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο.
Ο Munchau εκτιμά πως το ΔΝΤ τελικά θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας τους Ευρωπαίους να κακοδιαχειριστούν την ελληνική κρίση”.
Στο στόχαστρο του αναλυτή των FT τίθεται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για δύο λόγους: πρώτον, επειδή δέχτηκε τον στόχο 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δεν θα καταφέρει η ελληνική οικονομία να πετύχει και, δεύτερον, επειδή συντάχθηκε με τους Ευρωπαίους κατά του ΔΝΤ, το οποίο είναι το μόνο που ζητά ελάφρυνση χρέους.
“Αν τελικά το Ταμείο βγει από το πρόγραμμα, είτε η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αθέτηση των πληρωμών και θα βγει από την Ευρωζώνη, είτε η Γερμανία, πριν τις εκλογές, θα αποδεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”.
Για μια κατάσταση που δείχνει ότι θα καταλήξει σε έναν ακόμη “βρώμικο συμβιβασμό” κάνει λόγο ο Guardian, σε δημοσίευμά του, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ παρομοιάζει τον συμβιβασμό με ένα “τσιρότο”.
Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς είχαν ως σκοπό “να καθυστερήσει η όποια τιμωρία για την έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου της Αθήνας μέχρι του χρόνου, όταν θα είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανώς στην Ιταλία”.
“Το να αποκαλέσει κανείς αυτόν το συμβιβασμό, αυτοκόλλητο επίδεσμο, αποτελεί έλλειψη σεβασμού στις ιαματικές ιδιότητες του ταπεινού τσιρότου”, σχολιάζει μάλλον με δηκτικό τρόπο η εφημερίδα.
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η εφημερίδα αναφέρει αφενός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκονται χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και αφετέρου δεν θα αντέξει να τραβήξει επί μακρόν την κόντρα με τις Βρυξέλλες. Πιθανώς να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά όπως εκτιμά ο Guardian αυτό θα ήταν καταστροφή για το κυβερνών κόμμα.
Δημοψήφισμα για το Ευρώ
tsiprasimg_08871477298162-1024x683
«Ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει τις συνθήκες για ένα δημοψήφισμα για το ευρώ. Για τον Πρωθυπουργό το σχέδιο σταθεροποίησης δεν είναι ένα ορθολογικό οικονομικό μοντέλο, αλλά ένας «νεοφιλελεύθερος μηχανισμός» επιβολής της εξουσίας των διεθνών κέντρων ισχύος στους λιγότερο ισχυρούς λαούς. Και ο ίδιος, ως φορέας μιας «κουλτούρας αντίστασης» δεν μπορεί παρά να σαμποτάρει αυτόν τον «μηχανισμό».
Γιατί αν ο μηχανισμός αυτός πετύχει να επαναφέρει την ευημερία, τότε θα απειληθεί η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που με κόπο και χρόνο η Αριστερά έχει θεμελιώσει στη χώρα αυτή ως κυρίαρχη αντίληψη. Επομένως, σε όσους νομίζουν ότι η κυβέρνηση «έχει συμβιβαστεί», η απάντηση έχει δοθεί: «Ο συμβιβασμός που κάναμε δεν θυμίζει τον συμβιβασμό στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί τότε παρέδωσαν τα όπλα, ενώ σήμερα δεν παραδώσαμε τα όπλα γιατί τα όπλα είναι η εξουσία», έχει πει πολλές φορές κορυφαίος υπουργός, ένας από τους αστραφτερούς αριστερούς «καπετάνιους», που έγινε γνωστός όταν υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η βία και η ανυπακοή σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης προβλέπονται από το Σύνταγμα (!) ενώ χαρακτηρίζεται για τη μάλλον υπερβολική του αυταρέσκεια, τη γαλλική κώμη και τα κουφετί κοστούμια» αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα» ο Παύλος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου