Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανάληψη της ευθύνης δεν είναι μόνο βάρος, είναι και σωτήρια.Ένα βίντεο που ταιριάζει γάντι σήμερα στον Ελληνικό λαό!

Η ανάληψη της ευθύνης δεν είναι μόνο βάρος, είναι και σωτήρια
Αν κάποιος άλλος ευθύνεται για ό,τι εγώ,εσυ παθαίνω/νεις, δεν έχω κανέναν έλεγχο. Όποτε θελήσει αυτός ο άλλος θα μου γαμήσει τη ζωή, χωρίς να μπορώ ούτε να το αποτρέψω ούτε να το σταματήσω αφού συμβεί. Ζω με ένα μόνιμο άγχος και φόβο, δεν ξέρω από πού θα μου ‘ρθει, επειδή ακριβώς πιστεύω ότι χωρίς να κάνω κάτι για να το προκαλέσω, ο κάποιος άλλος παρεμβαίνει στη ζωή μου.
Άπαξ και αντιληφθώ ότι εγώ ευθύνομαι αλλάζει η κατάσταση άρδην, όλα μεταπηδούν, βρίσκονται πλέον στο δικό μου χέρι.
Για να πάρεις την ευθύνη των όσων περνάς μην εστιάσεις στο τι κάνεις, αλλά στο τι ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ. Αν καταφέρεις να δεις (όσα δεν βλέπεις), το πιο εύκολο πράγμα μετά είναι να το αντιγυρίσεις. Εσύ είσαι αυτό που είσαι.
Τώρα, για να καταφέρεις να δεις πρέπει να ξεκολλήσεις από αυτά που -όλα σου τα χρόνια- μονομερώς εστιασμένα βλέπεις. Ένας αποδεδειγμένα αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκολλήσεις είναι, για όσο διάστημα χρειαστεί, να μην είσαι ο εαυτός σου.
Σημείωση: Ό,τι έρχεται στην ζωή και σου δημιουργεί δυσφορία, σου δείχνει πού ΕΣΥ πάσχεις (άρχισε να το εκτιμάς). Σκέψου, ακόμα κι αν διώξεις την κατάσταση που στο αναδεικνύει, το δικό σου πρόβλημα δεν το έλυσες, κάθε ανάλογη κατάσταση θα στο ξαναφέρνει στην επιφάνεια. Τι σε συμφέρει, να διώχνεις κάθε φορά τις καταστάσεις ή να απαλλαχτείς άπαξ δια παντός από το πρόβλημά σου; Και μην έχεις αυταπάτες ότι οι καταστάσεις κάποια στιγμή θα στερέψουν (έχει άπειρες εναλλακτικές) και θα σ’ αφήσει το σύμπαν ήσυχο να ζήσεις παρέα με το πρόβλημά σου. Θα έρχονται και θα ξανάρχονται μέχρι/για να το λύσεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος σκοπός της ζωής, να δεις πού πάσχεις και να σε από την αρχή σε φτιάξεις (ολοκλήρωση). Κλείνοντας, η μακαριότητα δεν είναι αναισθησία (υπάρχουν προβλήματα κι εγώ είμαι στον κόσμο μου κι αδιαφορώ), μακαριότητα είναι να έρχονται οι καταστάσεις αλλά να μην σου προκαλούν δυσφορία, γιατί έχεις φτιάξει όλα τα δικά σου προβλήματα.Πολλές φορές το να εγκαταλείψεις μοιάζει σαν σωτηρία , το να αφεθείς σε βάζει σε ένα δρόμο που ίσως μπορέσεις να έχεις τις δικαιολογίες που χρειάζεσαι!
Σχεδόν πάντα χάνουμε μέσα μας , μέσα στο μυαλό μας , μέσα στην καρδια μας και όχι στην πραγματικότητα …όχι από αυτό που φοβόμαστε!
Η ήττα είναι μια διαδικασία , μια κατάσταση που απέχει από την Νίκη χιλιοστά!
Η ήττα είναι μια κατάσταση παραδοχής , μια απόφαση , μια σκέψη … !
Κανείς δεν μπορεί να νικήσει αυτόν που αποφάσισε ότι το μόνο που υπάρχει για να ζει είναι η Νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου