Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Αρχαιολογικό Μυστήριο με Βυζαντινά ευρήματα στην Ιαπωνία.

Αρχαιολογικό Μυστήριο με Βυζαντινά ευρήματα στην Ιαπωνία
Νέο αρχαιολογικό μυστήριο εξιτάρει την παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Japan Times 4 χάλκινα νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ βρέθηκαν στα ερείπια του κάστρου Κατσουρέν στην Οκινάβα της Ιαπωνίας, το οποίοβρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη μεταξύ του 12ου και 15ου αιώνα.
Την περίοδο εκείνη ανθούσε το εμπόριο μεταξύ της Δύσης και της Κίνας και της Κίνας με την Ιαπωνία. Τα νομίσματα έχουν διάμετρο μεταξύ 1,6 και 2 εκατοστών, και οι επιφάνειές τους έχουν φθαρεί. Ωστόσο, ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε πως φαίνονται να φέρουν την εικόνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου (Κωνσταντίνου του Πρώτου), που θεωρείται ο πρώτος αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), και ενός στρατιώτη που φέρει δόρυ.
Ο Τοσίο Τσουκαμότο, ερευνητής του τμήματος πολιτιστικής κληρονομιάς του ναού Γκανγκότζι είναι ο άνθρωπος που τα πρόσεξε πρώτος, όταν ταξίδεψε στο κάστρο από τη Νάρα. «Έχω βρεθεί σε χώρους ανασκαφών στην Αίγυπτο και την Ιταλία και έχω δει πολλά ρωμαϊκά νομίσματα στο παρελθόν, οπότε τα αναγνώρισε αμέσως».
Η ιαπωνική επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει πως υπάρχει άμεση σύνδεση Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Ιαπωνίας, αλλά σίγουρα ενισχύει τις αποδείξεις εμπορίου Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας-Κίνας και Κίνας-Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου