Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

EKTAKTO: H Άγκυρα έκλεισε τα Στενά στα ρωσικά πλοία! - Παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ που οδηγεί σε πόλεμο..

Η Τουρκία οδηγεί τον πλανήτη σε μια παγκόσμια πυρηνική σύρραξη αφού έκλεισε τα Στενά στον Βόσπορο για τα ρωσικά εμπορικά πλοία παραβιάζοντας την Συνθήκη του Μοντρέ.
 
Αυτό από μόνο του αποτελεί αιτία πολέμου και όλοι πλέον ανηυχούν για την εκπλήρωση των προρρήσεων των Αγίων της Ορθοδοξίας οι οποίοι έχουν προβλέψει έναν παγκόσμιο ολοκληρωτικό πόλεμο με αφορμή το κλέισμο των Στενών από τους Τούρκους.
 
Από το Σάββατο το σας είχε ενημερώσει για τις ασκήσεις "προστασίας" των Στενών του τουρκικού Ναυτικού.
 
Δεκάδες ρωσικά εμπορικά πλοία περιμένουν επί ώρες στην είσοδο των Στενών του Βοσπόρου προκειμένου να λάβουν την άδεια για να περάσουν στη Θάλασσα του Μαρμαρά και από εκεί στο Αιγαίο.
 
Οι τουρκικές Αρχές παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες και εμποδίζουν τα ρωσικά πλοία από το να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ρωσικά πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στην αρχή των Στενών, στον Εύξεινο Πόντο.
 
Με κόκκινο χρώμα τα Στενά του Βοσπόρου και με κίτρινο τα Στενά των Δαρδανελίων.
 
 
Μάλιστα, ήρθε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που δείχνει τα ρωσικά πλοία να περιμένουν. 
 
«Η Τουρκία δεν θα κλείσει τη δίοδο των ρωσικών πλοίων προς τη Συρία», υποστηρίζει, πάντως, ο Βίκτορ Κραβτσένκο, πρώην ανώτατο στέλεχος του ρωσικού Ναυτικού.
 
«Αυτό θα ήταν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ειδικότερα της Συνθήκης του Μοντρέ, μια Συνθήκη την οποία έχουν υπογράψει οι περισσότερες χώρες»,
 
Υπενθυμίζεται στη Συνθήκη του Μοντρέ, που υπογράφτηκε το 1936, και αφορά το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, σύμφωνα με το άρθρο 2, «εν καιρώ ειρήνης, τα εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, ημέρα και νύχτα, κάτω από οποιαδήποτε σημαία, με οποιοδήποτε είδος φορτίου».
 
Οσον αφορά τα πολεμικά πλοία, εν καιρώ ειρήνης η Τουρκία «πρέπει να επιτρέπει τη διέλευση μικρού και μεσαίου μεγέθους πλοίων από όλες τις χώρες». Σε καιρό πολέμου, όπως αναφέρεται στη Συνθήκη, η διέλευση πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου είναι πλήρως στη δικαιοδοσία της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής έκαναν το Σάββατο ασκήσεις "προστασίας και αποναρκοθέτησης" στην θάλασσα του Μαρμαρά, που συνδέει τον Βόσπορο με την Μαύρη Θάλασσα, όπως και στα  νότιο-δυτικά , στα Στενά των Δαρδανελίων που βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος.
 
Οι Τούρκοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που κλείσουν τα Στενά για να εμποδίσουν την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων τότε οι Ρώσοι θα ναρκοθετήσουν τα Στενά (έχουν δυνατότητα και από αέρος ναρκοθέτηση) για να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό Στόλο που εδρεύει στον μεγαλύτερο τουρκικό ναύσταθμο του Γκιουλτσούκ κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
 
Σημειώνεται ότι η ναρκοθέτηση των Στενών είναι και στα σχέδια του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, τουλάχιστον στην έξοδο προς το Αιγαίο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου