Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΧΟΥΜΕ τη δύναμη και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, στο διάολο...

Syntagma-Square-indignados1
ΕΧΟΥΜΕ τη δύναμη και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, στο διάολο!
Τις επόμενες 4 μέρες στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν μεγάλες κινητοποιήσεις. Ανεξάρτητα τον πολιτικό  ή κοινωνικό ή συνδικαλιστικό φορέα που τον διοργανώνει, εμείς οφείλουμε να συμμετάσχουμε.
Οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας, αυτή τη φορά να σηκωθούμε από τον καναπέ.
Το ξέρω  ότι είσαι απογοητευμένος. Το ξέρω ότι θα βλέπεις όλα μαύρα, χωρίς ελπίδα. Όμως το φως της ελπίδα είσαι εσύ ο ίδιος.
Μη παρατάς τα όπλα χωρίς μάχη. Νοιώθεις τελειωμένος. Το ξέρω. Και εγώ το ίδιο νοιώθω. Όμως νοιώθω ότι οφείλω σε εμένα και τα παιδιά μου, μια ακόμη ευκαιρία, μια ακόμα μάχη.
Σας καλώ λοιπόν όλους, να συμμετάσχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κατά του ίδιου του πολιτικού συστήματος.
Κύριοι έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο οφείλουμε όλες και όλοι να συμμετάσχουμε. Με όποιον τρόπο μπορούμε.
Σας έχω ξαναπεί…
Μετά την παρέλευση του 12ώρου ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ…
Όμως πρέπει πρώτοι εμείς να κατεβούμε στο δρόμο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς σταματημό.
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ΟΛΕΣ οι εργατικές κινητοποιήσεις πάνε ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ στράφι;
Εκτός του ότι οι συνδικαλιστές ηγεσίες είναι πουλημένες, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο. Ένα στοιχείο που αν το εκμεταλλευόταν ο κόσμος θα μπορούσε πραγματικά να επιτύχει το σκοπό του!
Στη διεθνή αντισταστική βιβλιογραφία υπάρχει ένα δεδομένο που ονομάζεται ντόμινο εφεκτ. Η κομβική στιγμή κατά την οποία οι κινητοποιήσεις από συντεχνιακές μετατρέπονται σε γενικές. Και όμως η κρίσιμη αυτή καμπή είναι μόλις 12 ώρες μακριά.
Αν το ξέρουν οι συνδικα-ληστές; Φυσικά. Σε όλα τα πραγματικά αντιεξουσιαστικά στέκια, υπάρχει η κόκκινη βίβλος που δίνει τον τρόπο. Τα υπόλοιπα έχουν βρει παιδιάκια και τα βάζουν να κάνουν ληστείες απλά για την κονόμα και τη δήθεν αντιστασιακή δράση.
Όμως αντιεξουσιαστής δεν σημαίνει αναρχικός – που σήμερα ηθελημένα οι δύο αυτές έννοιες έχουν γίνει ταυτόσημες. Φυσικά επίτηδες. Γιατί ο αντιεξουσιαστής είναι πραγματικό πρόβλημα για το κράτος, ενώ ο αναρχικός ο τρόπος για να διαλύσει το κράτος τον πραγματικό αντιεξουσιαστή.
Υπάρχουν αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα. ΝΑΙ αλλά είναι πολλοί λίγοι. Είναι αυτοί που συνειδητά δεν συμμετέχουν στο κράτος, δεν ψηφίζουν, ούτε ψηφίζονται, δεν πληρώνουν αλλά ούτε ζητούν διορισμούς, δεν πληρώνονται, δεν συμμετέχουν σε τίποτα που έχει μέσα χρήμα, γιατί χρήμα = κράτος. Τα υπόλοιπα είναι για τα χαζά των φοιτητικών χρόνων, που μόλις πάνε 25-28 καταλαβαίνουν τι κουτόχορτο του ταϊζαν τόσα χρόνια  και γίνονται αυτόματα πασόκοι.
Τι είναι 12 ώρες και γιατί είναι κομβικές;
Οι 12 ώρες κινητοποιήσουν καταρχήν δείχνουν θέληση εκ μέρους του διαδηλωτή. Δείχνουν ότι ξέρει ότι δεν έχει άλλη οδό, ότι όσο και να προσπαθούν να τον διαλύσουν μέσω του ξύλου των ΜΑΤ ή των Μπαχαλάκηδων, αυτός είναι τόσο απεγνωσμένος που απλά δεν τον νοιάζει.
Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων είναι κομβικές, γιατί απλά είναι ο χρόνος που το κράτος (δλδ τα ΜΑΤ) πλέον δεν αντέχουν να κουβαλούν τα 25 κιλά εξοπλισμού τους…
Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων αναγκαστικά παίζουν Live στα κανάλια…
Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων είναι το σημείο 0, το σημείο που πλέον οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται ότι κάτι σωστό πάει να γίνει και κατεβαίνουν και αυτοί στο δρόμο.
Η Ελλάδα έζησε 2 φορές την κρίσιμη καμπή των 12 ωρών. Το 2008 (την πρώτη και δεύτερη μέρα μετά ανέλαβαν οι πράκτορες διαφόρων χωρών) και το 2011 (αγανακτισμένοι – μέχρι που ο σφυριζα ανάλαβε το κάτω μέρος της πλατείας…).
Αν θα το ξαναζήσουμε;
Ίσως… 3 και 4/12 θα έχουμε κινητοποιήσεις.
Αν καταφέρουμε και αντέξουμε αυτές τις 12 ώρες, τότε τους πήραμε και τα παντελόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου