Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Διώκουν τον δημοσιογράφο που είχε γράψει για την ελληνική καταγωγή των Τούρκων!Το Νοέμβριο του 2012 δημοσιεύτηκε στην Τουρκία ένα άρθρο του Ahmet Altan, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας, Taraf. Ο αρθρογράφος είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο του, το οποίο αναφερόταν στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά των Τούρκων.
Στην ουσία, κατά τη διάρκεια του άρθρου ομολόγησε πως η πλειοψηφία των Τούρκων έχει ελληνική στην πλειοψηφία καταγωγή και αρμένικη στις περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, αφού στην ουσία πρόκειται για απογόνους των ανθρώπων που ζούσαν στις περιοχές που κατέλαβαν οι Οθωμανοί. 
Το άρθρο αυτό προκάλεσε πλήθος πολιτικών αντιδράσεων, αφού οι Τούρκοι αρνούνταν να δεχτούν ότι στην χώρα τους επιβίωσαν εκατομμύρια γηγενείς, οι οποίοι σκλαβώθηκαν. 
Ο Ahmet Altan προσπάθησε με κάθε τρόπο να ανατρέψει όλα όσα θεωρούν οι Τούρκοι δεδομένα σχετικά με την τουρκική καταγωγή και κληρονομιά. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι πολέμιος της ελευθεροτυπίας. 
Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση αυτή του Τούρκου αρθρογράφου οδήγησε στη δίωξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου