Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Νεολαία Ελληνορουφιάνων..


Η εγκλωβισμένη κοινωνία
Έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα φασιστοειδή που φύτεψε η κυβέρνηση και η Ε.Ε στις καίριες θέσεις του Κράτους. Έχει ξεφύγει τόσο πολύ που μόνο με την εποχή του  μπορεί να συγκριθεί το σταλινικό μυαλό τους και το μίσος που χρόνια τρέφουν εναντίον του ελληνικού λαού. Την ώρα που η κυβέρνηση έσωσε τις τράπεζες δίνοντάς τους πλήρη αυτοδυναμία, την ώρα που συζητούν για το
δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που μέχρι τις 10 Νοεμβρίου πρέπει να ψηφιστεί, έχουν αφήσει ελεύθερο το μεγαλύτερο όργανο του συστήματος, εφοριακό-συνδικαλιστή-άεργο-κομματόσκυλο, Αλεξιάδη, να λέει και να προγραμματίζει καταστάσεις για το αύριο χωρίς να υπάρχει αντίσταση από πουθενά. Ούτε από την αντιπολίτευση ούτε και από τις πληρωμένες δημοσιογραφικές πένες. Αλλά ούτε και από τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών που βγαίνουν στο δρόμο μόνο για τα δικαιώματα της συντεχνίας.
Από το προπαγανδιστικό έντυπο Μαύρη “Αυγή” ο πολλά βαρύς και πάντα ΝΑΙ σε όλα, υπουργός Αλεξιάδης, ξεφούρνισε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εισαχθεί μάθημα στα ελληνικά σχολεία με τίτλο “Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης”
Σε αυτό το φοβερό πρότζεκτ των αριστερών μυαλών συμμετέχει και ένα άλλο φασιστοειδές ο υπουργός Παιδείας, Φίλης. Σύμφωνα με τον εφοριακό Αλεξιάδη (ο οποίος ηδονίζεται και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούν να κάνουν ντου οι εφοριακοί στα σπίτια Ελλήνων για αδήλωτα χρήματα και αντικείμενα αξίας) ο σκοπός του μαθήματος στα ελληνικά σχολεία θα είναι ένας: Να μάθουν οι μαθητές ότι τα χάλια στους ελληνικούς δρόμους, τα χάλια στα δημόσια νοσοκομεία, τα χάλια σε κάθε δημόσιο έργο δεν οφείλεται στο κράτος, στους πολιτικούς και στους υπαλλήλους του αλλά αποκλειστικά στον Έλληνα που δεν πληρώνει τους φόρους.
Ναι, όπως το ακούτε ο κ. Αλεξιάδης έχει σκοπό να βάλει στο μυαλό των νεότερων γενεών πως ό,τι συνέβη στην Ελλάδα δεν έφταιγε κανείς άλλος παρά μόνο οι Έλληνες πολίτες που δεν πλήρωναν τους φόρους τους. Από τον Πάγκαλο και το “μαζί τα φάγαμε” πήγαμε στον Αλεξιάδη “στο μόνοι σας τα φάγατε”. Έξω από τις ευθύνες οι πολιτικοί για όλα τα δημόσια έργα, που μόνο με λαμογιά, μίζα και ρεμούλα έδιναν οι κυβερνήσεις από την εποχή του γέρου Καραμανλή. Μόνο οι πολίτες έφταιγαν, όλους τους άλλους θα τους “καθαρίσει” ο Αλεξιάδης μέσω εκπαίδευσης των νέων γενεών. Ο παππούς σου έφταιγε για όλο το μαύρο χρήμα δις ευρώ που κινούνταν και κινείται στην Ελλάδα και κανείς που να είχε σχέση άμεση ή έμμεση με την πολιτική.
Εκτός όμως από το όραμα Αλεξιάδη που κάνει την ναζιστική εκπαίδευση που σχεδίασε ο Γκέμπελς και η παρέα του στην Γερμανία του ’39 να μοιάζει παρανυχίδα, ο υπουργός έβρισε ολόκληρες γενεές Ελλήνων λέγοντάς ότι δεν ήταν πολίτες αλλά υπήκοοι :”Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη”. Δηλαδή δεν είχε φορολογική συνείδηση ο μαλάκας Έλληνας που επί δεκαετίες πλήρωνε μέσω φόρων πολλούς κώλους Αλεξιάδηδων να στρογγυλοκάθονται στις δημόσιες υπηρεσίες αφού πρώτα είχαν φιλήσει άπειρους άπλυτους κώλους βουλευτών όλων των κυβερνήσεων. Φορολογική συνείδηση θα έχει τώρα ο Έλληνας που θα δίνει διαταγή ο Αλεξιάδης να κάνει έφοδο σε σπίτια Ελλήνων λες και είναι δικό του τσιφλίκι. Αυτό όμως για τον Αλεξιάδη είναι σεβασμός στον πολίτη και όχι αντιμετώπιση του Έλληνα ως υπηκόου ή χειρότερα ακόμα ως κολίγου.
Από ό,τι φαίνεται τα κοπρόσκυλα του Δ’ Ράιχ που φύτεψε εδώ η Ε.Ε έχουν βάλει μπροστά όλες τις μηχανές να αλλοιώσουν την οποιαδήποτε ιστορική αλήθεια, να θεοποιήσουν την κάθε κυβέρνηση που πέρασε από το 1944 και μετά στην Ελλάδα και να αφήσουν στην ιστορία τον Έλληνα ως ένα λαμόγιο που λόγω του δικαιώματος της Ελευθερίας γαμούσε κι έδερνε φέρνοντας την χώρα στο τέλμα που βρίσκεται.  Δεν θα αργήσουν οι εποχές που οι νεότερες γενιές θα είναι οι σπιούνοι της χώρας. Που μετά το άριστα που θα παίρνουν στο “Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης” θα έχουν πριμοδότηση για θέση σε ευρωπαϊκό κόμμα αν καρφώσουν τους ίδιους τους γονείς τους που έβγαλαν “μαύρο” μεροκάματο 10 ευρώ για να τα θρέψουν.
Υπέροχες εποχές ξεκινούν. Η κυβέρνηση, είτε αυτή είτε άλλη, θα αλλάξει πραγματικά την ιστορία του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.  Να ραφτεί και η ανάλογη στολή για την Νεολαία Ελληνορουφιάνων και ο Αλεξιάδης να μπει σε μεγάλο πορτρέτο στις σχολικές αίθουσες προς τιμή του ως Μέγας Ρουφιάνος που διέγραψε από την ιστορία την Εθνική Συνείδηση και την μετέτρεψε σε Φορολογική.-
Το πείραμα της ξεφτίλας
Όταν τελειώσει κι αυτό το πείραμα της ξεφτίλας και του βασανισμού ενός λαού εις το όνομα των κερδών, εσύ να μην ξεχάσεις. Μόνο οι μνήμες για αυτές τις ημέρες μπορούν να σε κρατήσουν άνθρωπο για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Κράτα καλά στο μυαλό σου όλες τις φάτσες που έχεις δει να σε τρομοκρατούν. Δημοσιογράφους, “καλλιτέχνες”, δημάρχους, βουλευτές, γείτονες και οικείους. Κράτα καλά στο μυαλό σου το βλέμμα τους την ώρα που τους είπαν ότι μπορεί να χάσουν φράγκα. Την ώρα που φώναξαν “Πάει η Ελλάδα μας” όταν σταμάτησε το σίγουρο να πέφτει στις τσέπες τους. Μην ξεχάσεις ότι αυτοί είχαν πουλήσει την Ελλάδα πολύ πριν μπουν μέσα Γερμανοί, Γάλλοι και ΔΝΤδες στην χώρα.
Μην ξεχάσεις ούτε λεπτό τις απειλές κατά της ζωής της δικής σου και των παιδιών σου τώρα που τολμάς και πάλι να μη σκύψεις το κεφάλι. Αν κρατήσεις μόνο αυτό έχεις την πραγματική ελπίδα, και όχι την συριζαίικη, να τραβήξεις μέχρι τέλους με πάθος το άγριο κουπί που αναγκαστικά θα πρέπει να τραβήξεις, διότι αυτό το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο μόνο για υπόδουλους και όχι για νοήμονες. Εσύ το κουπί θα το τραβήξεις όπως το τραβούσες δεκαετίες τώρα και κανείς τους ποτέ δεν είχε αναρωτηθεί γιατί ακόμα κι αν ήσουν χορτάτος σε έκαιγε το δίκαιο, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια αυτής της χώρας. Ακόμα κι αυτών των λιγδιασμένων που φωνάζουν ΝΑΙ σαν ξελιγωμένες χήρες στο κρεββάτι.
Πολύ καλά έκαναν και έκλεισαν συγχρονισμένα τον κλοιό στο πόπολο φιλοευρωπαίοι κυβερνητικοί και ευρωτσολιάδες. Στην αναμπουμπούλα δεν χαίρεται μόνο ο λύκος, αποκαλύπτονται και τα πρόβατα που άνοιξαν τις πόρτες του μαντριού για να μπουν οι λύκοι μέσα. Καλύπτουν το αίμα της σφαγής με το κωλόπανο της Ε.Ε και φωνάζουν “ΝΑΙ φάτε ζωντανούς τους πούστηδες που αντιστέκονται”. Τα απέναντι ραγιαδόσκυλα φωνάζουν “ΟΧΙ ελευθερία αλλά μάντρωμα με φιλανθρωπικά αισθήματα”. Ανάμεσά τους τα μαύρα πρόβατα που χρεοκόπησαν τις ζωές τους εδώ και 5 χρόνια για να σωθεί ο καριόλης του ΝΑΙ και να έχει δικαίωμα ο κεκαλυμένος ευρωτσολιάς του ΟΧΙ να κάνει επανάσταση του κώλου. Του ευρωκώλου. Να ζητά διαπραγμάτευση με τα καθίκια της Ε.Ε.
Εθνικός Διχασμός μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχει έθνος
Που το είδες το έθνος διότι τα παπαγαλόνια ένθεν κακείθεν όταν σε απειλούν με εθνικό διχασμό σε απειλούν ως εξής: Αυτοί, οι Άριοι ευρωτσολιάδες, το Έθνος των Ευρωπαίων, θα πάρει το κεφάλι του Έθνους των Ελλήνων. Δηλαδή σε κάποιες χιλιάδες μαύρα πρόβατα που ένιωσαν την πείνα και το κρύο 5 Φλεβάρηδες, που ένιωσαν την ξεφτίλα όταν τα χορτασμένα άντερα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ έπιναν φραπέδες χωρίζοντας τους Έλληνες σε μαλάκες και προοδευτικούς Ευρωπαίους.
Κράτα καλά στη μνήμη σου αυτές τις φάτσες και τα λόγια πολιτικών όπως της ψηφισμένης κυράτσας που σε δημόσιο εθνικό αέρα δήλωσε ότι οι φτωχοί σε εποχές πανικού δεν κάνουν σωστές επιλογές. Κατάλαβες, μαύρο πρόβατο της Ελλάδας; Η πείνα, η αδικία, η αναξιοπρέπεια, η σκλαβιά είναι κακοί συμβουλάτορες. Μηδένισε η γομαρομπεμπέκα αγώνες λαών στην παγκόσμια ιστορία για να γλύψει τον ευρωκώλο του Γιούνκερ για ένα ψίχουλο. Αυτή είναι ακόμη ζωντανή και θα είναι μέχρι να τη βρει το δίκιο 10,000 αυτοχείρων και κάποιων χιλιάδων αδιαπραγμάτευτων ανέργων που έκαναν την ελπίδα χάντρες στο κομπολόι της απόγνωσης.
Μην ξεχάσεις. Αυτό σου μένει μόνο μετά από τις υπογραφές που θα πέσουν και την νηνεμία που θα σκεπάσει και πάλι την χώρα όταν οι μισθοί των ευρωτσολιάδων θα πέφτουν κάθε ημέρα εις το όνομα της ρουφιανιάς τους. Κοίτα να κρατήσεις για το μέλλον όλα τα πρόσωπα των γερόντων που τους κλέβουν οι τράπεζες με τις ευχές της “αριστερής” κυβέρνησης τα ματωμένα μεροκάματα δεκαετιών. Κράτα στις τσέπες του μυαλού σου φυλαγμένη τη μαυρίλα που νιώθεις αυτές τις ημέρες για το φτύσιμο που τρως από όλα τα πουλημένα καθίκια που χρόνια υπέγραφαν υποταγή και τα άλλα που έφτιαχναν αναχώματα για να μην συμβεί η πραγματική Ανατροπή. Εκείνη που θα χόρευε όχι τις αγορές που κονομάνε δις αυτές τις ημέρες αλλά τους εθνοπροδόταρους που κρύβονταν στην ασυλία της δικής σου Βουλής των Ελλήνων για να μην δουν τα κεφάλια τους ακροκέραμα στην σκεπή της.
Αυτές τις ημέρες εσύ να σωπαίνεις, αδιαπραγμάτευτε και αξιοπρεπή. Αρκετά είπες, τώρα μόνο να παρατηρείς και να ακούς διότι τώρα έχουν πέσει όλα στο τραπέζι. Έχουν κατεβεί όλες οι κιλότες από την ακροδεξιά μέχρι την αριστερά. Κοίτα τους και φόρτωνε αναμνήσεις και συναισθήματα. Φόρτωνε άγρια γιατί στις ημέρες της ναζιστικής αναξιοπρέπειας που έρχονται πρέπει να παραμείνεις Άνθρωπος μόνο για αυτούς που έμειναν Άνθρωποι μέχρι το τέλος.
Ευτυχώς που δεν ανήκουμε στην ίδια φυλή με τον Φίλη. Ευτυχώς που έκανε τον διαχωρισμό ο ίδιος με την τελευταία του φοβερή ρήση και ξεκαθάρισαν τα πράγματα εντελώς και δημοσίως. Δεν αφορά κανέναν η άποψη του κτήνους (με τον επιστημονικό όρο) για το αν συντελέστηκε γενοκτονία από το 1915 μέχρι το 1922 κάπου εκεί στα ανατολικά της Ελλάδας και στα Δυτικά της Τουρκίας. Ευτυχώς που ξεκαθάρισε ότι η φίλη του Φίλη, Τουρκία, απλά έκανε μία εθνοκάθαρση βγάζοντας από το τούρκικο έθνος πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άλλης εθνικότητας. Καθάρισε από μία φυλή που ο υπουργός του Σύριζα δεν αναγνωρίζει ως ράτσα στην οποία ανήκει ο ίδιος οι οπαδοί και οι συνδαιτυμόνες του. Αυτό που αφορά τους απογόνους εκείνων είναι ότι οι Πόντιοι δεν είναι της ίδιας ράτσας με τον Φίλη σύμφωνα με τα λεγόμενά του: “Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων….” Εκεί θα μείνουμε εμείς. Στον διαχωρισμό του Πόντιου από την ράτσα Φίλη. Ευτυχώς, που για κτήνη (με τον επιστημονικό όρο) σαν τον Φίλη και όλη την Συριζαίικη παρέα του οι Πόντιοι δεν έχουν καμία σχέση ιστορική και γενεαλογική μαζί τους.
Ευτυχώς που διαχώρισε το “Εμείς” από το “Πόντιος”.
Μετά τον χαρακτηρισμό “τουρκόσποροι”, “αρναούτηδες”, “πρόσφυγκες” το να σε λέει ο επιστήμων Φίλης μη Έλληνα (σαν τον ίδιο) είναι παράσημο. Ευτυχώς που “επιστημονικά” δεν ισχύει η γενοκτονία για τους Συριζαίους και πλέον έχουμε το δικαίωμα και εμείς “επιστημονικά” να θεωρούμε ότι εφόσον ο Φίλης εκπροσωπεί τον Σύριζα τότε όλοι οι ψηφοφόροι της κυβέρνησής του είναι σαν αυτόν. Καλό θα ήταν ο παραφουσκωμένος Γκεμπελίσκος με καριέρα στην γκεμπελίστικη Αυγή να προτείνει και τεστ DNA για να έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν μπορεί Πόντιος να έχει ίδιο κύτταρο με την ράτσα Φίλη. Αναγνωρίζουμε τον ρατσισμό των Φιλη-σταίων αλλά στα κάκαλά μας αν δεν αναγνωρίζουν ότι είμαστε Τραντέλληνες. @Γιάννης Λαζάρου
Οι βουλευτές ξεσπίτωσαν τους Έλληνες συνειδητά
Οι διαβουλεύσεις που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών με δόλωμα την δόση των 2 δις ευρώ από το τρίτο πακέτο δανειοδότησης δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο για αυτό που έρχεται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Τσακαλώτος μπορεί να διαφημίζει ότι κάνει σκληρά παζάρια με τηλεδιασκέψεις πριν το Eurogroup της Δευτέρας για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων έχουν “κόκκινα δάνεια” αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους δανειολήπτες θα χάσουν τα σπίτια τους άμεσα. Ήδη οι δανειστές απαιτούν το 60% των δανειοληπτών να χάσει το σπίτι τους ενώ η κυβέρνηση παζαρεύει για το 35%.  Οι υπόλοιποι μισοί ή θα πρέπει να ελπίζουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει τόσο ώστε να μπορούν να βρουν μεροκάματο για να μπορούν να πληρώνουν άνετα δάνειο και φόρο ακίνητης περιουσίας ή να αφήσουν το σπίτι τους και να συμβιβαστούν με αυτό που τους επιβάλλει η οικονομική πραγματικότητα ή η Τράπεζα που θα τους νοικιάζει άλλο σπίτι με χαμηλότερη δόση-ενοίκιο.
Μέχρι να ψηφίσει η Βουλή στις 14 Αυγούστου του 2015 τον νόμο 4336 τα πράγματα για τους δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια ήταν λίγο καλύτερα κι αυτό διότι καλυπτόταν η πρώτη κατοικία από το νόμο 3869/10 και όπως τροποποιήθηκε το 2011, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως νόμος Κατσέλη. Για να υπαχθεί κάποιος στον νόμο Κατσέλη υπήρχε μόνο μία προϋπόθεση: Προκειμένου να εξαιρέσεις την πρώτη κατοικία από την εκποίηση θα έπρεπε η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερέβαινε το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. Βάση αυτού έβγαιναν τα νούμερα που ήταν τα εξής:
Άγαμος: 200,000 ευρώ αφορολόγητο + 50%=300,000 ευρώ
Έγγαμος: 250,000 ευρώ αφορολόγητο + 50% = 375,000 ευρώ και για κάθε παιδί προστίθενται 25,000 ευρώ πριν την προσαύξηση του 50%.
Ήταν πολλές οι περιπτώσεις όπου οι δικαστές έκριναν ότι η κατάσχεση της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη (για να σώσει τουλάχιστον την πρώτη κατοικία) υπέρ των Τραπεζών λόγω της χαμηλής αντικειμενικής αξίας και του κόστους εκποίησής της δεν ήταν αναγκαία. Έτσι, σώθηκαν αρκετά πατρικά σπίτια σε χωριά, αποθήκες σε γεωργικές εκτάσεις κοκ.  Ο κ. Τσακαλώτος κάνει παζάρια να κρατήσει τα νούμερα στα ίδια επίπεδα αλλά βάζει ως όρο το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35,000 ευρώ. Στο παιχνίδι πλέον μπήκε και το εισόδημα και όχι μόνο η αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Δεν υπάρχει νόμος που προστατεύει την πρώτη κατοικία
Με τον νόμο 4336 που ψήφισε η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών οι προϋποθέσεις που θα τίθενται για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι τέτοιες που χιλιάδες θα μείνουν εκτός. Καταρχάς πλέον δεν θα υπάρχει νόμος διότι η ελληνική βουλή ψήφισε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με τις απαιτήσεις των δανειστών την Δευτέρα μπορεί να προστατεύονται οι κατοικίες για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 35,000 ευρώ και την Τρίτη με νέα υπουργική απόφαση το όριο εισοδήματος να πέσει στα 8,000 ευρώ που ήδη απαιτούν οι δανειστές. Οι υπουργικές αποφάσεις δεν έχουν την ισχύ νόμου (και γι’ αυτό τον λόγο οι δανειστές αποκαλούν ως αγκάθι το νόμο Κατσέλη) και αλλάζουν ανάλογα με την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και τα συμφέροντα των δανειστών.
Μέσα σε αυτή την παγίδα υπάρχουν και οι προϋποθέσεις με τις οποίες ο εκάστοτε υπουργός θα βάζει την υπογραφή του για την προστασία ή μη της πρώτης κατοικίας. Το τρίπτυχο είναι: Αντικειμενική αξία, σύνολο της οφειλής και το ετήσιο εισόδημα των δανειοληπτών. Τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπήρχαν στον νόμο 3869/10 αλλά υπάρχουν τώρα. Όσον αφορά το πρώτο ο κ. Τσακαλώτος διαβουλεύεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας πριν η κυβέρνηση συμψηφίσει με νόμο την αντικειμενική αξία με την εμπορική και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο θα μείνουν έξω από την προστασία δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες ενώ όταν κάποτε θα κατεβάσουν τις αντικειμενικές αξίες στο ύψος των εμπορικών οι περισσότεροι θα έχουν χάσει τα σπίτια τους και τα “κοράκια” θα αρπάζουν περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τιμές εξευτελιστικές.
Η δεύτερη προϋπόθεση που θα έχει η υπουργική απόφαση είναι το σύνολο της οφειλής προς την Τράπεζα. Με το νόμο Κατσέλη δεν υπήρχαν εξαιρέσεις και ήταν αποκλειστικά στην κρίση του δικαστή αν κάποιος έπαιρνε δάνεια πολύ πάνω από τις δυνάμεις του και αν ο σκοπός που τα έπαιρνε ήταν δόλιος. Πάντως όρος για το ποσό οφειλής προς την Τράπεζα δεν υπήρχε και τώρα θα υπάρχει και ουδείς γνωρίζει πού θα σταθεί η μπάλα στην ρουλέτα που παίζει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Για όσους έχουν πάρει δάνειο που ήταν στα οικονομικά τους μέτρα πριν το 2010, μετά την υπουργική απόφαση είναι σίγουρο ότι δεν θα πληρούν την προϋπόθεση του συνόλου της οφειλής προς τις Τράπεζες και θα οδηγούνται έξω από την κατοικία που είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό, βάση της οφειλής, περιουσία της Τράπεζας.
Η τρίτη και φαρμακερή προϋπόθεση για να σώσεις το σπίτι σου είναι το ετήσιο εισόδημα του δανειολήπτη που είναι αναγκαία προϋπόθεση πλέον για να σώσεις την πρώτη σου κατοικία. Εδώ έρχεται και παίρνει σάρκα και οστά η πρόταση της Black Rock προς την ΤτΕ όπου δίνει ως λύση να κατάσχει το σπίτι η τράπεζα και να δίνει αντί δόση-ενοικίου ένα ανάλογο με το εισόδημα του χρεοκοπημένου δανειολήπτη. Αν δεν έχει καν εισόδημα τότε την λύση θα την δώσει το Κράτος με το επίδομα ενοικίου υπό την προϋπόθεση να συμμετέχει σε προγράμματα απασχόλησης των 260 ευρώ. Οι γκαρσονιέρες και τα υπόγεια απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών θα έχουν μεγάλη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Το φιλολαϊκό όπλο στα χέρια των Τραπεζών
Η κυβέρνηση πριν μπει στις διαβουλεύσεις για τα κόκκινα δάνεια άλλαξε τον Κώδικα Δεοντολογίας με τον οποίο οι Τράπεζες θα κρίνουν αν θα χάνεις ή όχι το σπίτι σου ή ακόμα κι αν θα κατάσχουν περιουσία λόγω καταναλωτικών ή άλλου είδους δανείων. Οι ομάδες του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείο Ανάπτυξης έφτιαξαν έναν πίνακα ευλόγων δαπανών διαβίωσης για την ρύθμιση όλων των δανείων που είναι σύμφωνος της Διεθνούς Κλίμακας Ταξινόμησης (COICOP). Με όλα τα φορολογικά του στοιχεία ο δανειολήπτης θα περνά από τον έλεγχο της Τράπεζας και αν δεν συμφωνεί με τις απαιτήσεις της τότε σειρά έχουν οι δικαστικές διαμάχες που αναγκαστικά θα σε ρίξουν στον νόμο 4336/15 και ο δικαστής θα είναι αναγκασμένος να τηρήσει κατά γράμμα τον νόμο Κατσέλη εμπλουτισμένο με την μνημονιακή υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει με 537 ευρώ που σε αυτά περιλαμβάνονται: διατροφή, ένδυση-υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, είδη και υπηρεσίες υγείας (φάρμακα αλλά όχι ιδιωτικά νοσοκομεία), οι υπηρεσίες εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, αλλά όχι ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα και σχολεία για ΑΜΕΑ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και οι οικονομικές υπηρεσίες (αμοιβές φοροτεχνικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων). Ακόμα όμως και τα ζευγάρια με δύο παιδιά θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1,347 ευρώ μηνιαίως για να μην μπουν σε κατάσταση κατάσχεσης ακινήτου λόγω οφειλών στις Τράπεζες. Από τα ποσά εξαιρούνται οι φόροι προς το Κράτος, οι ασφαλιστικές εισφορές και το ενοίκιο. Ό,τι είναι παραπάνω από το νούμερο του πίνακα η Τράπεζα το παίρνει ως δόση οφειλής πλέον και με το νόμο.
Αυτό φαίνεται καταρχάς ως μία ανάσα για τα χαμηλά εισοδήματα και μάλιστα το κυβερνητικό επιτελείο κομπάζει ότι η Διεθνής Κλίμακα Ταξινόμησης χρησιμοποιείται στην Αυστρία, στην Φιλανδία, την Ιρλανδία, στο Βέλγιο. Χρησιμοποιείται όμως και στην Ισπανία όπου οι κατασχέσεις ακινήτων έχουν γίνει επιδημία από το 2012. Η λεπτομέρεια αυτού του παμπόνηρου εργαλείου που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις υπέρ των Τραπεζών είναι ότι μπορεί το 2015 το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια να είναι 999 ευρώ όμως δεν θα ισχύει το ίδιο για το 2016 αφού τα ποσά κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται αναλόγως των στοιχείων που προκύπτουν από τις Έρευνες Οικονομικών Προϋπολογισμών και τον πληθωρισμό. Δηλαδή θα περνάνε από την κρυφή κυβέρνηση Verwey και από το ψηφισμένο Δημοσιονομικό Συμβούλιο όπου θα το απαρτίζουν διορισμένοι μάνατζερ οι οποίοι θα κρίνουν με πόσα μπορεί να ζήσει ή να πεθάνει ένας Έλληνας για να γεμίζει το σεντούκι της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.
Έτσι λοιπόν, από την στιγμή που οι Τράπεζες κρατάνε την τύχη του Κράτους -το οποίο τα έδωσε όλα για την μη χρεοκοπία τους, την ανακεφαλαιοποίηση τους και πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους από τον κρατικό έλεγχο αλλά πάντα κάτω από την προστασία της ΕΚΤ- το ποσό διαβίωσης για να σώσεις την περιουσία σου θα είναι ανάλογο με το τι θα κερδίσουν οι Τράπεζες και όχι με το τι θα κερδίσει ο πολίτης.
Πρώτα τα ρετιρέ και μετά τα ισόγεια
Η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι τετελεσμένο γεγονός. Το μόνο που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να διατηρεί όσο μπορεί το φιλολαϊκό της πρόσωπο στους ψηφοφόρους της λέγοντας “προστασία μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών ομάδων”. Αυτή δεν είναι καν δικιά της πολιτική αλλά πολιτική των Τραπεζών που καταρχάς θέλουν τα ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας στα χέρια τους πριν πέσουν στις τιμές των εμπορικών. Τα μικρότερης αξίας θα χτυπηθούν αργότερα διότι δεν μπορεί σε μια χρεοκοπημένη χώρα με το 30% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας μια τετραμελής οικογένεια με έναν μόνο απασχολούμενο των 500 ευρώ να ζει σε σπίτι μεγαλύτερο των 80 τ.μ.
Τίποτε δεν άλλαξε από το 2013 όταν ο νυν διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας δήλωνε ότι “αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί θα καταρρεύσουν οι τράπεζες”. Η ανακεφαλαιοποίησή τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 160 δις ευρώ κόκκινων δανείων. Κέρδισαν πακτωλό χρημάτων μέσω χρεοκοπίας των Ελλήνων και με ένα “ατύχημα” ευρωπαϊκής προέλευσης ή με κοινή δράση των ιδιωτών που αγόρασαν στο 1/10 της τιμής τα δάνεια των Ελλήνων θα κερδίσουν επιπλέον τις προπληρωμένες και αιματηρά φοροπληρωμένες περιουσίες των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου