Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μέρκελ από Αγκυρα: "Οι Ρώσοι σκοτώνουν αμάχους στην Συρία" - Πούτιν: "Πρόσεξε τα λόγια σου για τη Ρωσία"

ΜΗΝΥΜΑ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒEΡΟΛΙΝΟΥ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Αυστηρή προειδοποίηση στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ “να προσέχει τι λέει” όταν αναφέρεται στο θέμα της Συρίας και στους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ειδικά από μία χώρα όπως η Τουρκία που ευθύνεται για την κρίση, έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει προηγουμένως, κατά τη συνάντηση της με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, “τρομοκρατημένη” από “τον ανθρώπινο πόνο” που βιώνουν οι Σύροι που έχουν παγιδευτεί στη μεθόριο Συρίας- Τουρκίας και κατήγγειλε τους “βομβαρδισμούς ιδίως εκείνους από τη ρωσική πλευρά” στο Χαλέπι.
Μόνο που η Ρωσία δεν είναι Ελλάδα και αμέσως το Κρεμλίνο έσπευσε να δώσει απάντηση στην Γερμανίδα Καγκελάριο και να την προειδοποιήσει: "Προτρέπουμε για μία ακόμη φορά όλο τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή των λέξεων του, δεδομένης της πολύ ευαίσθητης κατάστασης σήμερα στη Συρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κανένας δεν προέβη σε τέτοιου είδους δηλώσεις” όταν “οι βάρβαρες ενέργειες των τρομοκρατών” στοχοθετούσαν τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προσέθεσε ο Πεσκόφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδείς μπορεί να παρουσιάσει την παραμικρή αξιόπιστη απόδειξη ότι άμαχοι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς παρά τις κατηγορίες των χωρών της Δύσης και της συριακής αντιπολίτευσης.
Το αυστηρό μήνυμα της Μόσχας πώς την κ. Μέρκελ που φλερτάρει με την Τουρκία όταν το πάει για πόλεμο με τη Ρωσία δεν ήταν ωστόσο μόνο για τα λεγόμενα της, αλλά και για τις πράξεις της και συγκεκριμένα την απόφαση να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Όλοι όμως γνωρίζουν πώς ανεξάρτητα της πίεσης που ασκείται στην Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν αποσκοπεί παρά στο να διαθέτει η Συμμαχία δυνάμεις πιο κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη της Συρίας. Αυτό επιδιώκει η Άγκυρα δεδομένης της πρόκλησης μίας πολεμικής σύρραξης με τη Ρωσία.
Το θέμα όμως είναι πώς κάτι τέτοιο οι ΗΠΑ πολύ δύσκολα θα το αποδεχθούν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την αποφασιστικότητα της Ρωσίας. Δεν το έπραξαν ούτως ή άλλως όταν η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό Su-24 πριν από μερικούς μήνες και όταν απειλήθηκε σύρραξη το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να πάρει στρατιωτική θέση παρά τις εκκλήσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου.
Αρκέστηκε σε μία καταδίκη της παραβίασης του εναέριου χώρου μίας χώρας-μέλους για να ικανοποιήσει την Άγκυρα, όταν όμως κλείνει τα μάτια στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά.
Όπως και να έχει, η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να “παίξει” με την Άγκυρα και όταν προκληθεί στο θέμα της Συρίας, όπως δείχνει και η τεράστια κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων στις νότιες περιοχές της χώρας είναι αποφασισμένη να συντρίψει τις τουρκικές δυνάμεις και να χτυπήσει στα εδάφη της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου