Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πώς να ευθυγραμμιστούμε με τις νέες συχνότητες του φωτός.


Όλοι βιώνουν τις νέες δονητικές συχνότητες. Κανείς δεν εξαιρείται. Όλοι είναι μέρος της αλλαγής. Μερικοί το ξέρουν. Άλλοι όχι. Επηρεαζόμαστε σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Αυτό είναι προφανές σε οτιδήποτε γύρω μας, συμπεριλαμβανομένου και του συλλογικού τομέα. Μπορούμε να δούμε αυτές τις αλλαγές ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την ώρα, ας εστιάσουμε στο πώς να ευθυγραμμιστούμε με αυτές τις νέες συχνότητες φωτός και πώς θα καβαλήσουμε αυτά τα κύματα αλλαγής.

Παρακάτω, μοιράζομαι μερικές ιδέες μαζί σας. Είναι απλά διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτές οι αντιλήψεις μου φέρανε μεγάλη εσωτερική ειρήνη και άλλαξαν ολοκληρωτικά τον τρόπο ζωής μου. Κατά καιρούς νιώθω σαν παιδί. Συνεχώς μαθαίνω και βιώνω πράγματα στη ζωή με χιλιάδες τρόπους. Είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι σε θέση να τις μοιραστώ μαζί σας, μιας και υπήρξαν ένας σπουδαίος οδηγός στη ζωή μου.

Αντανάκλαση

Ο εσωτερικός μας κόσμος αντανακλάται εξωτερικά. Τα μοτίβα σκέψεών μας, οι ιδέες μας, οι πεποιθήσεις μας, γίνονται η πραγματικότητά μας. Είναι η πηγή των περισσότερων εμπειριών μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αντανάκλαση στον εξωτερικό μας κόσμο ώστε να καταλάβουμε τι βιώνουμε εσωτερικά. Ορίζουμε τις εμπειρίες μας, επομένως το να κοιτάμε μια εμπειρία μπορεί να μας κάνει να κατανοήσουμε καλύτερα το γιατί την βιώσαμε.

Ένα απλό παράδειγμα είναι να ρίξετε μια ματιά στο είδος των σχέσεων που είχατε στη ζωή σας. Υπάρχουν ομοιότητες; Υπάρχουν μοτίβα; Έπειτα κοιτάξτε το μοτίβο και δείτε αν το συναντάτε και σε άλλους τομείς της ζωής. Μπορεί να είναι αρκετά απροσδόκητο.

Προσαρμογή: Θα αρχίσουμε να παρατηρούμε ότι οτιδήποτε απωθούμε ή απορρίπτουμε και από το οποίο προσπαθούμε να ξεφύγουμε, διαρκώς αντανακλάται στη ζωή μας. Είναι σαν να ρίχνει ένας φακός το φως του σε μια συγκεκριμένη πλευρά του εαυτού μας ώστε να αναγνωριστεί και να γίνει αποδεκτή.

Υπευθυνότητα

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να δει τον κόσμο σας να είστε ένα περίτεχνο κομμάτι του. Είστε ενεργά αναμεμειγμένοι στην διαδικασία της δημιουργίας. Αυτό μας επιτρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι για όλες μας τις εμπειρίες και να δούμε πώς οι επιλογές μας επηρεάζουν την πραγματικότητά μας.

Σταματάμε να ενεργούμε ως θύματα. Δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που κατηγορούμε τους άλλους. Αρχίζουμε να κατανοούμε την εμπειρία μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αυτό ξεκινάει τη διαδικασία της εσωτερικής ειρήνης και αρχίζετε να βλέπετε μια μεγαλύτερη προοπτική στις εμπειρίες της ζωής σας, που μειώνει σε μεγάλο βαθμό το στρες.

Προσαρμογή: Αρχίζουμε και αποκτούμε επίγνωση του δράματος στη ζωή μας και βρισκόμαστε στη διαδικασία της αποστασιοποίησης. Αρχίζουμε να κατανοούμε το δικό μας κομμάτι που αφορά τις εμπειρίες μας και έπειτα μας είναι πιο εύκολο να αφήσουμε το δράμα να φύγει, παρά να εμπλακούμε σε αυτό.

Επιλογές

Παρόμοιες επιλογές δημιουργούν παρόμοιες εμπειρίες. Δεν υπάρχει τίποτε λάθος σχετικά με αυτό, καθώς όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε.

Αν έχουμε εμπειρίες που επιθυμούμε να αλλάξουμε, τότε ας αλλάξουμε τις επιλογές μας που δημιούργησαν αυτές τις εμπειρίες.

Προσαρμογή: Όταν κάνουμε μια επιλογή που ικανοποιεί ένα επίπεδο της ψυχής μας, εμπλουτίζει το πνεύμα μας και επαναφέρει την όρεξη για ζωή, αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε τις υπάρχουσες επιλογές και την αξία που μας φέρνουν.

Κρίση

Είμαστε κυρίως επικριτικοί με τον εαυτό μας και στην ουσία είμαστε οι χειρότεροι κριτές μας.

Όλες οι εμπειρίες στις οποίες νιώθουμε ότι κρινόμαστε έχουν μια πολύ αντανακλαστική ενέργεια απουσίας της αγάπης προς τον εαυτό μας.

Όσο πιο πολύ πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην αξία μας, τόσο λιγότερη κριτική παίρνουμε από τον έξω κόσμο.

Προσαρμογή: Χρησιμοποιήστε τον αντανακλαστικό μηχανισμό ή κάθε εργαλείο το οποίο έχει απήχηση σε εσάς, για να καταλάβετε τι βλέπετε, τι πρέπει να κοιτάζετε, τι απορρίπτετε και ξεκινήστε μια διαδικασία αποδοχής.

Η σκιά μας

Αυτό είναι ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον θέμα που θα συζητηθεί σε κάποιο άλλο άρθρο.

Αυτές είναι απλά μερικές υποδείξεις που θα μας βοηθήσουν να αγκαλιάσουμε τις νέες συχνότητες φωτός και τα κύματα της αλλαγής. Είναι ένα μεγάλο βοήθημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πνευματικής αφύπνισης και υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε, κατανοήσουμε ή αφήσουμε όποιες ανισορροπίες. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό μόνοι μας. Υπάρχουν πολλές ομάδες, άρθρα, διαλογισμοί, μαθήματα κλπ που μπορούν να μας βοηθήσουν. Μπορούμε επίσης να αρχίσουμε να συνδεόμαστε με τον ανώτερο εαυτό μας και τους πνευματικούς μας οδηγούς. Φέρνουν μια καινούργια φρέσκια αντίληψη στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου