Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ


- Στη σκοτεινή χώρα την «Εσπερίδα» που βρίσκεται στην άκρη του κόσμου, εκεί που δύει ο ήλιος, εκεί τελούνται τα μυστήρια του άστρου της ζωής, του Σειρίου. Ο Σείριος είναι ο «Αρχηγός του ουράνιου πλήθους», το σύμβολο της παγκόσμιας ψυχής και το αείζωον πυρ.Σε πανάρχαιες εποχές, ο Ηρακλής μυήθηκε στα ουράνια μυστήρια του Άδη και των Ηλυσίων Πεδίων του Σειρίου, που γινόταν στη μακρινή Εσπερία. Ήταν η εποχή που έφερε τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων, σαν αδιάψευστη απόδειξη ότι κατέκτησε την υπέρτατη μύηση και την αθανασία. 


Στα απρόσιτα από τους ανθρώπους όρη της Εσπερίας, υπάρχουν υπόγειες πόλεις που δέχονται όλους τους μυημένους του κόσμου που θέλουν να κατακτήσουν την αθανασία. Η ιερότερη πόλη όλων είναι η πόλη της «Ουράνιας Ευδαιμονίας», που είναι χτισμένη σε νησί υπόγειας λίμνης. Εκεί βρίσκεται «Ο Κήπος των Ουρανών» στον οποίον τελούνται τα μυστήρια του Σειρίου. Αλίμονο σε όποιον αποτύχει, γιατί πρέπει να θανατωθεί ώστε να μην διαρρεύσουν στους αμύητους αυτά που είδε.Ο Ηρακλής πέρασε τις δώδεκα πύλες της γνώσης της ουράνιας πραγματικότητας, τους αστερισμούς του Ζωδιακού, και σαν ισότιμος των θεών ανέβηκε στον ουράνιο Όλυμπο του Σειρίου.Τα μήλα των Εσπερίδων κρυπτογραφούν ουράνια μυστικά των άστρων που φυλάσσονται στον «Κήπο των Ουρανών» και είναι απλησίαστα από τους βεβηλους αμυητους.
Ο Ηρακλής Ελευθέρωσε τον εαυτό του με τον εξαγνισμό και την αυτοθυσία, υπηρετώντας με αγάπη τους συνανθρώπους του. Βρήκε τη σωστή λύση και πέτυχε να υψώσει τον υλικό άνθρωπο στον ουρανό. Έτσι ο γιος του ανθρώπου, έγινε γιος του Διός. Η γνώση τον απελευθέρωσε από την αυταπάτη των αισθήσεων και μπόρεσε να νικήσει όλες τις δυσκολίες που έφραζαν τον δρόμο του.Η αλήθεια και οι γνώσεις βρίσκονται μέσα σας. Ψάξτε και θα τις βρείτε για να μπορέσετε να ανεβείτε στους ουρανούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου