Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.Η απάντηση είναι καθοδόν τόνισαν Ρώσοι αξιωματούχοι...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι έπληξαν με πυροβολικό το Χαλέπι - Σαουδαραβικά F-15 στο Ιντσιρλίκ (φωτό, vid) Τουρκικά πυρά πυροβολικού έπληξαν στόχους των Κούρδων του YPG στην βάση Menagh και στο χωριό Maranaz έξω από Χαλέπι ενώ ταυτοχρόνως δέκα σαουδαραβικά μαχητικά F-15 (κατά άλλες πηγές Eurofighter) προσγειώθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ προκειμένου να συμμετάσχουν στις αεροπορικές δυνάμεις που θα πλήξουν την βόρεια Συρία.

 
Πιο συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε την αποστολή των πρώτων δέκα μαχητικών και στρατιωτικού προσωπικού στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου.
 
"Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Σ.Αραβίας ήρθαν στη βάση για αναγνωριστική επίσκεψη. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πόσα μαχητικά θα στείλουν" είπε ο Μ.Τσαβούσογλου ενώ πρόσθεσε ότι Τουρκία και Σ.Αραβία θα ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση στην Συρία.
 
"Αν υπάρχει στρατηγική τότε Τουρκία και Σ.Αραβία θα ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις" τόνισε.
 
"Σε κάθε συνάντηση δώσαμε έμφαση στην ανάγκη για εκτεταμένη προσανατολισμένη σε εμφανή αποτέλεσμα στρατηγική" ανέφερε.
 
"Η Σ.Αραβία έχει τονίσει ότι αν είναι απαραίτητο θα στείλει χερσαίες δυνάμεις, έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα..." πρόσθεσε.
 
Ερωτώμενος αν σαουδαραβικά στρατεύματα θα μπουν στην Συρία από την Τουρκία απάντησε:
 
"Αυτή είναι μια ευχή... Η Σ.Αραβία στέλνει μαχητικά και έχει πει ότι θα στείλει και δυνάμεις για χερσαίες επιχειρήσεις".
 
"Η κύρια ερώτηση είναι ποιος θα σταματήσει την Ρωσία; Τα Η.Ε; To NATO; Ή οι ΗΠΑ θα πείσουν την Ρωσία";
 
"Toυρκία και Σ.Αραβία έχουν μία σοβαρή συνεργασία σε στρατιωτικά και αμυντικά ζητήματα όπως και με το Κατάρ. Είμαστε στην ίδια πλευρά όσον αφορά την Συρία. Δημιουργούμε και ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία υπό το Ριάντ για στρατιωτικό συνασπισμό. Αυτό θα περιλαμβάνει στρατεύματα, υπηρεσίες πληροφοριών και άλλα στοιχεία" τόνισε.
 
"Η συνεργασία μας εγγυάται σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή"..
 
H πρόκληση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη από την Ρωσία...
 
Η απάντηση είναι καθοδόν τόνισαν Ρώσοι αξιωματούχοι..
Πολεμικός πυρετός επικρατεί στην Ρωσία καθώς είναι έτοιμοι προς αναχώρηση 10.000 αλεξιπτωτιστές με προορισμό την βόρεια Συρία ενώ απέπλευσε και η κορβέτα "Zelyony Dol" με πυραύλους cruise τύπου Calibr.
Tαυτόχρονα, οι Τούρκοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους και μεταφέρουν Τ-155 Firtina από τον Έβρο στα σύνορα με την Συρία. Η ΚΟΡΒΕΤΑ "ZELYONY DOL" ΦΟΡΕΑΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ CRUISE ΚALIBR ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Πολεμικός πυρετός: Οι Τούρκοι μεταφέρουν Firtina από τον Έβρο στην Συρία - Η Ρωσία απαντά με 10.000 αλεξιπτωτιστες.

Οι Τούρκοι για πρώτη φορά σήκωσαν μαχητικά ενώ ο Τούρκος Α/ΓΕΑ, Abidin Ünal, επιθεωρεί με ανώτερους αξιωματούχους του τουρκικού Στρατού τις περιοχές στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές η 56η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Kamyshin και η 7η αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Νοvorossiysk μαζί με μεμονωμένες δυνάμεις είναι σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού και έτοιμοι προς αναχώρηση με κατεύθυνση την βόρεια Συρία.
Και οι δύο μονάδες έχουν λάβει μέρος στον πόλεμο της Τσετσενίας. Αυτές οι ρωσικές μονάδες με την συνδρομή επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων θα είναι η αρχική ρωσική απάντηση στην τουρκική και σαουδαραβική εισβολή στην Συρία.
Οι μονάδες αυτές θα ενωθούν με τους 6.000 Ιρανούς Φρουρούς που έφτασαν στο Χαλέπι πρόσφατα.
Ταυτόχρονα, ο Β.Πούτιν στέλνει την κορβέτα "Zelyony Dol"  κλάσης "Buyan-Μ" από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εξοπλισμένη με cruise Calibr στην Συρία και το ναρκαλιευτικό "Kovrovec" τύπου 266Μ (εντάχθηκε σε υπηρεσία μόλις τον Δεκέμβριο).
 
Έξι τέτοιες κορβέτες υπηρετούν στην Κασπία.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Σ.Σοϊγκού είχε ανακοινώσει την αύξηση του Στόλου της Α.Μεσογείου από δέκα σε είκοσι πολεμικά πλοία!
 
Έχει εκτόπισμα 949 τόνους, μήκος 74 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα.
 
Τα πλοία της κλάσης είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 25 κόμβους ενώ η αυτονομία τους τους επιτρέπει να εκτελούν αποστολές σε εμβέλειες μέχρι και 2.500 ναυτικά μίλια από τις βάσεις τους.
 
Έχει σταθερό οπλισμό ένα πυροβόλο A-190 διαμετρήματος 100 mm, σύστημα αεράμυνας τύπου "Bending" και φέρει πυραύλους κρουζ τύπου calibr
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου