Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ό,τι σκέφτομαι, επηρεάζει τον κόσμο.Η Πρόθεσή σας… προκαλεί την Υλοποίησή του από την στιγμή που είμαστε αρκετά συνειδητοί.(ενα υπεροχο βιντεο αξιζει να το δειτε).


Παρ’ όλο που το θαύμα της ζωής συντελείται συνεχώς μπροστά μας, αρκετοί άνθρωποι δρουν ακόμη σα μηχανές, χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν. Και στις μηχανές δεν υπάρχει χώρος για συνειδητή εμπειρία.

Άνθρωπος δε χωρίς αφυπνισμένο πνεύμα γίνεται ένα ον επικίνδυνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα, μιας και πάνω στη γη τα δύο τρίτα περίπου του κόσμου ζουν σε συνθήκες υπανθρώπινες, πείνας, δίψας, πολέμου, φτώχειας, χωρίς αυτό να απασχολεί τους υπόλοιπους.

Ακόμη και στις προοδευμένες χώρες πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ζουν μέσα σε χαρτοκούτια ή κάτω από γέφυρες ή μέσα στον υπόγειο σιδηρόδρομο. Αυτό είναι ένα σημάδι για το πόσο λίγο έχουμε προοδεύσει ως ανθρώπινη κοινωνία και ως αφυπνισμένα όντα. Εάν όμως αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι πράγματι υπάρχει κάποιο κενό στη σχέση μας με τον κόσμο, τότε έχουμε κάνει βήματα στο να αποκτήσουμε μια γνώση που δεν διατυπώνεται με λόγια. Έχουμε αλλάξει σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο!

«Αυτός ο άλλος τρόπος σκέψης που θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε και καταδεικνύεται μέσα από την κβαντομηχανική, λέει πως ο κόσμος δεν είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που εκτείνεται μέσα στο χώρο και τον χρόνο. «Έτσι, από μια πολύ βασική άποψη που έχει να κάνει με κανόνες και ηθική, ό,τι σκέφτομαι, επηρεάζει τον κόσμο. Και αυτό αποτελεί πραγματικά το κλειδί του, γιατί η αλλαγή της κοσμοθεώρησης είναι σημαντικήΊσως δεν έχουμε κατακτήσει την Τέχνη της Παρατήρησης. Και ίσως να είναι Τέχνη…

Αν απλοποιήσουμε την Κβαντοφυσική ώστε ο απλός άνθρωπος να καταλάβει ότι η παρατήρησή μας έχει άμεση επίδραση στον κόσμο μας… Αν την απλοποιήσουμε τότε οι άνθρωποι μπορούν ν’ αρχίσουν να εξασκούνται στην τέχνη της Παρατήρησης.

Ο υποατομικός κόσμος αντιδρά στην παρατήρησή μας αλλά η προσοχή του μέσου ανθρώπου αποσπάται κάθε 6-10 δευτερόλεπτα το λεπτό. 

Αυτό δεν αφήνει και πολύ χώρο για την αδιάσπαστη προσοχή μας. Πως μπορεί η πλειοψηφία να αντιδρά σε κάποιον που δεν έχει την ικανότητα να εστιάζει και να συγκεντρώνεται;

Ίσως να είμαστε απλοί, φτωχοί παρατηρητές. Και ίσως να είμαστε τόσο εθισμένοι στον εξωτερικό κόσμο… και τόσο εθισμένοι στο ερέθισμα και την αντίδραση του εξωτερικού κόσμου… ώστε ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί… από τα αντανακλαστικά αντί από την Δημιουργία.

Αν μας δοθούν οι κατάλληλες γνώσεις και η Κατανόηση… και η κατάλληλη Καθοδήγηση, Θα αρχίσουμε να βλέπουμε αξιόλογες αντιδράσεις στην ζωή μας.

Αν μπείτε στην διαδικασία να καθίσετε και να σχεδιάσετε μια Νέα Ζωή… και γίνει το πιο σημαντικό… Και αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να το τροφοδοτείτε, σαν τον Κηπουρό που ταΐζει τον σπόρο θα δρέψετε τους καρπούς.

Είμαστε σ’ έναν χώρο ολογραμμάτων. Είμαστε συλλογικοί. Υπάρχει!

Έχει τόση προσαρμοστικότητα… που οτιδήποτε φανταστείτε, το Δημιουργείτε. Και μαθαίνετε.

Η Πρόθεσή σας… προκαλεί την Υλοποίησή του από την στιγμή που είμαστε αρκετά συνειδητοί.


 


2 σχόλια: