Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Προετοιμαστείτε! Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι τυχαία!


Επειδή τίποτα δεν κάνουν τυχαία οι Τούρκοι, αλλά βάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που ξεδιπλώνεται, όχι χρόνο με χρόνο, αλλά δεκαετία με τη δεκαετία, συμπεραίνει κανείς ότι αργά ή γρήγορα ευθέως θα αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, όχι μόνο στη Θράκη που θα ζητήσουν μια αυτοδιοικητική αυτονόμηση της αλλά και στην νησιωτική χώρα καθώς τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, δεν υπάρχει πλήρης ονομασία όλων των νήσων και των βραχονησίδων όπως ευθέως ήδη έχουν κάνει με τα Ίμια – Καρντακ.

Όπως μάλιστα γραφεί ο Τουρκολόγος και δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης για όσους παρατηρούν από κοντά τις τουρκικές εξελίξεις επί δεκαετίες, δεν εκπλήσσουν καθόλου οι τελευταίες προκλήσεις του Ερντογάν που μετά το αποτυχών πραξικόπημα έχουν χτυπήσει καμπανάκι, με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης.

Η παγίωση της αντίληψης στην Άγκυρα ότι η Τουρκία δεν χωρά πλέον στα στενά σύνορα της και παράλληλα η αντίληψη ότι στην δυτική πλευρά βρίσκεται μια χώρα, άλλοτε επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και με μεγάλη οθωμανική κληρονομιά, σήμερα εξοντωμένη από μια εξαετή μνημονιακή καταστροφή, οδηγούν στην αναπόφευκτη τουρκική προκλητικότητα που μάλιστα «ντύνεται» και με ένα νομιμοποιημένο μανδύα καθώς η Ελλάδα… καταγγέλλεται ότι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και εξοπλίζει τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η προκλητικότητα αύτη δεν είναι εν αιθρία, αλλά εξελίσσονταν τις τελευταίες δεκαετίες με διάφορους σταθμούς, (όπως η ατιμώρητη κατάρριψη του ελληνικού F-16 του Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου του 2006), για να φτάσει σήμερα στην επίσημη αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας επί χερσαίων εδαφών της ελληνικής επικράτειας. Δηλαδή τα χαστούκια το ένα πίσω από το άλλο.

Το θέμα όμως δεν είναι τι έκανε και τι κάνει η Άγκυρα εναντίον μας, αλλά τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο, όπου η ίδια η ύπαρξη μας σαν έθνος και σαν κράτος είναι υπό αμφισβήτηση.

Η ευρωπαϊκή «τύφλωση» και η παράδοση της χώρας από μια πολιτική συμμορία στην μνημονιακή κατοχή, κατέστρεψε όλες τις γραμμές εθνικής άμυνας και έριξε την χώρα στον λάκκο των ευρωπαϊκών εταιρικών «λεόντων», αφήνοντας ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα για να μας στέλνει η άλλη πλευρά όποτε γούσταρε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους σαν εισβολή, προάγγελος της τουρκικής επέλασης.

Αλλεπάλληλα ευρωπαϊκά εταιρικά χαστούκια, έφεραν τον ελληνικό λαό στην κατάσταση αυτοχειρίας και στην εγκατάλειψη των πατρώων εδαφών σε μια άνευ προηγούμενου μετανάστευση όλων των αξιόλογων κεφαλών της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ η οικονομική δραστηριότητα έχει πεθάνει στον βωμό της εμμονής σε ένα δολοφονικό νόμισμα.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο αυτό της Ανατολικής Ορθοδοξίας σε τζαμί, το οριστικό κλείσιμο της Παναγιάς Σουμελά σε ορθόδοξες θρησκευτικές τελετές και η απαίτηση της Τουρκίας να ανοίξουν μια σειρά οθωμανικά τεμένη σε όλη την ελληνική επικράτεια, είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου επανάοθωμανοποίησης της χώρας μας, διακόσια σχεδόν χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Η συνθήκη της Λοζάνης είναι πλέον ένα κουρελόχαρτο για την Άγκυρα.

Επίσημη θέση της Άγκυρας: "Θέλημα του Αλλάχ να κατακτήσουμε πάλι την Ελλάδα... Ο στρατός μας ειναι ισχυεότερος από ποτέ"!!!

ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ!!

Το λέμε και το ξαναλέμε: ο Ερντογάν και ο στρατός τον οποίο πλέον ελέγχει απολύτως μετά τις εκκαθαρίσεις που έχει κάνει, έχει σκοπο να καταλάβει την...

Ελλάδα. Δηλώνεται πλέον από τα επίσημα τουρκικά χείλη κι εδώ κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου! Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας εθνικής καταστροφής και σε επίπεδο εδαφικής κυριαρχίας. Αφού μας εξαθλίωσαν οι τοκογλύφοι, τώρα αφήνουν την Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα. Οι ξεφτίλες Τσίπρας-Καμμένος κάνουν τους φιλάνθρωπους και μαζεύουν όλους τους ισλαμιστές που στέλνει επίτηδες ο Ερντογάν για να δημιουργήσει εσωτερικό μέτωπο μέσα στην Ελλάδα, όταν η Τουρκία επιτεθεί! Ο δε Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ για να αφήσει το ΝΑΤΟ να εισβάλει στο Αιγαίο. Μια εισβολή όμως η οποία λειτουργεί ως κυμματοθραύστης για τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά θα κάνει πλάτες στην επίθεση της Τουρκίας..

Ο Τούρκος υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων, Βεϊσέλ Έρογλου, χαρακτήρισε την επανίδρυση και αναδημιουργία την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 2053 ως εφικτή, στο ίδιο μήκος κύματος με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη. Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι, είναι μια χώρα που έχει προγραμματισμό και από το 2023 έως το 2053, ίσως και το 2071, θα έχει πετύχει τους στόχους της με την θέληση του Αλλάχ», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί πως η εκ νέου κατάκτηση της ελεύθερης Ελλάδας είναι εντολή Γιαχβέ.

«Τώρα ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ. Ήταν αναγκαία η επιχείρηση ‘Ασπίδα του Ευφράτη’, όπως είναι αναγκαία και η επιχείρηση της Μοσούλης», ανέφερε.

«Το τουρκικό είναι ένα ευγενές έθνος και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το επικό έθνος. Επική δεν είναι μόνο η ιστορία μας αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους καταπιεσμένους λαούς», κατέληξε.

Καταπιεσμένος λαός η Τουρκία λοιπόν!

Η Ελλάδα δεν θα Πολεμήσει ακόμα, την πιο Επικίνδυνη Τουρκία όλων των Εποχών - Μεγάλη Πιθανότητα να Συμβεί εφόσον...

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί με τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και την ξεκάθαρα αναθεωρητική στάση του απέναντι στην Συνθήκη της Λωζάνης, που αποτελεί το ευαγγέλιο της ισορροπίας και σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου τα τελευταία περίπου 90 χρόνια. Μα θα μπορούσε να πει κάποιος για ποια σταθερότητα μιλάμε, όταν μεσολάβησαν πόλεμοι μεγάλοι και μικροί μεταξύ των κρατών της περιοχής, αλλά και τρίτων δρώντων που εξυπηρετούσαν είτε άμεσα δικά τους συμφέροντα ή έμμεσα μέσω δράσης στρατιωτικών συμμαχιών. Σίγουρα αστάθεια και πόλεμοι μπορεί να υπήρξαν και να υπάρχουν, όμως στο τέλος της ημέρας η συνθήκη είναι εκεί για να χαρακτηρίσει θύτες και θύματα, εισβολείς και παράνομους. Βέβαια όπως είναι φυσικό οι συνθήκες ισχύουν για όσο εφαρμόζονται, δηλαδή αλίμονο αν κάθε κράτος νιώθει ασφαλές επειδή υπάρχουν μόνο οι συνθήκες. Όμως σίγουρα αυτές μπορούν να ανατραπούν μόνο με την θέληση των ισχυρών του κόσμου δηλαδή ότι και να λέει ο Ερντογάν, Ρωσία και ΗΠΑ τελικά θα επιβάλλουν την θέληση τους. Αυτό βέβαια ο Ερντογάν το γνωρίζει πολύ καλά και φυσικά αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να τους πείσει και να συναλλαχθεί με τους ισχυρούς, για να υλοποιήσει τα σχέδια του. Επί της ουσίας αυτό που τον καίει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρξει κουρδική αντίληψη των πραγμάτων, να μην δώσει περιθώρια να καλλιεργηθεί έστω και στο παραμικρό η ιδέα του κουρδικού κράτους ως παράγοντα σταθερότητας και ωφέλειας Ρωσίας και ΗΠΑ στην περιοχή και για αυτό το λόγο βέβαια επιθυμεί συμμετοχή σε όλα, τόσο στη Συρία όσο και το Ιράκ. Οι γενικότερες αναφορές του βέβαια, ότι του ανήκουν όλα τα γειτονικά του κράτη, απλά θέλουν να θολώσουν τα νερά αλλά και να καταδείξουν ότι αν δεν αποτρέψουν την δημιουργία Κουρδικού κράτους θα στραφεί σε άλλες κατευθύνσεις... Την ίδια στιγμή θέλει να επιβάλλει στο εσωτερικό του, την αντίληψη ότι αγωνίζεται να ανατρέψει τις πολύ κακές συμφωνίες που συνάψανε στο παρελθόν οι Κεμαλιστές και ότι αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να αναβιώσει μια νέα Οθωμανική εκδοχή, συσπειρώνοντας όλο τον εθνικισμό των Τούρκων και καθιστώντας την Τουρκία ποιο επικίνδυνη από ποτέ.

Έτσι, ο Ερντογάν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Το status quo με κάποιον τρόπο θα αλλάξει. Είτε θα κινηθούμε, είτε θα συρρικνωθούμε και είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω». Σε δημόσια ομιλία του δε είπε: «Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. πέραν των 79 εκ. κατοίκων της είναι υπεύθυνη επίσης για εκατοντάδες εκατομμύρια αδερφών της με τους οποίους συνδέεται με ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Συγκεκριμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα που έθεσε το εθνικό συμβόλαιο περιλαμβάνουν την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Ερμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Καζαρντλί (Βουλγαρία), τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Θεωρούμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος τα λέει όλα αυτά γιατί φοβάται κουρδική επέκταση, κάτι βέβαια που είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν όταν πραγματοποιήθηκε συνεργασία των Κούρδων τόσο με την Ρωσία όσο και τις ΗΠΑ, ήταν η εποχή που άρχισε να ζητάει τα ψεύτικα συγνώμη από την Ρωσία. Για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αυτό ο Ερντογάν στα νότια σύνορα της Τουρκίας ελπίζει στη δημιουργία ενός νέο-οθωμανικού, σουνιτικού άξονα. Φοβάται επίσης, πως το Ιράν μπορεί να υποστηρίξει τους Κούρδους εναντίον της Τουρκίας και να προκαλέσει μεγαλύτερο κύμα βίας στη χώρα. Η ένταση μεταξύ του σουνίτη Ερντογάν και του σιιτικού Ιράν οξύνθηκε μετά την απαίτηση της Άγκυρας για μη συμμετοχή σιιτικών δυνάμεων στην επίθεση κατά της Μοσούλης. Η Αθήνα προς το παρόν και όσο τα πράγματα εξελίσσονται στην Συρία και Ιράκ δεν έχει κάποια ανησυχία , όμως πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατική μανία που είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί και στρατιωτικά κατά της Ελλάδας εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Ερντογάν στην Συρία και το Ιράκ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου