Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά της Δύσης: "Το ISIS χρηματοδοτήθηκε από 40 χώρες και κάποια κράτη-μέλη του G-20"

"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ" ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ... ΚΑΛΑ "ΠΑΙΔΙΑ"..

Ότι κράτη-μέλη του G-20 και συνολικά 40 χώρε χρηματοδότησαν το ISIL κατήγγειλε πριν από λίγο στην Αττάλεια όπου και λαμβάνει χώρα η Σύνοδος κορυφής, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν "φωτογραφίζοντας" έτσι τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που από το 2012 είχαν αποδεχθεί την άρση του εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο για να μπορούν οι τζιχαντιστές να έχουν έσοδα!
 
, παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίσεις που αποδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος των εμπορικών συναλαγών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
 
"Έδειξα τις εικόνες από το διάστημα στους εταίρους μας, που πραγματικά δείχνουν το μέγεθος του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και πετρελαιοειδών" αναφέρει ο Β.Πούτιν στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου του G-20.
 
O Ρώσος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα για πρώτη φορά ότι η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να εξαπολύσει μια επίθεση κατά του ISIL με παρεχόμενη ρωσική εναέρια βοήθεια.
 
Ο Β.Πούτιν είπε ότι είνα απαραίτητη η βοήθεια των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν για να πολεμηθεί η τρομοκρατία, θέτοντα τις δύο πρώτες χώρες προ των ευθυνών τους.
 
"Δεν είναι ώρα να τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός αλλά συντονίσουμε τις προσπάθειές μας εναντίον του ISIL" είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
 

Δείτε Live την συνέντευξη του Ρώσου προέδρου

 
 
Η άρση του εμπάργκο για το συριακό πετρέλαιο είχε σαν στόχο την χρηματοδότηση των ανθρώπων που τελικά αιματοκύλησαν μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
 
Εμμέσως –πλην σαφώς- και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2013 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίζουν να άρουν το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Συρία και το αγοράζουν από τους ... ισλαμιστές!
 
"Είναι σημαντικό για μας να στείλουμε ένα σινιάλο ότι είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο" δήλωνε στις 22 Απριλίου του 2013 ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. "Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τη συριακή αντιπολίτευση". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός ομόλογός του, Γκίντο Βεστερβέλλε, αποσαφήνιζε την ίδια μέρα: "Επιθυμούμε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα άρουμε τις κυρώσεις που εμποδίζουν το έργο των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης".
 
Το περιοδικό Time, στο οποίο ανήκει το σχετικό ρεπορτάζ γράφει την ίδια εποχή ότι «Ακόμα, αναλυτές προειδοποιούν ότι το σχέδιο έχει σημαντικά κενά-και στην πραγματικότητα, ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να εντείνει τη βία στη Συρία, χτίζοντας έναν φονικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πόρων που φθίνουν ύστερα από δύο χρόνια ενός σκληρού εμφυλίου πολέμου».
 
«Η απόφαση της ΕΕ να άρει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο της Συρίας για να βοηθήσει την αντιπολίτευση, επιτάχυνε τη μάχη για τον έλεγχο πηγών και αγωγών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες και συνέβαλε στη σταθεροποίηση της εξουσίας των τζιχαντιστικών ομάδων επί των κρίσιμων πόρων της χώρας», διαπιστώνει περίπου ένα μήνα αργότερα, ο Guardian.
 
Τον ανταγωνισμό "μετριοπαθών ανταρτών" της συριακής αντιπολίτευσης και ισλαμιστών της Jabhat al-Nusra και του ISIS, τον κέρδισαν οι ισλαμιστές οι οποίοι κέρδισαν το 90% των Σύρων σουνιτών και το 100% των ξένων μισθοφόρων που δρουν στην Συρία. Ως εκ τούτου, η ΕΕ βρέθηκε de facto να χρηματοδοτεί τους ισλαμιστές!
 
Συνεχίζοντας από το κομμάτι της χρηματόδοτησης μέσω της άρσης του εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο, θα χρειαστεί να γυρίσει κανείς στη σύνθεση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού".
 
Ένα από τα πιο δραστήρια κομμάτια της,  ήταν και η οργάνωση Jabhat al-Nusra, η οποία δηλώνει πίστη στην al-Qaeda, την οργάνωση δηλαδή που σχεδίασε και κατάφερε το χτύπημα της 11/9 στους Δίδυμους Πύργους!
 
Νωρίτερα και από την άρση του εμπάργκο για το συριακό πετρέλαιο, το 2012 η Γαλλία είχε αναλάβει πρωτοβουλία να πείσει τα κράτη-μέλη, να χαλαρώσουν το εμπάργκο όπλων ώστε να εξοπλίσουν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχεται σε συνέντευξή του στη Le Monde ότι η χώρα του από το 2012, εξοπλίζει και εκπαιδεύει αντάρτες γιατί όπως έλεγε «είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν τη δημοκρατική διαδικασία στη Συρία.»
 
Μεταξύ άλλων ο γαλλικός στρατός έστελνε αυτόματα όπλα 12.7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και συσκευές επικοινωνίας.
 
Ανάμεσα όμως σε αυτούς "που θα εγγυούνταν τη δημοκρατική διαδικασία στη Συρία" ως εκ τούτου σε αυτούς που εξόπλιζε και εκπαίδευε και η Γαλλία ήταν και οι τζιχαντιστές του Al-Nusrah για το οποίο η Washington Post λίγο καιρό αργότερα αποκαλύπτει ότι εξελίσσεται στο πιο πετυχημένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο κομμάτι των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Συρία, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο για το γεγονός.
 
Σύμφωνα με άλλο κείμενο της Ουάσινγκτον Ποστ: «Οι ειδικοί σύμβουλοι του Προέδρου Ομπάμα για την Μέση Ανατολή, προειδοποιούσαν τον Πρόεδρο, πόσο σημαντικός ήταν ο χρόνος. Όσο περισσότερο συνεχίζονται οι μάχες στην Μέση Ανατολή, τόσο πιθανότερο είναι αυτό που ξεκίνησε σαν ειρηνική μαζική αντικαθεστωτική δράση, να λοξοδρομήσει από εξτρεμιστές, μεταξύ των οποίων και σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα (όπως η Al-Nusrah).»
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Πρόεδρος Ομπάμα αγνόησε την συμβουλή, όμως οι ειδικοί είχαν δίκιο. Και τώρα οι συνέπειες της παθητικότητας Ομπάμα, έχουν όνομα και αυτό είναι: Jabhat al-Nusra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου