Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με 153 «ΝΑΙ» και από αύριο... ο Θεός.. να βάλει το χέρι του!

«Έφεραν νύχτα» το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΣ των 7500 σελίδων, για να ψηφιστεί αδιάβαστο!

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει από αύριο τις ζωές όλων καθώς εισάγει νέους άγριους φόρους που ζήτησαν οι δανειστές για να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
Για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ο κόφτης πέρασαν με 152 ψήφους καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «Οχι» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν σε αυτά. 
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης όχι 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ απουσίαζαν ο 'Αδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι.
 
Κατά πλειοψηφία και με 152 ψήφους, υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία που αφορά την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή, (δημοσιονομικός κόφτης) την οποία στήριξαν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης πλην της Βασιλικής Κατριβάνου από το ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με όλη την αντιπολίτευση καταψήφισαν.
 
Ο κ.Κατριβάνου καταψήφισε και το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας.
 
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η Χρυσή Αυγή επί συγκεκριμένων άρθρων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ορισμένα από αυτά.
 
Ειδικότερα:
 
Η ΝΔ ψήφισε ΝΑΙ για τα άρθρα 1-43, που αφορούν την σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το άρθρο 56 που αφορά ρυθμίσεις επί των τυχερών παιγνίων και τα άρθρα 215-230 που αφορούν κύρωση συμβάσεων για την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των συμβάσεων.
 
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΝΑΙ στα άρθρα 215 και 216 που αφορούν μόνο την κύρωση της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
 
Το ΚΚΕ ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 44 που αφορά ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας εισοδήματος , το άρθρο 48 με ρυθμίσεις για την φορολογία των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες), και το άρθρο 56 που αφορά τα τυχερά παιχνίδια .
Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.
 
Το ΠΟΤΑΜΙ, ψήφισε ΝΑΙ: Στο άρθρο 1 που αφορά μόνο τη σύσταση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, στο άρθρο 56, που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, στο άρθρο 65 για τον ορισμό του επαγγελματία αγρότη, στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών, το άρθρο 105 την διαδικασία διευθέτησης διαφορών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άρθρα 215-230 για την κύρωση συμβάσεων περιφερειακών αεροδρομίων.
 
Επίσης ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 153 που αφορά δασικούς χάρτες.
 
Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών και στα άρθρα 215-230 για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ενώ δήλωσε ΟΧΙ στα υπόλοιπα.
 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, υπερψήφισε τα άρθρα 1,5, 7 και 35 που αφορούν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ δήλωσε παρών στο άρθρο 66 για αλκοολούχα ποτά και στα άρθρα 215-230 για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε επιτιθέμενος σε όσα του είχε καταλογίσει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έδειξε εκλογές το 2019. 
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ μετατρέπεται σε κινήσεις ακραίου πολιτικού σουρεαλισμού. «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κόμμα διαμαρτυρίας και λέει όχι σε όσα ψήφισε με την συμφωνία του Αυγούστου.
«Δεν έχετε αντιπρόταση. Λέτε όχι σε αυτά που ψηφίσατε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις δίχως να μας εξηγείτε ποιες είναι αυτές», απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός ο οποίος «συνεχάρη» τον πρόεδρο της ΝΔ διότι έδωσε απόψε την «μαγική λύση».
«Αφιερώσατε το πρώτο μισό της ομιλίας σας στις γνωστές ύβρεις κύριε Μητσοτάκη. Με μεγάλη επιτυχία αν κρίνω από το χειροκρότημα. Το άλλο μισό της ομιλίας σας το αφιερώσατε προσπαθώντας να δώσετε στίγμα αντιπρότασης. Καθόλου επιτυχώς αν κρίνω από τα χειροκροτήματα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πού ήσασταν τόσο καιρό κύριε Μητσοτάκη και δεν μας το λέγατε ότι έχετε το τρόπο το μαγικό τρόπο να πάτε το πλεόνασμα σταθερά στο 2% και την ανάπτυξη στο 4%; Που σας είχαμε τόσο καιρό και δε το ξέραμε ; Γιατί οι κυβερνήσεις σας το ανάποδο καταφέρανε. Να φέρουν πλεονάσματα σταθερά στο 4,5 %! Και συσσωρευμένη ύφεση από το 2009, στο 25 %», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση και στο αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές. «Μας είπατε ότι αυτές τις φοβερές ιδέες θα τις εφαρμόσετε από το 2017 ως το 2021.
Τι έγινε κύριε Μητσοτάκη ; Να μη φεύγουμε ακόμα ; Να περιμένουμε ως το 2017 ;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Βγήκε ο κος Σταμάτης και σας έκαψε τα σενάρια και το αίτημα για εκλογές. Είπε την άνοιξη του 2017 θα γίνουν εκλογές. Μας έδωσε έναν ακόμη χρόνο. Σαν πολύ δε ξεχειλώθηκε αυτή η παρένθεση; Κύριε Μητσοτάκη βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Στα έδρανα αυτά θα κάθεστε μέχρι το Σεπτέμβρη του 2019 και μετά για μια τουλάχιστον τετραετία. Όσο επιμένετε να άγεστε και να φέρεστε από τους ακραίους στο κόμμα σας και από τη διαπλοκή, δεν πρόκειται να καταφέρετε να μας κερδίσετε».
Επιπλέον για ταύτιση με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως η αναφορά του στο θέμα του χρέους απηχεί «την σταθερή θέση του κ. Σόιμπλε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος».
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε με έναν, αλλά με πολλούς και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε από τη μία πλευρά έχουμε το ΔΝΤ να ζητάει πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις και επιπλέον μέτρα αλλά ταυτόχρονα να λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να λένε ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα, που ζητάει το ΔΝΤ, και ότι χρειάζεται ελαστικότητα, να λένε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς αλλά δεν μπορούν να δώσουν διαγραφή χρέους. Αυτό είναι το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Το πρόβλημα με σας είναι ότι ταυτίζεστε με τις χειρότερες των θέσεων των δανειστών» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας : «Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν θέλετε διευθέτηση του χρέους. Είστε με το ΔΝΤ στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους».
Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική της για τους έμμεσους φόρους και κατήγγειλε ότι σήμερα προχωρά σε μια εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης αν και είχε αναλάβει δεσμεύσεις για μέτρα 7,7 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016.
«Από μνήμη δεν τα πάτε καλά. Αλλά από θράσος, έχετε περίσσευμα. Λέτε ότι η κυβέρνηση βάζει φόρους, αντί να περικόψει δαπάνες. Υπονοώντας δηλαδή ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επέλεγε αποκλειστικά το δεύτερο δρόμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Με τις δεσμεύσεις που εσείς είχατε, τι μέτρα θα παίρνατε, αν παραμένατε το Γενάρη του 2015 στη κυβέρνηση: 'Αμεσα 2 δισ. επειδή πέσατε έξω στο στόχο του 2014, μέτρα ύψους 2 δισ. για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος για το 2015, άλλα 3,7 δισ. για να πιάσετε τον στόχο του 2016. Σύνολο μέτρων 7,7 δισ. Μόνο για τη διετία 2015-2016».
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν θα κάλυπτε το κενό των 7,7 δισ. περικόπτοντας δαπάνες. «Θα μειώνατε στο μισό τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου; Θα κλείνατε σχολεία και νοσοκομεία; Τι θα κάνατε δηλαδή; Θα το κλείνατε το μαγαζί κύριε Μητσοτάκη; Δεν Θα το κλείνατε. Η αλήθεια είναι ότι και μισθούς και συντάξεις θα κόβατε και απολύσεις θα κάνατε αλλά και νέους φόρους θα επιβάλλατε. Γιατί αλλιώς τα 7,7 δισ. δεν βγαίνουν», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη ΝΔ «να σταματήσει το αστείο περί φοροκαταιγίδας» γιατί είναι ψευδές και συκοφαντικό. «Την ξέρουμε τη συνταγή σας. Και περικοπή δαπανών, και φόροι, και υιοθέτηση των πιο ακραίων θέσεων των δανειστών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε μερικά από τα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα: 
 • Η αντιπολίτευση σήμερα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο. 
 • Κατηγόρησα πως η ΝΔ από κόμμα εξουσίας, γίνεται κόμμα διαμαρτυρίας.
 • Κατηγόρησα τον κ. Μητσοτάκη ότι αυτοβαυκαλίζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά επί της ουσίας δεν τολμά να προτείνει κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση
 • Κ. Μητσοτάκη μιλάτε για μεταρρυθμίσεις δίχως να εξηγείτε ποιες είναι αυτές. Δεν τολμάτε να προτείνετε. Λέτε όχι σε αυτά που ψηφίσατε.
 • Η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο
 • Διάβασα την έγκριτη Καθημερινή, μια εφημερίδα συντηρητικής παράταξης, που είχε τίτλο, δύο ΟΧΙ και δύο ΝΑΙ από τη ΝΔ. Θα καταψηφίσει έμμεσους φόρους και κόφτη, θα υπερψηφίσει κόκκινα δάνεια και υπερταμείο
 • Την επόμενη μέρα είχαμε δήλωση του πρώην πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων, επί της ουσίας χάραξε τη γραμμή διότι στη δήλωση αυτή αναφέρθηκε στο εν λόγω ταμείο με όρους απαξιωτικούς, πράγμα που άφηνες πολύ λίγα περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει τις αρχικές του σκέψεις
 • Σήμερα έρχεται να δώσει γραμμή στον κ. Μητσοτάκη
 • Συνδυασμός θράσους και δειλίας. Αφιερώσατε το πρώτο μισό της ομιλίας σας στις γνωστές ύβρεις. Και τι δεν είπατε: Ψεύτης, απατεώνας, άσχετος, τα πάντα. Το κάνατε με μεγάλη επιτυχία, διότι ενθουσιάσατε την αξιωματική αντιπολίτευση
 • Λέτε κ. Μητσοτάκη ότι έχετε τον τρόπο να πάτε το πλεόνασμα στο 2% και την ανάπτυξη στο 4%, οι κυβερνήσεις σας όμως κατάφεραν το αντίθετο.
 • Πού ήσαστε τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι τα χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη
 • Από το 2009 μέχρι το τέλος της κυβέρνησής σας φέρατε 25% ύφεση
 • Ολες οι προβλέψεις θέλουν το 2016 να «κλείνει» με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
 • Κ. Μητσοτάκη όταν ξεκίνησε η υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια πολιτικές. Μιλήσατε για άρση της εθνικής κυριαρχίας - βαριά λέξη- αλλά εσείς το κάνατε αυτό με το πρώτο μνημόνιο
 • Που ήσασταν κ. Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος κυβερνούσε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια; Όλα όσα δεν κάνατε όταν κυβερνούσατε εφαρμόζοντας πιστά όλα όσα μας ζητούσαν οι δανειστές, θα τα κάνατε τώρα;
 • Μας είπατε για άλλη μια φορά την θέση του κ. Σόιμπλε. Δεν διαπραγματευόμαστε με έναν άλλα με πολλούς. Απο τη μία το ΔΝΤ με σκληρά μέτρα και διαγραφή χρέους και από την άλλη τους Ευρωπαίους, που λένε υπερβολικά τα μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς, αλλά χωρίς διαγραφή χρέους.
 • Ταυτίζεστε με τις χειρότερες προτάσεις των δανειστών. Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά όχι ρύθμιση του χρέους.
 • Τι έγινε κ. Μητσοτάκη, να μην φεύγουμε ακόμα; Να περιμένουμε ως το 2017
 • Το «φύγετε αμέσως» έγινε «Άνοιξη του 2017»
 • Νέες εκλογές το 2019 και όχι νωρίτερα
 • Θυμάμαι πως επανειλημμένα μας λέγατε φέρτε συμφωνία, αρκεί να μείνουμε στο ευρώ. Μου κάνει εντύπωση η στάση σας, μιας καιο αυτά που θα ψηφίσουμε σήμερα είναι από την συμφωνία του Ιουλίου.
 • Η επιλεκτική σας αμνησία είναι πιο βαθιά, καθώς ξεχνάτε τον λόγο γιατί βρεθήκατε και μετά τη συμφωνία στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
 • Πήγαμε σε εκλογές έχοντας τη συμφωνία στο τραπέζι ανοιχτά και ειλικρινά. Πράγματι, δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα θέλουμε, αλλά δεν ήταν λίγα και αυτά που πετύχαμε.
 • Προσπαθείτε να βγάλετε συνέχεια τον λαό αδαή και ηλίθιο.
 • Δεν χωράει το μυαλό σας ότι ο λαός είπε το Σεπτέμβρη ότι και δυσκολίες αντέχει αρκεί να μη γυρίσουν πίσω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα.
 • Τα γεγονότα είναι σαφή. Ακυρώσαμε πολλές από τις καταστροφικές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων Σαμαρα-Βενιζέλου -το πλαίσιο τ6ης 5ης αξιολόγησης, που δεν έκλεισε ποτέ.
 • Τότε προσπαθούσατε να πετύχετε πρωτογενή πλεονάσματα που θα καταδυνάστευαν τον λαό.
 • Ακυρώσαμε τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, το λοκ άουτ, απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
 • Φαίνεται ότι από μνήμη δεν πάτε καλά, από θράσος όμως έχετε περίσσευμα
 • Με τις προσπάθειες μας, καταφέραμε να μείνουν στην πραγματική οικονομία και στους πολίτες 20 δισεκατομμύρια για την επόμενη τριετία.
 • Μας κατηγορείτε για επιβάρυνση 1,8 δισ όταν εσείς είχατε πάνω από 2 δισ. Πως θα καλύπτατε αυτό το κενό; Χωρίς φόρους;
 • Για να δούμε τι εννοείτε λέγοντας περικοπές δαπανών και τι μέτρα θα παίρνατε. Μόνο από την απόκλιση του στόχου του πλεονάσματος για το 2014, πέσατε έξω 2 δισ ευρώ.
 • Για το 2015 είχατε δεσμευτεί για πλεόνασμα 3,5%, Εμείς το κάναμε -0,25. Εξοικονόμηση 5, 8 δισ. για την οικονομία.
 • Για το 2016 είχατε δεσμευτεί για πλεόνασμα 4,5%. Εμείς για 0,75%. Εξοικονόμηση 6,7 δισ.
 • Είχατε δεσμευτεί για πλεόνασμα 4,5% εμείς για 1,5%, εξοικονόμηση 5,4 δισ, ενώ το 2018 είχαν πει για 4,2% και εμείς για 3,5%. Εξοικονόμηση 700 εκατ.
 • Σας άκουσα ότι δεν είστε αντίθετος με το μηχανισμό διόρθωσης. Σήμερα καταθέσατε την κάθετη αντίθεσή σας
 • Διατηρήσαμε τις συντάξεις στην ονομαστική τους τιμή για το 92% των δικαιούχων για 2 εκατ. συμπολίτες μας που είδαν 11 φορές να μειώνονται οι συνάξεις τους
Τη διαβεβαίωση ότι τα ισοδύναμα μέτρα που αναζητούνται για να αποτραπεί το πάγωμα των αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων, τουλάχιστον για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, θα εξευρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα από τον κωδικό 69000, έδωσε μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
"Η τροπολογία διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Στη δήλωση του κ. Καμμένου αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υποστήριξαν, ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.
«Γιατί αντιδράτε; Θέλετε να κοπούν τα χρήματα από τους ενστόλους; Οι ένστολοι έδωσαν την ψυχή τους για τη μετανάστευση" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ο κ. Καμμένος κάλεσε την αντιπολίτευση, να στηρίξει την εθνική προσπάθεια που φθάνει στο τέλος, όπως είπε, με τη λύτρωση του ελληνικού λαού και μια απόφαση για την αξιολόγηση που θα παίρνει θέση για το χρέος.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις που εξέφρασε, όπως είπε, ότι το μείζον θέμα αλλά οι μεταρρυθμίσεις.
"Το πρόβλημα του χρέους αναγνωρίστηκε στην Ευρώπη ακόμη και από εκείνους που το πολέμησαν και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα", είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους".
Αναγνώρισε ότι η φορολογία "πολλές φορές είναι δυσβάσταχτη" αλλά τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που η Βουλή των Ελλήνων παίρνει τέτοιου είδους μέτρα και τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη, κάτι που, όπως είπε, δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αναφερόμενος στο θέμα του κόφτη, είπε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά "μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

mnimonio997__article__article__article
Ακόμα και τους μνημονιακούς προκατόχους τους κατάφεραν να ξεπεράσουν οι τριτομνημονιακοί συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος! Έτσι, αργά τη νύχτα έφεραν στη βουλή το πολυνομοσχέδιο-τέρας για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, το οποίο φτάνει -και ίσως ξεπερνά- τις 7.500 σελίδες!!! Στο τέρας δεν συμπεριλαμβάνεται ο διαβόητος «κόφτης», που θα κατατεθεί σήμερα ως τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο.
Η «επεξεργασία» του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη, στη μία μετά το μεσημέρι. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο, και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους λίγες ώρες για να διαβάσουν αυτές τις 7.000 και πλέον σελίδες, να τοποθετηθούν επ’ αυτών και τέλος να το υπερψηφίσουν ή όχι! Όπως αντιλαμβάνεστε, και να θέλουν να το μελετήσουν είναι ανθρωπίνως αδύνατον!
Θα ψηφίσουν, λοιπόν, για το μέλλον μας, κυριολεκτικά στα τυφλά! Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους και κατ’ αυτόν τον τρόπο βγαίνουν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Έθνους και του Λαού!
(ΥΓ): Νύχτα το έφεραν, νύχτα θα τσακιστούν και θα φύγουν μαζί του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου