Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οι ρωσικοί S-400 στη Συρία εγκλώβισαν 18 τουρκικά F-16 - Η Άγκυρα τα κατέβασε άρον-άρον υπό τον φόβο κατάρριψης (vid)

Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph που έχει μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια, εγκλώβισαν 18 τουρκικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν για αποστολές επιτήρησης ή και επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία η τουρκική Αεροπορία από εχθές υπό τον φόβο των αναχαιτιστικών Su-30SM που συνοδεύουν τα ρωσικά μαχητικά κρούσης, στέλνουν πλέον, αντί για δυάδες ή τετράδες, 18άδες μαχητικών!).
Τα λαμπάκια του RWR άναψε στα κόκπιτ των τουρκικών μαχητικών και με δεδομένο ότι το σπυστημα έχει πιθανότητες κατάρριψης 98% εχθρικού μαχητικού σε μία ακτίνα 250 χλμ. (92% έχει το S-300 στα 150 χλμ.) επέστρεψαν άρον άρον στις βάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τη στιγμή που η Μόσχα βομβάρδιζε το κομβόι των φορτηγών που μετέφερε όπλα στους Τουρκομάνους και τους τζιχαντιστές.
Οι Τούρκοι απογείωσαν συνολικά 18 μαχητικά F-16 ταυτόχρονα, αλλά με το “ξεκόλλησαν” από τον αεροδιάδρομο, οι πιλότοι τους διαπίστωσαν πώς είχαν ήδη “κλειδωθεί” από τα ραντάρ των S-400. Μια λάθος κίνηση αρκούσε για να καταρριφθούν.
Σε καμία περίπτωση οι Ρώσοι δεν ήταν διατεθειμένοι να προειδοποιήσουν. Το έχουν πει άλλωστε σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες μετά την κατάρριψη του Su-24 πως δεν πρόκειται να συγχωρεθεί κανέναν λάθος, επιμένοντας πώς οι δικοί τους πιλότοι ποτέ δεν προειδοποιήθηκαν πριν τα τουρκικά F-16 εξαπολύσουν τον πύραυλο εναντίον του ρωσικού βομβαρδιστικού ενώ αυτό πετούσε σε συριακό εναέριο χώρο.
Πρόκειται για πρόβα πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας; Αναλυτές εκτιμούν πώς αυτό θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Ερντογάν. Ο Τουρκικός Τύπος επιβεβαιώνει πώς τουρκικά μαχητικά έχουν μετακινηθεί προς τα σύνορα της Συρίας και μάλιστα ότι εντολή είναι να απογειώνονται 18 F-16 ταυτόχρονα προκειμένου να έχουν καλύτερο έλεγχο της περιοχής.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Οι S-400 μπορούν να τα καταστρέψουν πριν ακόμη απογειωθούν.Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Bladimir Anokhin (δηλώσεις του στο Sputinik) τα προηγμένα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα βρίσκονται ήδη στη Συρία, ανεπτυγμένα στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και η Μόσχα είναι αποφασισμένη να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο ξανά ρωσική αποστολή. οι Ρώσοι πλέον δείχνουν αποφασιστηκότητα και βεβαίως καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό κάθε αποστολή θα γίνεται με αεροπορική και αντιαεροπορική κάλυψη. Το υπουργείο Άμυνας μάλιστα φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση να στείλει ακόμη 10-12 Su-34 στη Συρία προκειμένου να αναλάβουν το ρόλο των παλαιών Su-24.
Η Ρωσία με την ανάπτυξη των S-400 στέλνει μια σκληρή προειδοποίηση στην Τουρκία”, επισημαίνει ο Anokhin, υποστηρίζοντας και αυτός πώς η κατάρριψη του Su-24 ήταν μία στρατιωτική και πολιτική πρόκληση. «Ήταν μια εναέρια ενέδρα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν μια προγραμματισμένη εκτέλεση. Είχε εγκριθεί», σημείωσε και εξήγησε:
Αυτό συνέβη γιατί οι Τούρκοι ήθελαν να τρομάξουν τη Ρωσία, να περιορίσουν την ένταση των αεροπορικών επιδρομών στα διυλιστήρια πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να στείλουν λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία και γιατί ήθελαν να προσφέρουν στον ISIS μία μικρή ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται”.
Η ανάπτυξη των S-400 δεν έχουν προκαλέσει μόνο πανικό στην Άγκυρα, αλλά έχουν προβληματίσει σφόδρα και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για κλιμάκωση της κατάσταση στη Συρία μετά την εξέλιξη αυτή.
"Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους Ρώσους" δήλωσε ο αντιπτέραρχος Charles Brown που είναι επικεφαλής των ΗΠΑ στη Συρία και πρόσθεσε πώς “οι S-400 περιπλέκουν αρκετά τα πράγματα”. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, αφού Τούρκοι και Αμερικανοί βρίσκονται σε κλοιό αντιαεροπορικών συστημάτων από στεριά και θάλασσα (με το Moskva και όχι μόνο).
Όπως σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας είχε προτείνει να σταλούν στη βάση Hmeymime της Συρίας τα συστήματα S-300 αλλά τελικώς αποφασίστηκε να σταλούν οι S-400 ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά. Το μόνο που απομενει να δούμε είναι σε βάρος ποιου.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ
H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.
 
Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
 
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει  καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της  κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI  Gavrilov.
 
"Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του   χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους  συντηρητές και  επιστήμονες".
Ο πρόεδρος της επιτροπής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε  τo μεγάλο  τζαμί της Μόσχας.
 
«Η σημασία της εκδήλωσης, είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο,  αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων  κοινοβουλίων»
 
«Σήμερα,  οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και αντοχής, και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει ο  Gavrilov.
 
«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα  στην Κωνσταντινούπολη ( οι Ρώσοι χαρκτηριστικά την αναφέρουν με το αληθινό της όνομα υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις) , ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του  χριστιανικού κόσμου, η  Αγία Σοφία.
Η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην  Χριστιανική Εκκλησία» είπε ο Gavrilov.
 
Ο Ιερός της Αγίας Σοφίας, ο  οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί.
 
Το 1935, η Αγία Σοφία  με απόφαση του κεμαλικού καθεστώτος μετατράπηκε σε μουσείο.
 
Ο ναός έχει  συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, από το 1985.
 
Η Μόσχα μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του μαχητικού της, υποστηρίζει και υιοθετεί όλες τις ελληνικές θέσεις ως προς τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία (κάτι που το απαιτούν άλλωστε οι απανταχού Ορθόδοξοι σε όλον τον πλανήτη πρωτοστατούντων των Ρώσων πολιτών)
Οι Τούρκοι προφανώς δεν θα δεχτούν αυτή την απαίτηση αλλά και μόνο το ζήτημα τους προκαλεί τρόμο καθώς εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας "θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει", και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.
 
Κάτι που οι Τούρκοι το φοβούνται σφόδρα καθώς είναι οι πρώτοι που φοβούνται την έγερση του "μαρμαρωμένου βασιλιά"
Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί
 
Επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1935, ξέρουν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να την ισλαμοποιήσουν.
 
Η εφημερίδα, Σαμπάχ, πρόσφατα παρουσίασε ένα αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου και φαίνεται ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάνω απ'ολα για το μέλλον τους.
 
Έχουν φοβία στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.
 
Φαίνεται πως νιώθουν ότι η πολεμική ενέργεια του Ρ.Τ.Ερντογάν κατά της Ρωσίας ξεκίνησε μια "αλυσίδα" γεγονότων που θα φέρουν πολύ άσχημα μελλούμενα στους Τούρκους.
 
Συγκλονιστικό  ρωσικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για το Βυζάντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου