Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΕΣΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ.(βιντεο).

Τέσλα Νίκολα : Σέρβος επιστήμονας, εφευρέτης. Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856 στο χωριό Σμίλιαν και πέθανε στις 7 Ιανουαρίου ( Σέρβικα Χριστούγεννα) του 1943. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας , γιος του ορθόδοξου ιερέα Μιλουτιν Τεσλα και της Τζουκα (Γεωργία) Μαντιτς, κόρη επίσης ιερέα. Από το 1862 ( εγγραφή στο δημοτικό σχολείο) ως το 1880 ( σπουδές στην Πράγα που ποτέ όμως δεν κατάφερε να τελειώσει) , ο Ν. Τέσλα έδειξε πως αντιμετώπιζε την εκπαίδευση διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Οι εκάστοτε καθηγητές του είχαν συμβουλεύσει τον πατέρα του αρκετές φορές να σταματήσει τις σπουδές του γιατί πίστευαν ότι οι υπερβολικές του φιλοδοξίες θα τον καταστρέψουν!

Η ζωή του Τέσλα μοιάζει με παραμύθι. Ένα παραμύθι που δυστυχώς για αυτόν (αλλά και για εμάς) δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Τέσλα αν και έδωσε κυριολεκτικά όλο του το «είναι» για το καλό της ανθρωπότητας εντούτοις εξαπατήθηκε,συκοφαντήθηκε και σπιλώθηκε όσο κανένας άλλος επιστήμονας της εποχής του. Το 1878 εργάστηκε στο Παρίσι , στο ευρωπαϊκό παράρτημα της εταιρίας του Τ. Εντισον. Γρήγορα ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές βελτιώσεις που κάνει στα μηχανήματα του Αμερικανού εφευρέτη. Ο ίδιος ο Εντισον όμως φάνηκε αχάριστος απέναντι στον Σέρβο εφευρέτη όταν αρνήθηκε να του δώσει την μεγάλη αμοιβή που του είχε υποσχεθεί λέγοντας απλά πως επρόκειτο για « αμερικάνικο χιούμορ »!
Το 1885 δημιουργεί την εταιρία Tesla Arc Light Company. Καταφέρνει να σχεδιάσει και να κατοχυρώσει επτά ευρεσιτεχνίες , χάρη στις οποίες μπορεί να κατασκευάσει ένα σύστημα για τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων. Από το 1887 ως το 1894 ο Τέσλα έχει κατοχυρώσει δεκάδες ευρεσιτεχνίες και εφευρέσεις ( το 1891 δημιουργεί τη πιο γνωστή εφέυρεσή του σ' εμάς: το πηνίο Τέσλα.) ενώ διάσημος και πλούσιος συμμετέχει στη κοινωνική ζωή της Νέας Υόρκης. Από το 1895 και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο επιστήμονα. Η επιχείρηση που είχε με τον μεγαλοεπιχειρηματία Γουέστινχάουζ κλονίζεται και ο Τέσλα λόγω οικονομικών δυσκολιών, χρεοκοπεί. Ερευνά και πειραματίζεται ασταμάτητα πάνω στα ραδιοκύματα. Το 1904 προτείνει στον μεγαλοτραπεζίτη Τζ. Π. Μόργκαν , τον ιδρυτή της General Electric ένα σχέδιο που , σύμφωνα με το οποίο «ο καθένας θα έχει πρόσβαση στον ενεργειακό ωκεανό που μας περιβάλλει». Ο Μόργκαν αρνείται. Ο Τέσλα όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται περισσότερο εκκεντρικός και κλειστός χαρακτήρας ενώ περνάει όλη τη μέρα του πειραματιζόμενος με τα ραδιοκύματα αλλά και με σεισμικά μηχανήματα (!), που ο ίδιος είχε κατασκευάσει. Προς το τέλος της ζωής του, το 1941, ενημερώνει τηλεγραφικώς τον ανιψιό του Σάβα Κοσάνοβιτς για μια εφεύρεση που μόλις έκανε, ένα όπλο που θα μπορούσε να προστατεύσει τη Γιουγκοσλαβία από κάθε είδους επίθεση.
Τελικά ο Τέσλα δεν πρόλαβε ( ή δεν ήθελε;) να κατασκευάσει το υπερόπλο αυτό. Πέθανε φτωχός και ξεχασμένος απ' όλους το 1943, στο ξενοδοχείο Νιουγουόρκερ της Νέας Υόρκης.
Σήμερα στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στην οδό Προλετέρσκι Μπριγκάντα 51, βρίσκεται το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, όπου και φυλάσσεται η κληρονομιά του μεγάλου Σέρβου εφευρέτη: 70.000 επιστολές, 31.522 προσωπικά ντοκουμέντα, 5.297 τεχνικά σχέδια, 12.832 αποκόμματα περιοδικών, 1.000 φωτογραφίες, 40 βραβεία και διπλώματα.
ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΕΣΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ

Και μετά τα αναγκαία βιογραφικά, περνάμε στο φλέγον ερώτημα: είναι δυνατόν πράγματι ο Τέσλα να είχε κατασκευάσει κάποιο αμυντικό υπερόπλο; Έχουν τα σχέδια αυτά σήμερα οι Σέρβοι; Και κατέχουν οι ίδιοι κάποιο υπερόπλο;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πολλά έχουν διαδοθεί για το θέμα. ¶λλοι πιστεύουν πως πράγματι ο Τέσλα κατασκεύασε όπλα με ασύλληπτες δυνατότητες ενώ άλλοι πιστεύουν πως πρόκειται για μύθο. Λοιπόν: οι Σέρβοι οπωσδήποτε κατέχουν τα μυστικά και τα σχέδια των υπερόπλων που τους άφησε παρακαταθήκη ο Σέρβος επιστήμονας είναι όμως άγνωστο αν οι ίδιοι τα έχουν κατασκευάσει.
Ας δούμε το τηλεγράφημα που ανέφερα παραπάνω, το οποίο στάλθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1941 στον ανιψιό του Σάβα Κοσάνοβιτς: «Ανακάλυψα πρόσφατα μια νέα αρχή για τη μεταφορά απεριόριστης ισχύος ενέργεια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της αγαπημένης μας χώρας! Αυτή η ενέργεια, την οποία έχω αποδείξει και πρακτικά, θα δώσει στη Γιουγκοσλαβία φοβερή δύναμη, διότι θα έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει το κάθε μηχάνημα, να κάνει την πυρίτιδα να εκραγεί κλπ. Οικονομικά είμαι εξαντλημένος εξαιτίας αυτής της δύσκολης εργασίας και πρέπει να σας παρακαλέσω να μου στείλετε τηλεγραφικώς το λιγότερο 500 δολάρια στο ξενοδοχείο Νιουγόρκερ. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος με τη σκέψη ότι βοηθάω την πατρίδα μας. Σας χαιρετώ θερμά ο, θείος σας, Νίκολα Τέσλα».
Τα «υπερόπλα Τέσλα» λοιπόν είναι πραγματικότητα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει. Όμως επειδή οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται είναι λίγες, η όλη υπόθεση έλαβε μυθικές διαστάσεις. Με βάσει τα στοιχεία που κατά καιρούς συγκεντρώνονται, αυτά τα όπλα βασίζονται στις ιδιότητες των κυμάτων Τέσλα. Αυτά δημιουργούν στάσιμα κύματα στη Γη και στην ιονόσφαιρα, διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, επιδρούν στον χώρο και στο χρόνο (!) κι επηρεάζουν όλα τα πεδία μαγνητικό, βαρύτητας κλπ.).
Υπάρχουν κυρίως δύο μορφές υπερόπλων Τέσλα: το Ιντερφερόμετρο και η Ασπίδα Τέσλα. Το Ιντεφερόμετρο Τέσλα προκαλεί έναν πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ο οποίος μπορεί ν' αχρηστεύσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή από απόσταση. Η Ασπίδα Τέσλα δημιουργεί ένα λεπτό ημισφαιρικό κέλυφος από ενέργεια πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή. Τα άτομα στον αέρα του κελύφους ιονίζονται, διεγείρονται και φωτοβολούν. Αν επιτευχθεί μεγάλη πύκνωση του πλέγματός της, η Ασπίδα Τέσλα είναι πρακτικά αδιαπέραστη ακόμη κι από ακτινοβολίες!
Θα αναρωτιέστε γιατί πρόσθεσα στην επικεφαλίδα και την μυστική Ομάδα Έψιλον. Υπάρχουν λοιπόν οι φήμες ( που προέρχονται όμως από αξιόπιστες πηγές όπως ο Έλλην επιστήμονας Γ. Γκιόλβας) πως ο Νίκολα Τέσλα σε συνεργασία με τον Έλληνα μαθηματικό- επιστήμονα Κ. Καραθεοδωρή αλλά και ένα ολόκληρο επιτελείο φυσικών, χημικών και πυρηνικών που αποτελούντο από Έλληνες , Ρώσους και Σέρβους, μελετούσαν και δημιούργησαν τα υπερόπλα αυτά για λογαριασμό της Έψιλον! Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις, υπάρχουν όμως ενδείξεις- και μάλιστα αρκετές. Κατά συνέπεια, ίσως να μην ήταν τυχαίες οι πρωτοφανείς θεομηνίες που σάρωσα ν την Σερβία , όταν ματαιώθηκαν αεροπορικέςεπιχειρήσεις του ΝΑΤΟ τον μήνα Αύγουστο του 1995! Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που Γάλλοι και Αμερικανοί μιλούσαν για « έναν άγνωστο παράγοντα που μπήκε στο παιχνίδι με ανεξέλεγκτες μεθόδους»;
Η ουσία είναι πως το ζήτημα των υπερόπλων Τέσλα έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως. Να συμπληρώσω εδώ όμως πως ο Τέσλα δεν κατασκεύασε - εάν κατασκεύασε πράγματι - τα υπερόπλα αυτά με σκοπό να κυριαρχήσει η πατρίδα του. Απλά πίστευε ότι «εάν όλοι οι λαοί γίνουν ισχυροί, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να πολεμάνε». Ίσως και να είχε δίκιο...
«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον είναι δικό μου» Νίκολα Τέσλα.                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου