Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αναπόφευκτη η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας!- Στρατηγός Μπάρτελς: "Είμαστε έτοιμοι για την τελική σύγκρουση -Αυτά είναι τα σχέδια μας"

Aναπόφευκτη είναι η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Αυτό δείχνουν τόσο οι εξελίξεις στη Βαλτική όσο και οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ. Ο Στρατηγός Κνουντ Μπάρτελς (Knud Bartels) Επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chairman of the NATO Military Committee) αποκαλύπτει το νέο αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ υπό το πρίσμα της σύγκρουσης Δύσης-Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία. Όπως αποκαλύπτει ο Στρατηγός Μπάρτελς, το ΝΑΤΟ δημιούργησε μια ειδική Δύναμη Υψηλής Ετοιμότητας γνωστή ως "Αιχμή του Δόρατος" (VJTF).
Υπάρχουν μια σειρά από βασικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και θα ήθελα να υπογραμμίσω κάποιες από αυτές λεεί ο Στρατηγός Μπάρτελς,
Στα Mέτρα Αξιοπιστίας (Assurance Measures) που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014, συμπεριλαμβάνονται η συνεχής αεροπορική, χερσαία και θαλάσσια παρουσία αλλά και οι στρατιωτικές δραστηριότητες στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, όπου και οι 28 Σύμμαχοι συνεισφέρουν.
Τι σημαίνει αυτό στην ουσία; Το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών σε περιπολίες αστυνόμευσης του εναέριου χώρου πάνω από τις χώρες της Βαλτικής, αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, για εκπαίδευση και ασκήσεις, έχουμε στείλει περισσότερα πλοία να περιπολούν τη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, αναπτύσσονται χερσαίες δυνάμεις στις ανατολικές περιοχές της Συμμαχίας για ασκήσεις, εκ περιτροπής. Επιπλέον έχουμε ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης AWACS πάνω από την επικράτεια των Συμμάχων μας στα ανατολικά.
Οι Υπουργοί Άμυνας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους συμφώνησαν να υπερδιπλασιαστεί το μέγεθος της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force - NRF), από 13.000 έως 30.000 στρατιωτικό ποροσωπικό και όπως ανακοινώθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας το 2014, δημιουργούμε μια νέα πιο ισχυρή δύναμη, 5.000 στρατιωτών συγκεκριμένα, την Δύναμη Πολυ Υψηλής Ετοιμότητας (Very High Readiness Task Force - VJTF), επίσης γνωστή ως η «Aιχμή του Δόρατος».
Το κυρίως σκέλος της VJTF θα είναι σε θέση δράσης μέσα σε 48 ώρες και τα στρατεύματά της θα υποστηρίζονται από αέρος, από θαλάσσης αλλά και απο τις ειδικές δυνάμεις. Αυτό στέλνει ήδη ένα μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να καλύψει κάθε πιθανή απειλή γρήγορα και αποτελεσματικά.
Εκτός από το διπλασιασμό του μεγέθους της NRF, έξι Σύμμαχοι δημιουργούν το πλαίσιο για την“Αιχμή του Δόρατος”. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσφερθεί να αναλάβουν αυτό το ρόλο, εναλλάξ, κατά τα προσεχή έτη.Αυτό θα εξασφαλίσει το μέλλον της νέας Δύναμης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει την εκπαίδευση.
Τέλος, τον Φεβρουάριο , οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν επίσης την άμεση σύσταση των πρώτων έξι πολυεθνικών μονάδων διοίκησης και ελέγχου στη Βουλγαρία, στην Εσθονία, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Πολωνία και στη Ρουμανία. Με αυτον τον τρόπο η ταχεία ανάπτυξη θα είναι πιο εύκολη, θα υπάρξει υποστήριξη σχεδιασμού και ασκήσεις, και θα σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι σε περίπτωση επίθεσης ο εχθρός θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλη την Συμμαχία.
Όσο για την κύρια διαφορά μεταξύ της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) και την VJTF, η NRF ιδρύθηκε το 2003 ως μια Δύναμη Υψηλής Ετοιμότητας που αποτελείται από μονάδες ξηράς, αέρος, θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις, ικανές για ταχεία ανάπτυξη.
Η NRF έχει σχεδιαστεί για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει την άμεση συλλογική αμυντική δυνατότητα ανταπόκρισης...
Η ταχεία ανάπτυξη της VJTF στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, για παράδειγμα, θα διευκολύνεται από τις μικρές διοικητικές εγκαταστάσεις που φέρουν το όνομα ΝΑΤΟ Force Integration Units (NFIU). Ως πρώτο βήμα, οι NFIUs θα εγκατασταθούν στη Βουλγαρία, στην Εσθονία, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, και θα στελεχωθούν εκ περιτροπής.
Οι NFIU θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με τα έθνη υποδοχής για τον εντοπισμό υλικοτεχνικών δικτύων, κόμβων μεταφορών και τη διασφάλιση υποδομών ώστε ετσι οι δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ να μπορούν να αναπτυχθούν σε μια περιοχή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Με τη βοήθεια των NFIUs, ορισμένες μονάδες της VJTF θα μπορούν να είναι σε ετοιμότητα εντός μόλις δύο ημερών, ενώ οι περισσότερες θα μπορούν να είναι έτοιμες σε λιγότερο από επτά ημέρες.
Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Ουκρανία σε πολιτικό επίπεδο αλλά και έμπρακτα.
Επενδύουμε σε πέντε τομείς: Το logistics, διοίκηση και επικοινωνίες, κυβερνοάμυνα, επανεκπαίδευση πρώην στρατιωτών και παροχή βοήθειας σε τραυματίες πολέμου. Αυτά θα βοηθήσουν τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας να γίνουν πιο σύγχρονες, πιο διαφανής και πιο αποτελεσματικές. Η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας συμφωνήσαμε επίσης οτι θα αυξήσουμε σημαντικά την επιστημονική συνεργασία με την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι σήμερα η κύρια δικαιούχος των επιστημονικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ.
Στις επιστημονικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται έργα στους τομείς της Άμυνας κατά των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών παραγόντων, που αφορούν την ασφάλεια σε προηγμένες τεχνολογίες αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια.
Και επιπλέον, πολλοί Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν έμπρακτη υποστήριξη προς την Ουκρανία σε διμερή βάση.
Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που θα διεξαχθούν φέτος είναι η άσκηση Trident Juncture 15 που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και θα ενώσει περίπου 30.000 προσωπικό στη Νότια Ευρώπη, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία.
Την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Στρατηγού Μπάρτελς, δίνει ρωσικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ της Βαλτικής.
Τα ρωσικά αεροσκάφη, σχεδόν καθημερινά πετούν από τη Ρωσία προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ, όπου κατοικούν 1 εκατ. Ρώσοι και ρωσόφωνοι.
Πολλά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και μαχητικά Su-27, τα οποία ενεπλάκησαν και στο πρόσφατο περιστατικό με αμερικανικό αναγνωριστικό, αλλά και σε άλλα παρόμοια με ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, στη Βαλτική.
Τα ρωσικά αεροσκάφη συνήθως επιχειρούν από το αεροδρόμιο του Τσαλκόφ, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μαχητικά και βομβαρδιστικά.
Εκεί τα Su-27 τελούν σε υψηλή ετοιμότητα. Οι Ρώσοι πιλότοι εκπαιδεύονται στις αερομαχίες πραγματοποιώντας αρκετές εξόδους, καθημερινά.
Ταυτόχρονα, λάδι στη φωτιά με ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, ήρθε να δώσει ο Φιλανδός υπουργός Άμυνας ο οποίος δήλωσε ότι το Φινλανδικό Ναυτικό εξαπέλυσε πυρά κατά αγνώστου σκάφους ανοιχτά της πρωτεύουσας Ελσίνκι! Φινλανδικά πλοία έβαλλαν ανθυποβρυχιακά βλήματα κατά αγνώστου σκάφους αφήνοντας να εννοηθεί ότι το υποβρύχιο ήταν ρωσικό!
Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει «υποβρύχια δραστηριότητα η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί. «Φυσικά είναι σοβαρό το γεγονός, αν όντως έχουν παραβιαστεί τα χωρικά μας ύδατα».
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Σουηδία είχε "καταγγείλει", δύο φορές, την παρουσία ρωσικού υποβρυχίου στα χωρικά της ύδατα. Στη δεύτερη εκ των περιπτώσεων αυτών, αποδείχθηκε πως το «άγνωστο» σκάφος που καταδίωκε το Σουηδικό ναυτικό ήταν....σουηδικό πλοιάριο.!ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ USS DWIGHT D. EISENHOWER - ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΑΚΚΑ ΡΩΣΙΑ-ΙΡΑΝ
Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εκραγεί η κατάσταση στη Βαλτική..Το σίγουρο είναι ότι το ΝΑΤΟ έχει δυναμιτίσει σε επικίνδυνο βαθμό το κλίμα..Τόσο οι αποκαλύψεις του Στρατηγού Μπάρτελς για τα σχέδια του ΝΑΤΟ όσο και οι δηλώσεις της Φινλανδίας έχουν κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση με αποτέλεσμα μια μελλοντική σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ να μοιάζει αναπόφευκτη..
Koρυφώνεται η ένταση Ρωσίας-ΝΑΤΟ καθώς για πρώτη φορά απέπλευσαν οι ομάδες μάχης έξι αμερικανικών αεροπλανοφόρων και συγκεκριμένα τα αεροπλανοφόρα "Ronald Reagan", "Dwight Eisenhower", "Harry Truman", "John Stennis", "Carl Vinson" και "George Washington". Τα ρωσικά ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "το ΝΑΤΟ ωθεί την ανθρωπότητα προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο". 
Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) βρίσκεται στον Ατλαντικό και αναμένεται να φτάσει στη Μεσόγειο για κοινές επιχειρήσεις με το "Harry S.Truman" σε Συρία -Ιράκ.
To USS Carl Vinson (CVN 70) κατευθύνεται προς τον Ειρηνικό , το USS George Washington (CVN 73) στον Ατλαντικό, το USS John C. Stennis (CVN 74) στην Νότια Σινική Θάλασσα, το USS Harry S. Truman (CVN 75) στην Ανατολική Μεσόγειο, το USS Ronald Reagan (CVN 76) στον δυτικό Ειρηνικό και αναμένεται να αποπλεύσει και το  USS George HW Bush (CVN 77) τον Ιούνιο.
Σκοπός όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές είναι να δοθεί "σήμα" σε Πεκίνο και Μόσχα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν και τους δύο σε ένα πόλεμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  "John C. Stennis" και "Ronald Reagan" θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για κοινές ασκήσεις και συμμετοχή στην Rimpac.
H τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2012 όπου είχαν αναπτυχθεί τέσσερα όμως αεροπλανοφόρα και όχι έξι ή επτά όπως τώρα.
Όπως αναφέραμε και χτες, μόνο τυχαίο δεν ήταν το διάγγελμα του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προς τον λαό του στο οποίο τόνισε πως θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ.
Σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέπτεται εκτάκτως την Λευκορωσία για κατ ιδίαν συζητήσεις με τον Α.Λουκασένκο όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Σε ενταντικές διαβουλεύσεις βρίσκεται η Ρωσία με την Κίνα και τις χώρες του CSTO ενώ υπάρχεισυνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ρωσίας-Ιράν-Συρίας στην Τεχεράνη.
Υπάρχουν φόβοι ότι η επίθεση του συριακού Στρατού στην Ράκκα παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο εμπλοκής με τις ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί στέλνουν δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή.
Ρωσία και Ιράν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίζουν ενταντικοποίηση των επιχειρήσεων στην Ράκκα πριν προλάβουν να αναμιχτούν οι ΗΠΑ.
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον λαό του ανακοινώντας την ετοιμότητα της χώρας του να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ ενώ ανακοίνωσε την μεταστάθμευση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη χώρα του!
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες λόγω των μεγάλων ΝΑΤΟικών ασκήσεων "Anakonda-16" και "Baltops-2016" που στόχο έχουν το Καλίνινγκραντ.
Αναλυτικά το διάγγελμα έχει ως εξής:
"Οι Ρώσοι συχνά λένε ότι στα σύνορα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέες δυνάμεις. Πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα και πάνω απ' όλα είναι τα σύνορα μας, τα κοινά μας σύνορα, τα σύνορα της Λευκορωσίας στα οποία αναπτύσσονται οι νατοϊκές δυνάμεις".
"Το βλέπουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα χωρίς φασαρία".
"Η Ρωσική ηγεσία αντιδρά με ένα δίκαιο τρόπο. Έχουμε κοινή άμυνα γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια των χωρών μας, της κοινής μας πατρίδας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας".
"Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας βρίσκονται στην "καρδιά" αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης'.
"Αν υπάρξει σύγκρουση τότε εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε στη μάχη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν εδώ".
"Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε αυτό το γεγονός από τους συναδέλφους μας στη Δύση, συνεργάτες ή ανταγωνιστές".
"Γνωρίζουν τις συμφωνίες μας με τη Ρωσία".
"Τα λέω για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου στην ΚΑΚ".
"Η Λευκορωσία είναι πρωτοπόρος της διαδικασίας ενοποίησης του μετασοβιετικού χώρου".
"Ήμασταν πάντα υπέρ μιας αληθινής επαναπροσέγγισης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών".
"Αν ακολουθήσουμε διαφορετικές αρχές λόγω συγκεκριμένων φιλοδοξιών εκ μέρους συγκεκριμένων χωρών και ηγετών συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν θα υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ των Δημοκρατιών και θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ μας όπως σε Ουκρανία και σε άλλες περιοχές των ΚΑΚ, ο θεός είναι κατά των πολέμων".
"Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα στα έθνη μας. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα μαζί".
Στην Πολωνία έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ καθώς και βαρύ πυροβολικό, μαχητικά και πολεμικά πλοία,από 24 χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Πρόκειται για την άσκηση με την κωδική ονομασία Anakonda-16, η οποία αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Πολωνία βρίσκονται ήδη 1.000 Βρετανοί στρατιώτες και πάνω από 14.000 Αμερικανοί.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επιπλέον 12.000 Πολωνοί, καθώς και στρατοί από χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.
Στην Βαλτική το ΝΑΤΟ διεξάγει τις ασκήσεις με την επωνυμία «Baltops 2016» που ξεκίνησαν  στις 3 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως 18 Ιουνίου στο νότιο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας, θέτοντας σε επιφυλακή τις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το  σουηδικό  Γενικό  Επιτελείο, στις   ασκήσεις συμμετέχουν ναυτικές δυνάμεις από τ Σουηδία, την Φινλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με αρχές της Εσθονίας, συμμετέχουν  50 πολεμικά πλοία από  18 κράτη του ΝΑΤΟ και  εταίροι της συμμαχίας, καθώς και 60 μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Περισσότερα από 4.500 άτομα θα συμμετάσχουν στην άσκηση.
Περίπου 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να λάβουν μέρος στην άσκηση "Iron Wolf 2016".
Η πρώτη φάση της άσκησης συγκεντρώνει στρατιώτες από τη Λιθουανία, την Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ και την Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο.
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, A-10 Warthog και βομβαρδιστικά Β-52 στη Λιθουανία.
Η Γερμανία έστειλε τεθωρακισμένα Boxer και οβιδοβόλα PzH Howitzer ενώ η Δανία τεθωρακισμένα Leopard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου