Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελεσίγραφο Α.Νταβούτογλου στους Κούρδους να αποσυρθούν από την Azaz - Απογειώθηκαν Su-35S, Su-30SM, MiG-29SMT (vid)
Τελεσίγραφο έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου στους Κούρδους να αποσυρθούν από όλες τις περιοχές γύρω από την Azaz και να μην ξαναγυρίσουν διαφορετικά η Τουρκία θα εισβάλλει. Την ίδια στιγμή απογειώθηκαν Su-35S, Su-30SM, Mig-29SMT και περιπολούν γύρω από το Χαλέπι και την Azaz.
 
Έκτακτη παρέμβαση είχαμε και από τις ΗΠΑ. Το State Department εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στο YPG να μην εκμεταλλευτεί μια μπερδεμένη κατάσταση και να μην καταλάβει νέα εδάφη στο βόρειο Χαλέπι.
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις των Κούρδων βορειοδυτικά και του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department:
 
"Aνησυχούμε για την κατάσταση βόρεια του Χαλεπίου και εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση της έντασης απ΄όλες τις πλευρές. Συστήσαμε στους Κούρδους να μην καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε τις αναφορές για πυρά τουρκικού πρυοβολικού στα σύνορα και συστήσαμε στην Τουρκία να σταματήσει.
 
Η Τουρκία και το YPG μοιράζονται ένα κοινό εχθρό, το ISIS, ανατολικά τoυ διαδρόμου Azaz. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να εστιάσουν στην κοινή απειλή και αν εργαστούν προς την κατάπαυση του πυρός όπως συμφωνήθηκε".
 
Ο Α.Νταβούτογλου παραδέχτηκε πως τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις των Κούρδων γύρω από την Azaz επί δύο ώρες ως απάντηση σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις από τις δυνάμεις του YPG και του συριακού Στρατού στην τουρκική στρατιωτική βάση Akçabağlar και στον αστυνομικό σταθμό Çalıboğazı στο Hatay.
 
Επιπλέον τόνισε πως το YPG επιχειρεί εθνοκάθαρση εναντίον Αράβων και Τουρκμένων στην περιοχή σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Μ.Άσαντ και πρόσθεσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την Azaz και τα περίχωρα.
 
Τόνισε επίσης πως η Τουρκία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε εξέλιξη που απειλέι την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε δύναμη να παρενοχλεί τα τουρκικά σύνορα.
 
Τέλος έκανε γνωστό πως έλαβε κλήση από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τ.Μπάιντεν μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις.
 
O A.Nταβούτογλου του απάντησε πως "η Τουρκία θεωρεί YPG, PYD, PKK τρομοκρατικές ομάδες και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου