Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ.


διαστημα
Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει δοκιμή «μεταφοράς» ενέργειας σε διαστημικό σκάφος με λέιζερ
Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ. Η τεχνολογία αυτή προορίζεται για τον «ανεφοδιασμό» πανάκριβων δορυφόρων που έχουν κυρίως στρατιωτική χρήση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος (Roskosmos) πρόκειται να υλοποιήσει ένα μοναδικό πείραμα, με την διεξαγωγή μιας « ασύρματης» μετάδοσης ενέργειας στο διάστημα, αναφέρει η εφημερίδα «Izvestia».
Αντί για καλώδια, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ακτίνα λέιζερ, με την οποία η ενέργεια αυτή θα «μεταφερθεί» από το ρωσικό τμήμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS σε δορυφόρο . Ο δορυφόρος θα βρίσκεται από τον ΔΔΣ σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου .
«Η υλοποίηση του πειράματος , πραγματοποιείται από ένα εκ των κορυφαίων εργαστηρίων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν κατασκευασθεί φωτοβολταϊκοί δέκτες με απόδοση περίπου 60 τοις εκατό», ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος των ενεργειακών συστημάτων των διαστημικών οχημάτων νέας γενιάς της RSC «Energia», Vyacheslav Tugaenko.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα της «μεταβίβασης» της ενέργειας από το διεθνή διαστημικό σταθμό , θα λάβει χώρα από ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς άλλα διαστημικά οχήματα, στα οποία θα εγκατασταθούν ειδικοί δέκτες και μετατροπείς της ενέργειας , ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Η ιδέα της «ανεφοδιασμού» των δορυφόρων στο διάστημα υπήρχε από τους επιστήμονες από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Σύμφωνα με ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος A. Tsiolkovsky . Πρώτα απ “όλα απαιτείται η υλοποίηση ανεφοδιασμού δορυφόρων σε τροχιά. Επιπλέον, η «απομακρυσμένη» διαδικασία ανεφοδιασμού μπορεί να είναι χρήσιμη σε στρατιωτικές χρήσεις .
Αυτό που γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό, σύμφωνα και από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, είναι ότι η χρήση του λέιζερ λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τόσο για «ειρηνικές « όσο και για «στρατιωτικές» χρήσεις. Όσο για την ηλιακή ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την νέα μορφή ενέργειας στον πλανήτη μας τα επόμενα χρόνια , παραμερίζοντας τις υπόλοιπες . Η Ελλάδα λόγω της πλούσιας και συνεχούς ηλιοφάνειας όλον το χρόνο, αποτελεί χώρο για την υπερ-ανάπτυξη αυτής της ενέργειας. Οικίες , επιχειρήσεις , δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα , θα κινούνται σε πολύ λίγα χρόνια με ηλικιακή ενέργεια ως βοηθητική στην αρχή, σε συνδυασμό με το υδρογόνο ως συστατικό κίνησης νέων βελτιωμένων κινητήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου