Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η απαρχή της επιτάχυνσης του πολιτισμού και του περάσματός του σε ένα νέο στάδιο.

ο καθένας έχοντας την ευθύνη του δικού του ρόλου μέσα σε μια ομάδα, μέσα από τις ομαδικές εμπειρίες μια πραγματικότητα ευρύτερη από εκείνη της ατομικής του ύπαρξης.
Βρίσκεστε σε έναν τόπο πνευματικής αναζήτησης. Σε έναν τόπο που επιδίωξή του είναι να φιλοξενήσει κάθε έναν που αποζητά την καλλιέργεια της ύπαρξής του, καθέναν που επιθυμεί να γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό του, να διευρύνει τη συνειδητότητά του και να συνεισφέρει στη συλλογική εξελικτική πορεία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλες οι ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, η οικονομική κρίση μα και η σύγχυση που επικρατεί σε επίπεδο αξιών και ιδανικών, δεν είναι παρά οι εξωτερικές εκδηλώσεις μιας εσωτερικής πλανητικής αλλαγής. Μοιάζουν με τις ωδίνες του τοκετού, καθώς κάτι νέο γεννιέται. Επί δεκαετίες γίνονταν αναφορές ότι στον πλανήτη κυοφορούνται νέες ιδέες και αξίες που θα άλλαζαν την εξελικτική προοπτική της ανθρωπότητας. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βγουν στο φως και να αρχίσουν να εξαπλώνονται παντού.

Και έργο κάθε σύγχρονης σχολής εσωτερικής ανάπτυξης είναι να γίνει φορέας και εκφραστής αυτού του καινούργιου ρεύματος. Πατώντας σταθερά τα πόδια της επάνω στα θεμέλια της μυστηριακής παράδοσης, να αντλεί διαρκώς και να μεταδίδει τους νέους κραδασμούς που θα οδηγήσουν στην αυτογνωσία, την πνευματική καλλιέργεια και τη διεύρυνση της συνειδητότητας.

Κάποτε η συνείδηση αγκάλιαζε τοπικές κοινότητες, και θεωρήθηκε εξελικτικό άλμα η επίτευξη εθνικής συνειδητότητας. Στις μέρες μας παρατηρούμε ότι ο πλανήτης είναι πλέον μια ανθρώπινη κοινότητα και η συνείδησή μας αγκαλιάζει δραστηριότητες σε κάθε άκρη της Γης. Ας στρέψουμε, λοιπόν, τα μάτια ψηλά και ας αντικρίσουμε το επόμενο επίπεδο συνειδητότητας. Ήρθε ο καιρός για την εγκαθίδρυση της Κοσμικής Συνείδησης.

Μέσα στις σελίδες τούτου του ιστότοπου ευελπιστούμε ότι θα βρείτε ιδέες και γνωστικό περιεχόμενο που θα βοηθήσουν να αντιληφθείτε τη βασική νότα αυτής της σχολής, αλλά και να έρθετε σε επαφή με το σύστημα πάνω στο οποίο είναι δομημένη η λειτουργία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου