Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αυτό το μνημείο είναι ΜΗΤΡΙΚΟ σκάφος;;

Ο υπέροχος Ναός Borobudur, το μεγαλύτερο στούπα του κόσμου.

Αυτός ο βουδιστικός ναός κατασκευάστηκε τον 8ο και 9ο αιώνα μ.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας Syailendra. Το μνημείο βρίσκεται στην Κοιλάδα Kedu, στο νότιο τμήμα της Κεντρικής Ιάβας, στο κέντρο του ομώνυμου νησιού, στην Ινδονησία.
Η δομή, που αποτελείται από 55.000 τετραγωνικά μέτρα κομμάτια απολιθωμένης λάβας, έχει ανεγερθεί πάνω σε ένα λόφο, με τη μορφή μιας ενισχυμένης πυραμίδας έξι ορθογώνιων ορόφων, τρεις κυκλικές βεράντες και ένα κεντρικό στούπα που αποτελεί την κορυφή αυτής της πυραμίδας. Το σύνολο του ναού είναι υπό τη μορφή ενός λωτού, το ιερό λουλούδι του Βούδα.
Stupa_BorobudurΕπάνω στις κυκλικές πλατφόρμες είναι 72 μικρότερα διάτρητα στούπα, που το καθένα περιέχει ένα άγαλμα του Βούδα. Για κάθε κατεύθυνση υπάρχουν ενενήντα δύο Dhyani αγάλματα του Βούδα και 1460 ανάγλυφες παραστάσεις.
Οι διαστάσεις της πυραμίδας-stupa συνάδουν απόλυτα με την αντίληψη του σύμπαντος στην βουδιστική κοσμολογία. Το μνημείο αναστηλώθηκε με τη βοήθεια της UNESCO το 1970.
Αποτέλεσμα εικόνας για hercules vaseΜέσα σε ένα στούπα καθόταν ο Βούδας για να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα φώτισης. Μέσα σε αυτά τοποθετούνταν σε καθιστή θέση οι μοναχοί που απεβίωναν.
Ένα Στούπα θεωρείται, γενικότερα ως όχημα, ως μεταφορικό μέσο για τον κόσμο των θεών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταυτίζουν τα Stupas με τα Vimana, ιπτάμενα οχήματων των αρχαίων Ινδών, καθώς μοιάζουν πολύ στο σχήμα τους. Ακόμα και ο Ηρακλής ταξίδεψε με ένα παρόμοιο όχημα.
Borobudur_1Αποτέλεσμα εικόνας για Borobudur
Λέγεται πως όταν οι Ναζί πήγαν στο Θιβέτ, γύρισαν με απίστευεες γνώσεις που συνδύασασν μαζί με ήδη επιτυχημένα επιτεύγματά τους (που προορίζονταν για διαπλανητικά ταξίδια), τα οποία ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους. Κατασκεύασαν, λοιπόν, ένα μηχανισμό που ονομάστηκε Die Glocke και θύμιζε πολύ μία καμπάνα, ένα βελανίδι, αλλά και ένα Stupa. Η κατασκευή αυτή είχε μία ιδιαιτερότητα, μπορούσε -ή καλύτερα- σκοπός της ήταν να μπορεί να ταξιδέψει στον χώρο σαν ufo, όπως άλλες κατασκευές των Ναζί, αλλά και στον χρόνο.
0Borobudur-Temple-10Borobudur-Temple-1Ίσως φανεί υπερβολικό, αλλά πολλοί θεωρούν πως το τεράστιο Στούπα του Borobudur, είναι μία κατασκευή σε ανάμνηση ενός μητρικού σκάφους Stupa-Vimana, το οποίο επάνω του κουβαλάει 72 μικρότερα ιπτάμενα stupas.
Αν είναι έτσι, ίσως το αρχικό μητρικό σκάφος να μην ήταν πυραμίδα, απλά να δόθηκε αυτό το σχήμα στον ναό, προκειμένου να συμπεριληφθούν πολλά άγνωστα στοιχεία σαν και τα σχετικά μυστήρια που περιβάλλουν τις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου