Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Επιτέλους - Ο Δ.Παπαγγελόπουλος "καθαρίζει" την "κόπρο του Αυγείου": Τέρμα η ασυλία σε όσους δίνουν χρήματα στα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Επιτέλους μπαίνει ένα "στοπ" στην ασυδοσία χορήγησης δανείων (θαλασσοδανείων πιο ορθά) προς τα κόμματα που δεν αποπληρώνονται ποτέ και τα "φορτώνονται" στην "πλάτη" οι δύσμοιροι Έλληνες πολίτες, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου ο οποίος αποφάσισε να "καθαρίσει" την "κόπρο" του "Αυγείου.
Την κατάργηση του νόμου που καθιέρωσε την ασυλία στις υποθέσεις χορήγησης δανείων στα πολιτικά κόμματα με επισφαλείς εγγυήσεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Βουλή.
Πρόκειται για ρύθμιση που είχε εισαχθεί και εγκριθεί στην Βουλή πριν από περίπου δύο χρόνια ως βουλευτική τροπολογία και προέβλεπε το ακαταδίωκτο σε πρόσωπα που ενέκριναν κομματικά δάνεια.  
Τους Έλληνες πολίτες όμως που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω ανεργίας και φτώχειας δεν τους αφήνουν σε "χλωρό κλαρί". Εκεί δεν υπάρχει "ακαταδίωκτο" όπως υπήρχε για τα κόμματα και τους υπεύθυνους που τους έδωσαν τα δανεικά.
Ο υπουργός εξήγησε όμως ότι η κατάργηση της ρύθμισης δεν μπορεί να φέρει αναδρομική τιμωρία των υπαιτίων.
Προειδοποίησε όμως πως «πιστεύω ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά (σ.σ. κομματικά). Υπάρχει ενδεχόμενο αν δεν το πράξουν αυτό να διωχθούν για κακουργηματική απιστία».
Πέραν αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι από τις 247 υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στο φάκελο του πρώην υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη  ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα οι 21 ενώ ετοιμάζονται προς διαβίβαση ακόμα 85.
Προανήγγειλε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για: πόθεν έσχες, ενίσχυση του οικονομικού εισαγγελέα, χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, ενοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών Καταπολέμησης της Διαφθοράς, προστασίας μαρτύρων κ.α.
Τέλος, είπε ότι σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ήδη εκπόνησαν σχέδιο δράσης για τον άμεσο έλεγχο της νέας λίστας μεγαλοκαταθετών που παρέδωσαν Γερμανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου