Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο Β.Πούτιν δίνει το "πράσινο φως": H "πρωτεύουσα" των ισλαμιστών Ράκκα θα βομβαρδιστεί από αέρος με ειδικά όπλα αντίστοιχα των πυρηνικών (vid)

H ρωσική Αεροπορία φαίνεται ότι προτίθεται να προσβάλει τις κύριες μονάδες των ισλαμιστών στημ συριακή πόλη Ράκκα που θεωρείται η "πρωτεύουσα" του ISIS, χρησιμοποιώντας τον "πατέρα όλων των βομβών" τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα.
 ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS - TU-160 EΦΤΑΣΑΝ ΙΡΑΝ - 
Hδη έχουν από τις 3 Νοεμβρίου έχουν θεαθεί στην Κασπία θάλασσα, εντός του ιρανικού εναέριου χώρου και έχουν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις προς την Συρία, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 BlackJack στο Ιράν τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές ή συμβατικές βόμβες..
H FOAB είναι είναι ένα ρωσικό θερμοβαρικό υπερόπλο, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική GBU-43/B και αποτελεί το πιο ισχυρό συμβατικό μη πυρηνικό όπλο το οποίο δοκιμάστικε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007.
Στο ρωσικό οπλοστάσιο αντικαθιστά πλέον τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Είναι το ισοδύνομο 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνους νέου τύπου υψηλής εκρηκτικότητας. Η έκρηξη και η πίεση του κύματος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό όπλο (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).
Eδώ και καιρό υπήρχαν συζητήσεις στη Μόσχα μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το αν θα έπρεπε να σταλούν Tu-160 ή Tu-22M3 κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει σχετικά για να εξολοθρεύσουν τους ισλαμιστές με FOAB ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ Η Ρωσία ετοιμάζει και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 κατά του ISIS μετά την "καταιγίδα" των cruise από την Κασπία 
 Μετά την πρωτοφανή «καταιγίδα» πυραύλων cruise Calibre που εξαπέλυσε η Ρωσία με πολεμικά της πλοία από την κλειστή θάλασσα της Κασπίας και έπληξαν με ακρίβεια στόχους στη Συρία φαίνεται τώρα πώς ετοιμάζει να αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών του ISIS και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160.   Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να απογειωθούν τα βομβαρδιστικά Tu-160 και να επιχειρήσουν πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Αυτό εκτιμάται πώς θα γίνει από απόσταση και πιθανόν να επιλεγεί και πάλι ένας τρόπος εντυπωσιακός όπως αυτός χθες.   Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά διαθέτουν δύο εσωτερικούς περιστροφικούς εκτοξευτές των έξι βλημάτων ο καθένας τύπου cruise, ενώ εναλλακτικά και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φορτώσει 12 πυρηνικά βλήματα αρκετά μεγάλου βεληνεκούς. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση.   Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι επιχειρούν παράλληλα με την εξόντωση των τζιχαντιστών στη Συρία μία επίδειξη δύναμης και αποτελεσματικότητας των όπλων που διαθέτουν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκτοξεύσει πυραύλους cruise από την Κασπία θάλασσα να διανύσουν μία απόσταση 1.500 χιλιομέτρων πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ για να προσγειωθούν… στα κεφάλια των τζιχαντιστών.   Το έπραξε όμως καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Αμερικανών στον πόλεμο του Ιράκ που εκτόξευσε πυραύλους cruise από υποβρύχια σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων αποδεικνύοντας πώς αυτά που λέει μπορεί και να τα κάνει πράξη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα 26 βλήματα που εκτοξεύτηκαν χθες βρήκαν απόλυτα στόχο.   «Η αλήθεια είναι ότι εκτοξεύσαμε υψηλής ακρίβειας πυραύλους cruise από την Κασπία Θάλασσα και διένυσαν περίπου 1.500 χιλιόμετρα (932 μίλια) και κατέστρεψαν όλους τους στόχους γεγονός που δείχνει την άριστη εκπαίδευση μας, το υψηλό μας έμψυχο δυναμικό και το ανώτερο βιομηχανικό μας σύμπλεγμα», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοινώνοντας ο ίδιος τα αποτελέσματα.    Το μήνυμα λοιπόν ήταν προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά τις δυνατότητες των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων. Φαίνεται όμως, πώς θα έχει και συνέχεια, αφού όπως είπαμε αρχίζουν και φορτώνονται τα βλήματα και στα Tu-160.    Ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού που η Ρωσία έχει αποφασίσει να εκσυγχρονίσει, κατασκευάζοντας επί της ουσίας ένα νέο αεροσκάφος, το Tu-160M2 με νέους κινητήρες, αύξηση της ακτίνας δράσης του κατά 1.000 χλμ και τη δυνατότητα να φέρει νέους πυραύλους αυξάνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή του ικανότητα.  
Πλέον η συγκεκριμένη κίνηση της Ρωσίας συζητείται έντονα τόσο από διεθνή ΜΜΕ αλλά ακόμη και στο Ισραήλ. Θεωρούν πως ο Β.Πούτιν είναι πολύ κοντά στο να δώσει το "πράσινο φως" για μια τέτοια κίνηση.
Το επικείμενο "πυρηνικό" χτύπημα της Ρωσίας κατά των ισλαμιστών θα είναι τα αντίποινα της Μόσχας για την πτώση του ρωσικού Airbus στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 224 ρώσοι πολίτες στο Sharm el Sheikh.
Ο Β.Πούτιν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα στη Συρία: ή θα αναπτύξει περισσότερες χερσαίες δυνάμεις το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ρώσων στρατιωτών και θα χειροτερέψει η αντιπαράθεση ισλάμ-Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται ή θα εξαφανίσει μονομιάς το πρόβλημα ρίχνοντας FOAB στη Ράκκα αφού πρώτα καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους ισλαμιστές μπορεί εκεί.
Θα δώσει το πράσινο φως ο Β.Πούτιν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου