Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – Η ΕΠΟΧΗ της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ.(βιντεο)

Υδροχόος
Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι ο Αισχύλος υπονοεί την αλλαγή από την Εποχή του Κριού στους Ιχθείς.
Στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, το Κριάρι είναι σύμβολο του Άμμωνος-Ρα, καθώς απεικονίζεται με κέρατα ή ακόμα και κεφάλι κριαριού. Ο Άμμων-Ρα, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ταυτίζεται, τουλάχιστον, από τον 6ο π.Χ. αιώνα, με τον Δία ως Ζευς Άμμων. Αλλά και ο Πίνδαρος στους Πυθιονίκες του, ταυτίζει τον Δία με τον Κριό, καθώς είχε μεταμορφωθεί σε κριάρι (το χρυσόμαλλο) προκειμένου να ξεγελάσει τους Γίγαντες.
Συνεπώς, στον Προμηθέα Δεσμώτη, έχουμε μία ταύτιση του ζωδίου-αστερισμού Κριού (ή Άρνειου) με τον Δία, του οποίου ο Αισχύλος προβλέπει την πτώση.
Αυτός που βρήκαν οι μαθητές του Ιησού, βαστάζοντα υδρία ύδατος, δεν ήταν παρά ένας υδροχόος… Ενδεχομένως, λοιπόν, ο Ιησούς λίγο πριν το τέλος της ζωής Του (συμβολικά λογιζομένη ως Εποχή των Ιχθύων) προαναγγέλλει τον ερχομό της επόμενης Εποχής: του Υδροχόου.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχει κάποια αξία να δούμε είναι, ίσως, τι θα μπορούσε να σημαίνει το γεγονός ότι μπαίνουμε στον Υδροχόο.
Υδροχόος ή Γανυμήδης
Υδροχόος ή Γανυμήδης
Στην ελληνική μυθολογία, ο Υδροχόος συνδέεται άμεσα με το Γανυμήδη, γιο του βασιλιά Τρώα. Ήταν ο πιο ωραίος από τους ανθρώπους, γ’ αυτό και ο Δίας, μεταμορφωμένος σε αετό τον άρπαξε, για οινοχόο του ιδίου και των υπολοίπων Θεών, και τον ανέβασε στον Όλυμπο. Τον απάλλαξε από τα γηρατειά και τον έκανε αθάνατο.
Εκτός από τον μύθο, την ίδια αφήγηση διαβάζουμε και στον ουρανό καθώς στον αστερισμό του Υδροχόου προηγείται ο αστερισμός του Αετού, ο οποίος τον καθοδηγεί.
Τον καθοδηγεί σε ένα ανώτερο επίπεδο: Στην κατοικία των Θεών.
ΥΔΡΟΧΟΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον συμβολισμό της ανθρωπότητας (ή τουλάχιστον των Ελλήνων) ως Γανυμήδη, όπου καθώς μεταβαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, θα μας αρπάξει με την σειρά του να μας οδηγήσει σε συνταρακτικές αλλαγές, πνευματικής ανάτασης και συνεχής αναζήτησης υψηλών επίπεδων γνώσης.
Πρόκειται για την Εποχή που θα μας φέρει πιο κοντά στην ενότητα, ομαδικότητα, συλλογικότητα και κοινωνικότητα (όπως των 12 Θεών). Ισοτιμία και ισότητα. Αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη θα διαχειρίζονται τα κοινά (κάτι που σιγά-σιγά βλέπουμε ήδη να συμβαίνει).
Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα. Ο Γανυμήδης καθοδηγείται από έναν αετό, γνώρισμα του Δία, που κινείται στον αέρα. Όλα αυτά μαζί δηλώνουν σύμβολα υπέρτατης νόησης και ελευθερίας που τείνουν να κατακτηθούν, όσο ανεβαίνουν ψηλότερα στα ανώτερα δώματα, αλλά και να διαδοθούν σε όλο τον χώρο και την έκταση που εποπτεύουν. Απεριόριστα, διαπερνώντας τα πάντα, ως άλλος Ηρακλής που καθαρίζει σε μία μέρα τους σταύλους του Αυγεία από την κόπρο (και την σαπίλα που μαστίζει την εποχή των Ιχθύων – την δική μας εποχή) που από χρόνια είχαν συσσωρευτεί. Ξεπερνώντας και καταργώντας κάθε δυσκολία, απ’ όπου κι αν προέρχεται: από κοινωνικοπολιτικά έως νοητικά και συναισθηματικά φράγματα.
ΝΤΠ
Η εποχή του Υδροχόου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί (με βάση τα σημερινά δεδομένα) ως η Νέα Εποχή που θα αντιταχθεί στην εποχή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που καθιερώθηκε από την αρχή σχεδόν της Εποχής των Ιχθύων,κατα την οποια οι Ολύμπιοι αποχώρησαν προσωρινά από τον Όλυμπο στις επιθέσεις των Γιγάντων.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθούμε και να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι απαραίτητο να συμβάλουμε κι εμείς: ο καθένας ξεχωριστά, μα και όλοι μαζί.
Συν Αθηνά και χείρα κίνη
Άραγε… μπορεί η Εποχή του Υδροχόου-Γανυμήδη να σχετιστεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου