Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τους ξέφυγε από τον έλεγχο το CERN και η Γη είναι εκτός ελέγχου τις τελευταίες ημέρες…


Έρευνα της NASA που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances εξηγεί ότι από το 1899 ο άξονας περιστροφής της Γης ταλαντευόταν με κατεύθυνση προς τον Καναδά ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αλλάξει φορά και πλησιάζει την Αγγλία.
Η αλλαγή είναι δραματική
Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Surendra Adhikari του Propulsion Lab Jet της NASA. «Η πρόσφατη στροφή από την…

κατεύθυνση του 20ου αιώνα είναι πολύ δραματική,» δήλωσε ο Adhikari. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να μην είναι επικίνδυνη προς το παρόν, όμως έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει το πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στον πλανήτη. Όταν λέει ανθρώπινων παρεμβάσεων 

Η επίσημη θεωρεία που προβάλετε προς τα έξω είναι ότι, ο λόγος που μετακινήθηκε ο άξονας περιστροφής της γης είναι η αλλαγή στην κατανομή τους βάρους στη Γη, λόγω του λιώσιμου των πάγων. Εκτιμάται ότι στην δυτική Ανταρκτική χάνονται 124 τρισεκατομμύρια κιλά πάγου κάθε χρόνο. 

Αυτό είναι τουλάχιστο παιδαριώδες, δεν είναι δυνατόν όσο μεγάλοι όγκοι πάγου και να έχουν λιώσει να καταφέρουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ανατρέψουν αυτή την φορά.
Το μυστικό που θέλουν να κρύψουν είναι αλλου! 
Από την ημέρα στα τέλη του 2015 που ο επιταχυντής CERN άλλαξε επίπεδο μια σειρά περίεργων φυσικών γεγονότων έχει επηρεάσει τον πλανήτη ολόκληρο. Είναι προφανές ότι έχουν διαταραχθεί πολλά ενεργειακά παιδεία επάνω στην γη. 
Στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν μια αλλαγή της πολικότητας των πόλων της γης όπως όλοι οι επιστήμονες αναμένουν.
Το γεγονός λοιπόν ότι πριν από λίγες ημέρες ο επιταχυντής CERN έκλεισε, λόγο υποτιθέμενης βλάβης που προκάλεσε ένα κουνάβι! Μόνο σε σκέψεις μπορεί να με βάλει. Η γνώμη μου είναι, ότι η κατάσταση στο πείραμα έφυγε από τον έλεγχο των επιστημόνων και προκάλεσε μια αλυσίδα γεγονότων με απρόβλεπτες συνέπειες μέχρι τώρα και για τον λόγο αυτό, από εκείνες τις μέρες και μετά ο πλανήτης κυριολεκτικά βρίσκεται εκτός ελέγχου, με περίεργα και πρωτόγνωρα φαινόμενα να συμβαίνουν σε κάθε μήκος και πλάτος του.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρακολουθούμε μέ κάθε μέσο που μας δίνει η τεχνολογία και μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση, να καταγράφουμε, να αναλύουμε και να δημοσιοποιούμε από αυτό το μικρό βήμα που μας δίνει η τεχνολογία, για όσους ανήσυχους και καχύποπτους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν απομείνει.

Μείνετε συντονισμένοι είμαι σίγουρος ότι από εδώ και πέρα έχουμε να δούμε πολλά…

Γιατί αλλάζει επίπεδο το CERN

 Γνωρίζοντας πως ο LHC, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο, έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, οι επιστήμονες στο CERN ήδη ετοιμάζουν το επόμενο μηχάνημα που θα εφοδιάσει το ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών.
 Τα νέα σχέδια του CERN: Ο μικρότερος,φθηνότερος αλλά και πολύ καλύτερος διάδοχος του επιταχυντή LHC
 Ο επιταχυντής που από το 2000 που ξεκίνησε η λειτουργία του, μέχρι και σήμερα, έχει οδηγήσει σε τεράστιες ανακαλύψεις, υπολογίζεται ότι θα αντέξει μέχρι και το 2030. Οι μελέτες για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, σε ένα πείραμα τόσο μεγάλης εμβέλειας, δεν θα μπορούσαν να μείνουν για την τελευταία στιγμή.
 Οι επιστήμονες του CERN εξέταζαν, εδώ και αρκετά χρόνια, το...
πείραμα Advanced Wakefield Experiment, ή πιο σύντομα AWAKE. Μετά από αρκετά χρόνια μελέτης, η αρχική φόρμουλα ώστε να δημιουργηθεί ο νέος επιταχυντής βρέθηκε, το 2013 το πείραμα εγκρίθηκε από το Ερευνητικό Συνέδριο του CERN και η προετοιμασία για την δημιουργία του νέου επιταχυντή ξεκίνησε.
 Οι υπεύθυνοι του προγράμματος είχαν ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους. Αυτό διότι όχι μόνο θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μηχάνημα από το ήδη εξωπραγματικό LHC, αλλά επειδή συνάμα αυτό θα έπρεπε να είναι και φθηνότερο. Με την τεχνική που παρουσιάζει το πείραμα AWAKE, υπολογίζεται πως η επιτάχυνση των σωματιδίων μπορεί να είναι εώς και 1.000 φορές μεγαλύτερη. Παράλληλα, το κόστος της κατασκευής αναμένεται να είναι πολύ μικρότερο, αφού ο νέος επιταχυντής θα είναι... mini διάστασης, παρουσιάζοντας όμως μια πολύ εξελιγμένη τεχνική επιτάχυνσης.

Σωματίδια που... σερφάρουν – Η νέα τεχνική που κάνει την διαφορά

 Ανάμεσα στους επιστημονικούς κύκλους του CERN υπάρχει η πεποίθηση πως κατασκευές όπως αυτή του LHC έχουν φτάσει το μέγιστο όριο αποδοτικότητας. Αυτό διότι τέτοιου είδους μηχανισμοί επιτάχυνσης, στηρίζονται στο τεράστιο μήκος τους, ώστε να προλάβουν τα σωματίδια να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες. Δηλαδή, για την δημιουργία ενός ισχυρότερου LHC θα χρειάζονταν υπέρογκα χρηματικά ποσά, αφού τα 27 χιλιόμετρα του τωρινού μήκους του θα έπρεπε να αυξηθούν.
 Η νέα τεχνική ξεφεύγει από τις τεράστιες σήραγγες που ως τώρα είχαμε συνηθίσει. Η επιτάχυνση στηρίζεται σε χρήση λέιζερ μέσα σε ειδικό πλάσμα. Για την ανάπτυξη ταχύτητας, όπως σημείωσε σε περιοδικό ο επικεφαλής του πειράματος Αλεν Κάλντγουελ, θα εκτοξεύεται μία δέσμη λέιζερ που θα διαπερνά τη μάζα πλάσματος εντός του επιταχυντή. Με αυτόν τον τρόπο θα προκαλεί ταλάντωση των ηλεκτρονίων και των θετικά φορτισμένων ιόντων. Οι περιοχές που θα είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένες θα δημιουργούν κύματα, τα οποία θα επιταχύνουν τα σώματα συνεχώς.
 Το σωματίδια θα κινούνται πάνω στα κύματα, με τρόπο που θυμίζει... σερφάρισμα. Η διαφορά με τους συμβατικούς επιταχυντές, είναι πως τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούνται κατά τέτοιο τρόπο, είναι πολύ πιο ισχυρά. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως το μήκος ενός τέτοιου επιταχυντή θα περιορίζεται σε λίγα χιλιόμετρα, χωρίς ακόμα να έχει υπολογιστεί η ακριβής του διάσταση.

Τα τελευταία βήματα πριν το AWAKE και η μεγάλη κληρονομιά που αφήνει ο LHC

 Υπολείπονται ακόμα μερικά πειραματικά δεδομένα, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται η επαναστατική ιδέα των επιστημόνων του CERN. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το επιστημονικό δυναμικό του μεγαλύτερου πυρηνικού πειράματος στον κόσμο, εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με αυτήν την νέα εξέλιξη, που είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα των ερευνών τους.
 Μένει να δούμε αν το AWAKE θα μας προσφέρει αντίστοιχες ανακαλύψεις με αυτές του LHC, που ομολογουμένως έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Η ανακάλυψη του «σωματιδίου του θεού» αλλά και η πανίσχυρη σύγκρουση δεσμών του 2010, είναι μέρος της κληρονομιάς που ο LHC θα αφήσει στον πολλά υποσχόμενο διάδοχο του.

Έτσι θα γίνει η μαγνητική αντιστροφή των πόλων της γης και η τέλεια καταστροφή!

 Η Γη αποτελεί έναν τεράστιο φυσικό μαγνήτη και έχει όλα τα ανάλογα χαρακτηριστικά, δηλαδή, το Βόρειο μαγνητικό Πόλο, το Νότιο μαγνητικό Πόλο και τον μαγνητικό ισημερινό. 
 Οι μαγνητικοί αυτοί πόλοι της Γης συνιστούν τα γήινα εκείνα σημεία με τη μεγαλύτερη μαγνητική ένταση και βρίσκονται αρκετά κοντά στα αντίστοιχα ετερώνυμα γεωγραφικά σημεία. Ο μαγνητικός ισημερινός (της Γης) αντίθετα συνιστά την ουδέτερη μαγνητική ζώνη με την.... ελαχιστότερη ένταση μαγνητικού πεδίου.
 Ο Γήινος μαγνητισμός ονομάζεται και γεωμαγνητισμός, το δε δημουργούμενο πέριξ της Γης μαγνητικό πεδίο γεωμαγνητικό πεδίο. (Πηγή: wikipedia)
 Ο βόρειος και ο νότιος μαγνητικός πόλος της Γης έχουν αλλάξει πολλές φορές στην ιστορία του πλανήτη μας, με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν από 780.000 χρόνια. Οι γεωφυσικοί που μελετούν το μαγνητικό πεδίο πίστευαν εδώ και καιρό, ότι μπορεί να πλησιάζει η ώρα που οι πόλοι της Γης θα αντιστραφούν ξανά και, σύμφωνα με κάποια νέα δεδομένα αυτό ίσως συμβεί νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν μέχρι τώρα.
 Ο δορυφόρος «Swarm» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος αποκάλυψε, ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί 10 φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα, «χάνοντας» περίπου 5% σε μια δεκαετία, αντί 5% σε έναν αιώνα.
 Μια αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου μπορεί να υποδηλώνει μια επικείμενη αντιστροφή, για την οποία οι επιστήμονες προβλέπουν ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει σε λιγότερο από 2.000 χρόνια. Ο μαγνητικός βορράς φαίνεται ότι κινείται προς τη Σιβηρία.
 Οι γεωφυσικοί δεν κατανοούν πλήρως τη διαδικασία των γεωμαγνητικών αντιστροφών, αναφέρει δημοσίευμα του Salon, ωστόσο συμφωνούν ότι το πεδίο του πλανήτη μας είναι σαν ένας δίπολος μαγνήτης.
 Το κέντρο της Γης αποτελείται από έναν εσωτερικό πυρήνα στερεού σιδήρου και ένα εξωτερικό πυρήνα υγρού σιδήρου, έναν ισχυρό ηλεκτρικό αγωγό. Η περιστροφή της Γης ανατρέπει αυτόν τον κινούμενο υγρό σίδηρο και παράγει ένα αυτό-διαιωνιζόμενο μαγνητικό πεδίο με το βόρειο και το νότιο πόλο.
 Κάθε τόσο η ροή του υγρού σιδήρου διαταράσσεται τοπικά και ανατρέπει μέρος του πεδίου προς την αντίθετη κατεύθυνση, αποδυναμώνοντας το.
 Το τι προκαλεί αυτές τις διαταραχές είναι άγνωστο.
 Φαίνεται ότι είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια ενός φυσικά χαοτικού συστήματος και οι γεωφυσικοί την παρατηρούν συχνά σε προσομοιώσεις υπολογιστών.
 «Όπως συμβαίνει και με τους τυφώνες, δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς πότε ή που θα ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία, ακόμη κι αν κατανοείς τη βασική φυσική» ανέφερε ο Gary A. Glatzmaier, γεωφυσικός από το πανεπιστήμιο Καλιφόρνια.
 Τυπικά, η τοπική αντιστροφή υποχωρεί μετά από 1.000 χρόνια περίπου, αλλά μερικές φορές η συστροφή του πεδίου συνεχίζει να εξαπλώνεται και τελικά καταφέρνει να αντιστρέψει την πολικότητα όλου του πεδίου. Η διαδικασία αυτή συντελείται κατά μέσο όρο σε 5.000 χρόνια: μπορεί να συμβεί γρήγορα σε 1.000 χρόνια ή πολύ αργά σε 20.000 χρόνια.
 Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου, που παρατήρησε ο δορυφόρος Swarm, να μην οδηγήσει σε πλήρη αναστροφή.
 Όντως, όπως επισήμανε ο Glatzmaier, υπήρξαν πολλές λανθασμένες εκκινήσεις στη γεωλογική ιστορία.
 Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς μια γεωμαγνητική αντιστροφή θα μπορούσε να επηρεάσει το σύγχρονο πολιτισμό μας, αλλά είναι απίθανο να φέρει την καταστροφή. Παρά το γεγονός ότι το πεδίο παρέχει ουσιαστική προστασία από την ισχυρή ακτινοβολία του Ήλιου, τα απολιθώματα δεν αποκαλύπτουν μαζικές εξαφανίσεις ή αυξημένη ζημιά από ακτινοβολία κατά τις ανατροπές του παρελθόντος. Ενδεχομένως να επηρέαζε τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα συστήματα επικοινωνιών, αλλά ο Glatzmaier δεν ανησυχεί. «Σε χίλια χρόνια από τώρα πιθανότατα να μην έχουμε καν ηλεκτροφόρα καλώδια. Θα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ, που θα έχουμε σχεδόν σίγουρα την απαραίτητη τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου