Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Στις ΗΠΑ ο Μπουτάρης για το ίδρυμα Rockefeller και την ένωση των θρησκειών.


prison7162
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ετοιμάζει ταξίδι στην Αμερική ετοιμάζει το διάστημα από 29 Μαΐου έως 8 Ιουνίου για να επισκεφτεί το ίδρυμα Rockefeller και να συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Φόρουμ του American Jewish Committee για την προώθηση της Διακήρυξης ενάντια στον Αντισημιτισμό και την ένωση όλων των θρησκειών και των φυλών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης θα μεταβεί αρχικά στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα στο Ίδρυμα Rockefeller προς τιμήν της πόλης της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή παγκόσμιων εταιρειών, οργανισμών και μελών της Ελληνικής Διασποράς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της πόλης στο πλαίσιο του Δικτύου για τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις (100 Resilient Cities), όπου ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέλος.
Επιπλέον, θα τιμηθεί με το "Βραβείο Δαμασκηνός", που θα τού απονεμηθεί από τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα.
Μετά τη Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει, στις 4 Ιουνίου, ταξίδι στην Ουάσινγκτον, προκειμένου ο κ. Μπουτάρης και η αντιπροσωπεία του Δήμου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ του American Jewish Committee για την προώθηση της Διακήρυξης ενάντια στον Αντισημιτισμό και την συνύπαρξη ανθρώπων όλων των φυλών, εθνικοτήτων και θρησκειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου