Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Άρθρο για φερόμενες δραστηριότητες της CIA στην ΠΓΔΜ κατά Ελλάδος και Σερβίας με τη λέξη «Macedonia» ξεσηκώνει «θύελλα» αντιδράσεων

Греческая-газета


Σύμφωνα με ρωσόφωνο δημοσίευμα ,   στις   19 Ιανουαρίου φέρεται να εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της  ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδος ekathimerini άρθρο με τίτλο ( Operation of The United States Central Intelligence Agency to Macedonia),  το οποίο  αποκαλύπτει  λεπτομέρειες των επιχειρήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας και στα Βαλκάνια γενικότερα.
Στο άρθρο αυτό καταρχήν αναφέρεται η ΠΓΔΜ ως «Macedonia»,  γεγονός απαράδεκτο , εξοργιστικό και αλλοπρόσαλλο .
Στην συνέχεια τονίζεται ότι «πριν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο σταθμός της CIA στη Σόφια έπαιξε  καθοριστικό ρόλο στην περιφερειακή δραστηριότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ένας ρόλος  όμως ο οποίος  συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το 1992, η ΠΓΔΜ  κήρυξε την ανεξαρτησία της από την τότε Γιουγκοσλαβία. Η αλλαγή στην πολιτική γεωγραφία δεν περιόρισε όμως τις τοπικές επιχειρήσεις της CIA. Έτσι από την ημέρα της ανεξαρτησίας ου κρατιδίου αυτού η αποκαλούμενη « αμερικανική κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» εργάζονταν  ενεργά πλέον   και  στην νέα χώρα . Οι  δραστηριότητες όμως στην ΠΓΔΜ συντονίζονταν πάντα από την ίδια την αμερικανική πρεσβεία στην Σόφια.
Κατά τη διάρκεια της διετίας 1992-1993, στο Υπουργείο Άμυνας της πΓΔΜ και στο Υπουργείο εσωτερικών είχαν διεισδύσει μέλη της  CIA. Σκοπιανοί ανώτεροι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της CIA, και αποδέχθηκαν  να λειτουργούν από εδώ και στο εξής  σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπροσώπων των αμερικανικών υπηρεσιών.
Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, ιδιαίτερα εξελιγμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός κατασκοπείας εστάλη στην Σόφια με διπλωματικό σάκο και στην συνέχεια με ένα  φορτηγό έφτασε στην ΠΓΔΜ . Ο τότε Σκοπιανός Υπουργός άμυνας  Βλάντο Ποπόφσκι συμμετείχε προσωπικά στη διαδικασία της επιλογής της τοποθεσίας που εγκαθιστούσανε τον εξοπλισμό αυτόν.
Ο  Ποπόφσκι υπέδειξε τις συνιστώσες  θέσεις που θα επέτρεπαν  την συλλογή  πληροφοριών μέσω σημάτων (SIGINT) στο έδαφος της Σερβίας, σε μια περιοχή που ευρίσκονταν  κοντά στο αεροδρόμιο της Ponikva.
Οι Αμερικανοί φέρονται  σύμφωνα με το άρθρο,  να ενδιαφέρονταν για παρακολουθήσεις σχετικά με το Κόσοβο, και τα στοιχεία που συνέλεγαν στέλνονταν αυτόματα στο κεντρικό σύστημα συλλογής στις ΗΠΑ μέσω δορυφόρου. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους Αμερικανούς και στην Κροατία.
Άλλα σημαντικά επιτεύγματα των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν και η προσπάθεια απόκτησης του ελέγχου του κρυπτογραφικού συστήματος KZU-71 που χρησιμοποιούνταν  από τον ένοπλες δυνάμεις της  Γιουγκοσλαβίας (JNA), οι οποίες χρησιμοποιούσαν   τρία διαφορετικά  υπόγεια καλώδια τα οποία υλοποιούσαν τις  επικοινωνίες  σε ολόκληρη την τότε  Γιουγκοσλαβία.
Η CIA,  κατάφερε να λάβει  το πλήρες διάγραμμα της διαδρομής του καλωδίου επικοινωνιών «country¬wide» του εθνικού δικτύου της  Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας , έναν   λεπτομερή κατάλογο των τεχνικών προδιαγραφών όλων των υπόγειων καλωδίων της Γιουγκοσλαβίας , καθώς και ευαίσθητα εγχειρίδια των ενόπλων δυνάμεων  για την χρήση ραδιοσυχνοτήτων, διακριτικών, και συχνοτήτων  ημέρας / νυχτός   θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των περιφερειακών επικοινωνιών . Αυτά τα απόρρητα  έγγραφα μαζί με τον  εξοπλισμό  εστάλησαν στο γραφείο της CIA στην Ουάσιγκτον, μέσω της πρεσβείας στη Σόφια.
Λίγο αργότερα ξεκίνησε η επιτήρηση των ελληνικών και Σερβικών γραμμών επικοινωνιών  που διέρχονταν από το έδαφός τους», καταλήγει το δημοσίευμα.
Ο αρθρογράφος Pavel Onoyko, τονίζει ότι κατά την  προσωπική του γνώμη  το άρθρο  αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας όχι εξαιτίας της CIA, αλλά λόγω του γεγονότος ότι ο αρθρογράφος της ekathimerini  αντί για το όνομα των Σκοπίων, ή στην χειρότερη περίπτωση της ΠΓΔΜ, χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία». Και αυτό  σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδος αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Σήμερα, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος,  προσπάθησε επανειλημμένα να καλέσει στο τηλέφωνο τους συντάκτες, αλλά δυστυχώς, όλη την ημέρα αυτοί  ήταν απασχολημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου